Halk niye CHP'yi istemiyordu?

Tayyipçi olman beni alakadar etmiyor şu adamı gerçekten görecek kadar eğitim açısından zayıf olmanız beni üzüyor
Ne yaptı Tayyip Erdoğan? Niye sevmiyorsun bu adamı?
1664716956579.png

Ozamankiler bildiğim kadarıyla özgürlüğü kısıtlama vs. Yapıyorlardı diye biliyorum hani vardı ya işte kapalı olanlar felan istenmiyor gibisinden polis felan olamıyorlar annesi namaz kılan askere alınmıyor vs. Halk CHP yi buyuzden istemiyor onlar böyle yapacaklar diye korkuyolar o yüzden oy vermiyorlar
Atatürkten sonraki inönü son seçimlerde açık oy gizli sayım yaptı yani bana oy vermeyeni vururum sayımda da hile yaparım demekti sonrasında başa gelen zihniyet hep özgürlüktense kısıtlamacı bir zihniyetti şeyi savunuyorlardı ifade özgürlüğü var ama işte bana ver
Tamamen örnek olarak mesela ben ateistim ben kurana sövebilirim diyorum ama bir müslüman bana sôvemez gibisinden, yani benden olmayana özgürlük yok anlamında o yüzden sevilmiyor bir de bizim halkımız ortadoğu ve arap kültürünün çok etkisinde kaldı ne kadar başarılı da olsa bu parti onlar da müslüman olmayanlara kısıtlama gelmesini istiyor o zaman tercih etmiyorlar.

Biliyorsunuz ki Türkiye'ye çok partili dönem tam anlamıyla 1945'lerde geldi. Ve bu vakitten sonra CHP sadece 70'lerde varlığını hissettirdi, sonraki dönemlerde baraj altında bile kaldı.
Sizce bunun nedeni niye? Halk niye CHP'yi istemiyor.
Halk mı CHP yi istemiyordu yoksa CHP mi halkı kendinden soğutuyordu once bunu Bi sorgula kendince

Biliyorsunuz ki Türkiye'ye çok partili dönem tam anlamıyla 1945'lerde geldi. Ve bu vakitten sonra CHP sadece 70'lerde varlığını hissettirdi, sonraki dönemlerde baraj altında bile kaldı.
Sizce bunun nedeni niye? Halk niye CHP'yi istemiyor.
chp nin başında adam akıllı bir olmadıda ondan (hala öyle) aksini iddada edecek açıklama yapsın

Geri