Asus tuf a15 vs Acer Nitro 5

CihanK23

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
25000

Merhaba mekatronik mühendisliği öğrencisiyim. 3060 lsrda fiyat performans olarak iki bilgisayarı buldum. Daha çok 3 boyutluçizim programalrı (solidworks gibi) kullanacağım, arasırada oyun oynuyorum. Hangi bilgisayar daha iyi sizce.
Asus a15 1.7k daha pahalı acer nitro ya göre. Hangisi üniversitede işimi rahat götürür ikisininde kronik bir sıkıntısı vsrsa yazarsanız sevinirim. Önerileriniz varsa atarsanız daha iyi olur.

Güncelleme acer nitro 20.5 a düşmüştü vatanda o fiyata kaçmıyacagi için sipariş verdim. Baya uyguna gekdi

Son düzenleme:
İki modelde çok yeni olduğu için kronik sıkıntılardan bahsetmek çok zor.

Hocam bu asus a15 in 2022 kasalarinda da ısinma olduğu söyleniyor forumlarda ne kadar doğru onu da bilmiyorum. En azindan deneyimleyen birisi varsa yazarsa bilgileniriz

Asusun işlemcisi daha iyi bi kere ve aynı asus laptopun aynı işlemcili 3050ti modelini kullanıyorum şuanlık hiçbir sorun görmedim performansı şahane tavsiye ederim

Asusun işlemcisi daha iyi bi kere ve aynı asus laptopun aynı işlemcili 3050ti modelini kullanıyorum şuanlık hiçbir sorun görmedim performansı şahane tavsiye ederim
İşlemciler eşit hocam.

6800h 12700hın rakibi 12700h ufakda olsa önde ama
Hocam, bana anlatmayın lütfen. Sentetik testlerine bakabilirsiniz.

1662372822065.png

Merhaba mekatronik mühendisliği öğrencisiyim. 3060 lsrda fiyat performans olarak iki bilgisayarı buldum. Daha çok 3 boyutluçizim programalrı (solidworks gibi) kullanacağım, arasırada oyun oynuyorum. Hangi bilgisayar daha iyi sizce.
Asus a15 1.7k daha pahalı acer nitro ya göre. Hangisi üniversitede işimi rahat götürür ikisininde kronik bir sıkıntısı vsrsa yazarsanız sevinirim. Önerileriniz varsa atarsanız daha iyi olur.
Acer Nitroda intel core i5-12500H işlemcisi var 6800h tan daha performanslı ve verimli ayrıca kullanacağın uygulamalar intel işlemciler ile daha uyumlu ve stabil çalışır optimizasyonundan dolayı. Acer Nitro tercih edilir

tercih yapacaksan asus

TUF 3060 kasada 85 dereceye ulaşıyor 3060. Soğutucu takviyesi ile alabilirsiniz. T7 v20.4 bakılması daha iyi olur 130w 3060 ve mux switch var cihazda. Isınma sorunu yok ve TongFang kasa Clevo değil.

İkisi arasında kaldım valla. Yani asusta sıcaklık sorunu olduğuna dair birçok video izleyince insan soğuyor. Ama hem ddr5 olması hemde ekran kalitesinin nispeten acerden daha iyi olmasi cezbediyor. Isınma sorunuda kalkmışti sanırim yeni kasalarda.
Onun haricinde fiyatı çok iyi olan bir acer var ekran kalitesinden şüpheliyim. Yani acer inde aslında ddr4 olmasına rağmen bir avantajı var. Diğer slotuna bir 16gb ddr4 daha taksam 32gb çok iyi bir cihaz olur ddr4 ler daha uyguna geldiği içinde uygun olur.
Ve ayrica ortada intel 12. Nesil olan bir işlemci var yani, işlemci olarakta acer öne cikiyor
Çizim programları için hangisini tercih ediyim şimdi ben aradayım valla

Geri