Matematik yapamama problemi

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Reaksiyon skoru
6,750
İyi forumlar, şuanda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Diğer derslerimde sıkıntım yok ancak bu matematik olmuyor, deneme sınavım gayet iyi geçiyor sonra sonucuma bi’ bakıyorum matematik yüzünden netim düşük. Benim gibi olup halledenler tecrübelerini aktarabilir mi?

İyi forumlar, şuanda üniversite sınavına hazırlanıyorum. Diğer derslerimde sıkıntım yok ancak bu matematik olmuyor, deneme sınavım gayet iyi geçiyor sonra sonucuma bi’ bakıyorum matematik yüzünden netim düşük. Benim gibi olup halledenler tecrübelerini aktarabilir mi?
Benim geometride vardı geçen sene bu zamanlarda - net yapardım genelde şimdi fullerim ya da 1-2 yanlış olur en fazla. Kitap çöze çöze gelişiyor.

Yani hocam? Hangi kaynak vb.
Bol bol soru çözerek zamanla gelişiyor.

Bilgi Sarmal
Hız ve Renk
Özdebir
Paraf
Merkez
3D
Limit

Yayınlarından birkaç kitap alabilirsiniz.

Kolay kitaplarla başla ben burada da hata yapmıştım biraz. Acilin ilacı çözebilirsin bence ilk olarak 345'te olabilir. Daha sonrasında çözmek istersen bilgi sarmal olabilir daha da zamanın varsa orijinalde çözüp çok iyi bir yere getirebilirsin. Ama tyt mat için bu kadar kitapla uğraşmak can sıkıcı olabilir. O yüzden 1-2 kitap çözdükten sonra direkt alan denemelerine geçebilirsin. Böylesi daha iyi olur bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sabırlı olmak en önemlisi tyt matematik için. Sabretmen lazım. Zamanla artacaktır.

Bol bol soru çözerek zamanla gelişiyor.

Bilgi Sarmal
Hız ve Renk
Özdebir
Paraf
Merkez
3D
Limit

Yayınlarından birkaç kitap alabilirsiniz.
Kolay kitaplarla başla ben burada da hata yapmıştım biraz. Acilin ilacı çözebilirsin bence ilk olarak 345'te olabilir. Daha sonrasında çözmek istersen bilgi sarmal olabilir daha da zamanın varsa orijinalde çözüp çok iyi bir yere getirebilirsin. Ama tyt mat için bu kadar kitapla uğraşmak can sıkıcı olabilir. O yüzden 1-2 kitap çözdükten sonra direkt alan denemelerine geçebilirsin. Böylesi daha iyi olur bence.

Sabırlı olmak en önemlisi tyt matematik için. Sabretmen lazım. Zamanla artacaktır.
Hocam soru çözeyim, şöyle bi’ sıkıntım var: ben farklı soru gelince patlıyorum direkt, çünkü temelim yok. Nasıl çalışayım?

Hocam soru çözeyim, şöyle bi’ sıkıntım var: ben farklı soru gelince patlıyorum direkt, çünkü temelim yok. Nasıl çalışayım?
Mert Hoca YouTube kanalı var. Orada 70 günlük TYT kampı var. Oradan temel alabilirsiniz.

O herkeste olur. Bunun olmaması için oldukça fazla soru tipi görmek lazım. Ama hiç temelim yok diyorsan karekök sıfır ile temel atabilirsin.

matematik yapamazsan bir cacık olmaz.

Öyle mi oluyormuş?

Ya ben zaten bunun farkındayım, bunun için konuyu açmışım.
şenol hoca tyt kampı izle.yine anlamadın şenol hocanın birkaç yıl önceki kamplarını videolarını izle.o zaman 10net civarına çıkarsın.

O herkeste olur. Bunun olmaması için oldukça fazla soru tipi görmek lazım. Ama hiç temelim yok diyorsan karekök sıfır ile temel atabilirsin.
Nasıl çalışacağım? Bol bol soru, video izle çöz gibi yerine öneriniz var mı hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,904
Üyeler
193,190
Son üye
Slipint1226
Geri