Şu kod için yardım lazım

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
567
pythonda bir hesap arayüzü yapmay çalışıyorum ve şuna takıldım

input("İsim ve Soyisim: ") olarak aldığım bilgiyi ayırmak istiyorum
yani şöyle

İsim ve Soyisim: İsim soyisim
burada girilen isin ve soyisimi yani "isim soyisim" i tek bir tane olarak alıyor ve sonrasında ise bir bilgi alanında
isim: isim
soyisim: soyisim
olarak ayırmak istiyorum
nasıl yapabilirim?

Bir şey vardı glb. Boşluktan sonrakini ayiriyordu. Uzun zaman oldu python calismayali. Ama neden isim soyisimi farklı almıyorsun.

Bir şey vardı glb. Boşluktan sonrakini ayiriyordu. Uzun zaman oldu python calismayali. Ama neden isim soyisimi farklı almıyorsun.
öyle yapmayı düşündüm ama böyle olursa daha havalı olur diye düşündüm :v yeni olduğumdan dolayı nasıl bir olay yapmam gerek ise öğrenirsem çok mutlu olurum

öyle yapmayı düşündüm ama böyle olursa daha havalı olur diye düşündüm :v yeni olduğumdan dolayı nasıl bir olay yapmam gerek ise öğrenirsem çok mutlu olurum
Valla kankam bende hatırlamıyorum ki amasana veriyim hayirladikarimi sen araştıra araştıra bul. Bunları ayırıp ayrı class veriyorsun. Ve başka bir py dosyasina gönderiyorsun. Sonra kullanıcı girmek istediğinde gidip ordakilerle kontrol ediyorsun if eşit ise tarzı. Şuan uyicam yarın hulursam ayrintili olarak eskiden yaptığım benzer giriş kodunu atarım. Uyicam şimdi

Valla kankam bende hatırlamıyorum ki amasana veriyim hayirladikarimi sen araştıra araştıra bul. Bunları ayırıp ayrı class veriyorsun. Ve başka bir py dosyasina gönderiyorsun. Sonra kullanıcı girmek istediğinde gidip ordakilerle kontrol ediyorsun if eşit ise tarzı. Şuan uyicam yarın hulursam ayrintili olarak eskiden yaptığım benzer giriş kodunu atarım. Uyicam şimdi
teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

stackoverflowda küçük bir arayışla buldum ve çözdüm. meraklısına çözüm şöyle
adsoyad = isim1.split()
for ad in adsoyad:
print(ad)
for soyad in adsoyad:
Positions = adsoyad.index(soyad)+1

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,772