Yardım Evime internet bağlatacağım oparatör secmem lazım

Nikola Grahambel

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
6
Merhabalar. Amcamlarla ortak internet kullaniyorduk ve bu durumdan biktiğimiz icin eve internet bağlatmak istiyoruz. Altyap 70mb destekliyor en fazla ve vdsl. Turk etin paketlerine baktığımda 170 tl diyor 100mb 8 upload. Aynisi millenciom da 125 tl. Babamın bir arkadaşı superonline da mudur. Ona sormuş. Evde fiber altyapi opmayinca kablonet baglatin demiş. Kablonetin iyi olmadiğini biliyorum. Turknetmi bağlatmaliyim yoksa millenciom mu. Bir de bizim evde bir modem var 150mb destekliyor en fazla. Bu modemi kullanabilirmiyiz ekstra modem parasi vermiyelim bir daha diye. Kisaca şoyle turknetmi baglatayim yoksa millenciom mu. Benim aklima millenciom daha cok yatiyor acikcasi. Ama ileride sikinti çikarimi kullananlar memnunmu? Yoksa kablonet daha ucuzsa kablonetmi bağlatayim.

İnternet kutusu öneririm, 1 ay da bedava veriyorlardı referans olunca. Tahattut olmadığı için bir sıkıntı olursa ay sonu değiştirirsiniz. 100 mb İnternet 100 TL mi 110 TL mi ne. En ucuz verenlerden birisi şu anda. Tt altyapısını kullanıyor.
Guvenilirmidir peki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wifia baglanabildigin sürece çözebilirsin. Ama senin cihaz biraz eski olduğundan access point olarak değilde Universal repeater olarak kullanman gerekecek gibi.
Peki gene pingim cikarmi

Peki gene pingim cikarmi
Amcanın modem tek diş çekiyor çekmiyor gibiyse cihazın sorun çıkarabilir aynı şekilde sende kablosuz bağlanırsan ping amcanın evinde olana göre fazla olabilir.
Ama amcanın interneti stabil şekilde kopyalayıp kendi cihazından kabloyla bağlanabilirsen, pingin amcanın evinde olanla neredeyse aynı olur.
Dediğim gibi cihazını denemeden bir şey diyemem. Sadece kablosuz olarak dağıtım yaparsa biraz sıkıntı olabilir.

Guvenilirmidir peki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki gene pingim cikarmi
Valla benim burada ara sıra kopmalar olduğu için sorunu çözemedik, müşteri hizmetlerine anlattım ve üyeliği kapattırdım. Belki sorunu cozerlerdi belki de sorun alt yapı ile ilgiliydi ancak benim sabrım olmadığı için Vodafone a geçtim hızlıca

Bu routerin oldugu yerde full cekiyor. Ayrica routeri bagladiktan sonra ben routerdan pc ye kablo çekicem
Amcanın modem tek diş çekiyor çekmiyor gibiyse cihazın sorun çıkarabilir aynı şekilde sende kablosuz bağlanırsan ping amcanın evinde olana göre fazla olabilir.
Ama amcanın interneti stabil şekilde kopyalayıp kendi cihazından kabloyla bağlanabilirsen, pingin amcanın evinde olanla neredeyse aynı olur.
Dediğim gibi cihazını denemeden bir şey diyemem. Sadece kablosuz olarak dağıtım yaparsa biraz sıkıntı olabilir.

Bu routerin oldugu yerde full cekiyor. Ayrica routeri bagladiktan sonra ben routerdan pc ye kablo çekicem
Dediğim gibi cihazın performansını ve özelliklerinin tam detayını bilemediğim için net bir tahmin zor. Ama sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.
Şuan router olarak kullanıyorsanız hiç repeater, access point gibi özelliklerle kullanmaya kalkmayın. Router daha avantajlı ve rahattır.

Dediğim gibi cihazın performansını ve özelliklerinin tam detayını bilemediğim için net bir tahmin zor. Ama sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.
Ya hocam denerim eğer gene ping çikarsa millenciom baatirim. Once bir internetçi getirtmek lazim eve. He birde sey geldi simdi aklima. Size bahsettigim olaydan ve modem yukariya alindiktan sonra bizim eve de gelmis internetci bu routera ayar yapmasi gerekiyormuş ama kabloyu evde bulamadiği icin ayar yapamamis demisti babam. Belki de routeri ayarlayamadi adam.

Ya hocam denerim eğer gene ping çikarsa millenciom baatirim. Once bir internetçi getirtmek lazim eve. He birde sey geldi simdi aklima. Size bahsettigim olaydan ve modem yukariya alindiktan sonra bizim eve de gelmis internetci bu routera ayar yapmasi gerekiyormuş ama kabloyu evde bulamadiği icin ayar yapamamis demisti babam. Belki de routeri ayarlayamadi adam.
Kablo bulamasa bile Access point veya repeater olarak ayarlamak işine gelmemiş olabilir aslında 5 10dklik iş onun için. (Tabi repeater modu veya kablosuz access point özelliği varsa)
Routerda elektrik kablosunu saymazsak sadece amcandan gelen ethernet kablosu wan portuna bağlanıyor onu nasıl bulamamış onu anlamadım. 😅
Router diğer bağlantı yöntemlerine göre daha avantajlıdır. Amcandan kablo sökülmediği sürece ağını kendin kurarsın. Diğer yöntemlerde amcanın ağını kablolu, kablosuz veya her ikisi ile birlikte genişletirsin o kadar.

Kablo bulamasa bile Access point veya repeater olarak ayarlamak işine gelmemiş olabilir aslında 5 10dklik iş onun için. (Tabi repeater modu veya kablosuz access point özelliği varsa)
Routerda elektrik kablosunu saymazsak sadece amcandan gelen ethernet kablosu wan portuna bağlanıyor onu nasıl bulamamış onu anlamadım. 😅
Router diğer bağlantı yöntemlerine göre daha avantajlıdır. Amcandan kablo sökülmediği sürece ağını kendin kurarsın. Diğer yöntemlerde amcanın ağını kablolu, kablosuz veya her ikisi ile birlikte genişletirsin o kadar.
Yok hocam dimdi ogrendim kablo var bir tane inen. Ama o zaman bizde ayarliycak pc yokmuş. Amcamlarda vardi o zmn. Babamla amcam konusmadigi icin isteyememiş. Adam ben pc getirip ayarlarim demis. Yillardir kaldi oyle

Yok hocam dimdi ogrendim kablo var bir tane inen. Ama o zaman bizde ayarliycak pc yokmuş. Amcamlarda vardi o zmn. Babamla amcam konusmadigi icin isteyememiş. Adam ben pc getirip ayarlarim demis. Yillardir kaldi oyle
Router için pcye gerek yok ki. Cihazın altında yazan etikette wifi adı şifre yazar oradan senin cihaza bağlanabilirdi. Etikette 192.168.1.2 gibi adreste yazar tarayıcıdan girip ayarlamaları yapabilirdi.

Yaziyor ever o adresler.biz internetçi getirsek ayarliyabikir buyuk ihtimalle
Anladığım kadarıyla şuan amcandan internet çekmiyorsunuz. Evde amcandan gelen kablo duruyorsa cihazı takıp deneyin. İnternette bir sürü rehber videosu mevcut boşuna internetçiye para vermeyin.
En kötü ihtimal beceremeseniz bile cihazı resetlersiniz fabrika ayarına döner.
Cihazın arkasında iğne girecek kadar bir delik olur genelde alt kısmında reset yazar. Cihaz elektriğe bağlıyken o düğmeye bir süre basılı tutarsanız ışıkları sönüp tekrar yanmaya başlar. Işıkları söndüğü an basmayı bırakabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla şuan amcandan internet çekmiyorsunuz. Evde amcandan gelen kablo duruyorsa cihazı takıp deneyin. İnternette bir sürü rehber videosu mevcut boşuna internetçiye para vermeyin.
En kötü ihtimal beceremeseniz bile cihazı resetlersiniz fabrika ayarına döner.
Cihazın arkasında iğne girecek kadar bir delik olur genelde alt kısmında reset yazar. Cihaz elektriğe bağlıyken o düğmeye bir süre basılı tutarsanız ışıkları sönüp tekrar yanmaya başlar. Işıkları söndüğü an basmayı bırakabilirsiniz.
Hocam yani eskiden amcamlarda da modem varmiş. Ben bilmiyormusm. Zaten bir bunu router olarak kullaniyormuşu. Yukardan internetin eski halinin kablosu iniyor. Ben onu takip ayarliycam sadece oylemi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,967
Üyeler
186,273
Son üye
djkanzer
Geri