ya hocam bakıyorum her yere farklı farklı yazılar yazayım dedimBunun konusunu neden buraya açtın ki?
Hanefi mezhebine mensup isenya hocam bakıyorum her yere farklı farklı yazılar yazayım dedim
bir de namaz gibi kızda erkeklerde farklı değil iki cinsiyet de aynı şekilde abdest alırHanefi mezhebine mensup isen
1-vücudunda iğne ucu kadar yer ıslak kalmamalı
2-3 kez ağza 3 kez burna su vermek(niyet sünnettir)
diğer mezheplerde niyet etmek,omuzları iyice yıkamak gibi farzlar var
hocam benim yaptığım şekil şöyle;Hanefi mezhebine mensup isen
1-vücudunda iğne ucu kadar yer ıslak kalmamalı
2-3 kez ağza 3 kez burna su vermek(niyet sünnettir)
diğer mezheplerde niyet etmek,omuzları iyice yıkamak gibi farzlar var
niyeti edeceksen önce heryeri yıkayıp sonra ağız ve burna su vermeden önce niyet ediyorum açıkçası he doğru mu yanlış bilmiyorum neyse Allah kabul etsinhocam benim yaptığım şekil şöyle;
niyet
3 kere eller bileklere kadar
özel yerler
3 kere ağız sağ elle
3 kere burun sağ elle sol elle sümkürme
mesh
sağ sol omuzlar 3 kere
vücuttaki heryer
böyle doğru değilmi ?
cünupluk için yapıyorum, sence geçiyor mudur ?niyeti edeceksen önce heryeri yıkayıp sonra ağız ve burna su vermeden önce niyet ediyorum açıkçası he doğru mu yanlış bilmiyorum neyse Allah kabul etsin
dostum doğruymuş abdesti almadan niyet etmek gerekiyormuş niyet edeceksen,evet cünüplük geçmiştir,eğer bir yeri yıkamayı unuttuğunu düşünüyorsan orayı lavaboda ıslatman yeterlicünupluk için yapıyorum, sence geçiyor mudur ?
Kanka açmak istemiş açmış. Bence bir sıkıntı yok açmasında.Bunun konusunu neden buraya açtın ki?
Mezhebini söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.Erkekler için Gusül Abdesti nasıl alınır ?
mezheb derken sebepten kastediyorsun galiba. cünupluktan kurtulmak için alıyorum.Kanka açmak istemiş açmış. Bence bir sıkıntı yok açmasında.
Mezhebini söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.
Bildiğimiz mezhep. Her mezhebin kendine öz kuralları var. Onu söylerseniz yardımcı olabilirim. Gusül almak istediğinizi biliyorum zaten.mezheb derken sebepten kastediyorsun galiba. cünupluktan kurtulmak için alıyorum.
Mezhep ne demek pek bilmiyorum hocam onu açıklar mısınız bana ?Bildiğimiz mezhep. Her mezhebin kendine öz kuralları var. Onu söylerseniz yardımcı olabilirim. Gusül almak istediğinizi biliyorum zaten.
Tabi ki, bir dinin, anlayış ve görüş ayrılıkları dolayısıyla ortaya çıkan, belirli kuralları, kendi içinde tutarlı inanç ve davranış bütünlüğü bulunan büyük kollarından her biri. Şöyle ki bazı alimler Kuran'ı okumuş, ve kendi yorumlarıyla dini kanunlar koymuışlardır. Örneğin; Hanefi mezhebine göre kanın çıkması yeterli olmayıp yayılması abdesti bozarken, Şafii mezhebine göre kanın çıkmasıyla direkt abdest bozulur. Tahminimce Hanefi mezhebine mensupsunuz. Size bir video atacağım onları uygularsanız işiniz çözülür.Mezhep ne demek pek bilmiyorum hocam onu açıklar mısınız bana ?