Micron E-Die OC nasıl yapılır?

Rilroalpt

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
737
Amd Ryzen 5 3600
B450 Tomahawk Max
Ramler Crucial Ballistix 3200mHz CL16
Çok yüksek değerler istemiyorum 3600mHz CL14 gibi bir değer kolay bir şekilde stabilize ediliyor sanırsam. Daha önce yapmış arkadaşlar bu değerleri görmemde bir sakınca olur mu? Yapabilir miyim? Yaparsam stabil olur mu? Nasıl yaparım? Hiç ram overclocklamadığım için bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@bana beko derler Rehberin varsa atar mısın acaba bu çip için?
1666348604638.png

Son düzenleme:
@cfranko Senin kesin hazır değerlerin vardır ya

3600 14 19 8 12 21 1.45v yapabilirsin
Bu değerleri nereden nasıl ayarlanıyor hiçbir fikrim yok bu arada, sizi de uğraştırmak istemiyorum eğer bi videosu falan varsa atar mısınız?

Bu arada 3733mHz denedim B450 Tomahawk Max in Memory Try it! gibi bir şey yazıyordu orada hazır setuplar vardı denedim yemedi görüntü gelmedi. Değerleri 3733mhz 16 18 18 1.4v tarzı bir şeydi

Bu değerleri nereden nasıl ayarlanıyor hiçbir fikrim yok bu arada, sizi de uğraştırmak istemiyorum eğer bi videosu falan varsa atar mısınız?
Bios'a gir, F7 > O.C > O.C kısmında > Dram Freaquency , Dram Timing.

Bios'a gir, F7 > O.C > O.C kısmında > Dram Freaquency , Dram Timing.
OC kısmında hiçbir şey değiştiremiyorum

onu yaparsan çok büyük ihtimalle stabil olmaz. Ballistix 3733 mhz de 18 trcdrd yapamaz
3733mHz CL14 stabil yapabilir miyiz peki? Bu Bios un ayarlarından hiçbir şey anlamadım bu arada hiçbir şey değiştiremiyorum edemiyorum o kadar araştırdım bulamadım

OC kısmında hiçbir şey değiştiremiyorum

3733mHz CL14 stabil yapabilir miyiz peki? Bu Bios un ayarlarından hiçbir şey anlamadım bu arada hiçbir şey değiştiremiyorum edemiyorum o kadar araştırdım bulamadım
3600 cl 14 olur ama 3733 ü deneyip görmen gerekir her ballistix birebir aynı değil

3600 cl 14 olur ama 3733 ü deneyip görmen gerekir her ballistix birebir aynı değil
Settings kısmında Advanced var amd overclocing kısmından dram falan değiştirebiliyorum ama burası değil sanırım nereden ram overclock kilidini açacağım bir türlü bulamadım

Settings kısmında Advanced var amd overclocing kısmından dram falan değiştirebiliyorum ama burası değil sanırım nereden ram overclock kilidini açacağım bir türlü bulamadım
Ana sayfada OC sekmesine git orada ram için ayrılan bir kısım var, dram frequency, dram timing control gibi ayarlar var

Ana sayfada OC sekmesine git orada ram için ayrılan bir kısım var, dram frequency, dram timing control gibi ayarlar var
Müsait misiniz bilmiyorum ama anlık mesajlaşabilme şansımız var mı? Ben biraz kıt olabilirim anlama açısından böyle şeyleri telefondan fotoğraf da atamıyorum buraya bios menüsünü o yüzden sordum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,492
Üyeler
197,204
Son üye
ahza
Geri