Yardım Evime internet bağlatacağım oparatör secmem lazım

Nikola Grahambel

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
6
Merhabalar. Amcamlarla ortak internet kullaniyorduk ve bu durumdan biktiğimiz icin eve internet bağlatmak istiyoruz. Altyap 70mb destekliyor en fazla ve vdsl. Turk etin paketlerine baktığımda 170 tl diyor 100mb 8 upload. Aynisi millenciom da 125 tl. Babamın bir arkadaşı superonline da mudur. Ona sormuş. Evde fiber altyapi opmayinca kablonet baglatin demiş. Kablonetin iyi olmadiğini biliyorum. Turknetmi bağlatmaliyim yoksa millenciom mu. Bir de bizim evde bir modem var 150mb destekliyor en fazla. Bu modemi kullanabilirmiyiz ekstra modem parasi vermiyelim bir daha diye. Kisaca şoyle turknetmi baglatayim yoksa millenciom mu. Benim aklima millenciom daha cok yatiyor acikcasi. Ama ileride sikinti çikarimi kullananlar memnunmu? Yoksa kablonet daha ucuzsa kablonetmi bağlatayim.

Yok hocam onceden bu internet bizdeydi onlar bizdenkullaniyordu. Sonra o zaman bir seyler oldu ve biz yukardan baglanmaya başladik. Ve bu olay olmadan once sadece bu router ve gelen filozof internet aginin kablosu vardi. Bunlar evde hala duruyor. Ve ben kabloyu takinca telefinda filozof ağini gorebiliyorum. Ama baglandigimda ag yok diyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama hocam yukardaki yeni internetin adi mustiyken eskiden bizden kullanilan internetin adi filozof ve o ag da hala gozukuyor
Sizdeki modem amcandadır belki veya halen sendedir belki

Sizdeki modem amcandadır belki veya halen sendedir belki
İste biz modem olarak bunu kullaniyorduk. Ben bu aletin yorumlarina baktigimda sey yaziyordu. Artik kablolu gelen agimi kablosuz şekilde dagitabiliyorum fln

@Furkan Karagülle hocam sen ne diyorsun peki?

Peki biz daha once nasilkullaniyorduk ben onu anlamiyorum
Bu ürün access point olduğundan kablosuz olarakta başka bir modeme bağlanabilir. Ethernet kablosuyla router olarakta kullanılabilir.
Eskidende büyük ihtimal başkasına bağlanıyordunuz.
VDSL ve ADSL modemlerin arka yüzünde rj11 kablo girişi bulunur. Ethernet kablosundan bir tık daha küçük olur. Telefon kablosu diye geçer.

Eskiden Merkezi bir internet kullanıyor olabilirsiniz. Örneğin sitenin ortak ağından evinize çekiyor olabilirsiniz.

Bu ürün access point olduğundan kablosuz olarakta başka bir modeme bağlanabilir. Ethernet kablosuyla router olarakta kullanılabilir.
Eskidende büyük ihtimal başkasına bağlanıyordunuz.
VDSL ve ADSL modemlerin arka yüzünde rj11 kablo girişi bulunur. Ethernet kablosundan bir tık daha küçük olur. Telefon kablosu diye geçer.
O amcamlardakinde var diye biliyorum. E o zaman biz neye bağlaniyorduk. Ayrıca bu cihazi biz kablosuz olarak değil ethernet girisli kullaniyorduk

İste biz modem olarak bunu kullaniyorduk. Ben bu aletin yorumlarina baktigimda sey yaziyordu. Artik kablolu gelen agimi kablosuz şekilde dagitabiliyorum fln

@Furkan Karagülle hocam sen ne diyorsun peki?
Bu cihazı kullanamazsınız. Modem almanız gerekiyor.

O amcamlardakinde var diye biliyorum. E o zaman biz neye bağlaniyorduk. Ayrıca bu cihazi biz kablosuz olarak değil ethernet girisli kullaniyorduk
İşte ozamanda başkasının modeminden interneti evinize taşıyormuşsunuz.
Wifi adını her cihaz kendi adlandırıp dağıtır. Aynı ada sahip olması için Repeater özelliği olması gerekir.

Bu cihazı kullanamazsınız. Modem almanız gerekiyor.
İşte ozamanda başkasının modeminden interneti evinize taşıyormuşsunuz.
Wifi adını her cihaz kendi adlandırıp dağıtır. Aynı ada sahip olması için Repeater özelliği olması gerekir.
Hocam madem bu bir router ise ben yukardaki modeme bunu bağlayıp sinyalin benim evdem dağilmasini saglasam pingim olurmu internet 16mb.

Hocam madem bu bir router ise ben yukardaki modeme bunu bağlayıp sinyalin benim evdem dağilmasini saglasam pingim olurmu internet 16mb.
Kullananların ne yaptığına bağlı olarak olur. İnternetten yüksek kalite video izleyen sayısı arttıkça pingin yükselir. Veya biri WhatsApp yedekleme felan yaparsa Ozaman 999 gibi pingleri bile görürsün.
Ping bir çok şeye bağlıdır. Ama genellikle yüksek hızlı internetlerde ping sorunu olmaz.
Amcanın evindeki modemin arayüzünden QoS ayarı yapılırsa birbirinizi biraz daha az etkilersiniz

Kullananların ne yaptığına bağlı olarak olur. İnternetten yüksek kalite video izleyen sayısı arttıkça pingin yükselir. Veya biri WhatsApp yedekleme felan yaparsa Ozaman 999 gibi pingleri bile görürsün.
Ping bir çok şeye bağlıdır. Ama genellikle yüksek hızlı internetlerde ping sorunu olmaz.
Amcanın evindeki modemin arayüzünden QoS ayarı yapılırsa birbirinizi biraz daha az etkilersiniz
Hocam onlar biraz garip sey yapiyorlar telefonu eline alinca wifiyi fln aciyorlar. Asil mesele biz ailecek konusmuyoruz onlarla. İnternet faturasinida zaten dedem oduyor. Onlarla isimiz olmadan bunu router haline ceviremezmiyiz

Hocam onlar biraz garip sey yapiyorlar telefonu eline alinca wifiyi fln aciyorlar. Asil mesele biz ailecek konusmuyoruz onlarla. İnternet faturasinida zaten dedem oduyor. Onlarla isimiz olmadan bunu router haline ceviremezmiyiz
Router olması için amcandan ethernet portu çekmen gerekir. Ama kurulumda Universal repeater olarak seçersen amcanın wi-fi ağına bağlanman yeterli kullanabilmek için

İnternet kutusu öneririm, 1 ay da bedava veriyorlardı referans olunca. Tahattut olmadığı için bir sıkıntı olursa ay sonu değiştirirsiniz. 100 mb İnternet 100 TL mi 110 TL mi ne. En ucuz verenlerden birisi şu anda. Tt altyapısını kullanıyor.

Yani onlarla muhattap olmadan cozebilirmyim.bu isten anlayan birini getirtmek lazim o zaman
Wifia baglanabildigin sürece çözebilirsin. Ama senin cihaz biraz eski olduğundan access point olarak değilde Universal repeater olarak kullanman gerekecek gibi.
Kablosuz şekilde interneti kendine kopyalayıp kendi evin içinde de sadece kablosuz kullanman gerekebilir cihazın yüzünden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,568
Üyeler
186,349
Son üye
DazhN
Geri