Neler Yeni

Kadın ve Erkekler Neden Eşit değil???

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Mehmetcan İvrendi
Değerlendirme Olarak Yazdığın Maddelerden Ben de Açıklamayı Yapayım:
Öznel Görüşüm bir erkek olarak:

1- Bazı ülkelerde de kadın askerler var . Kadın komutan da görmüştüm bu arada ve tabii ki zorunlu askerlikten bahsetmiyorum. Yani zorunlu askerlik kadınlara da yapılabilir ama daha kısa süreli temel gerekenleri daha hafifletilmiş şekilde öğrenmeleri iyi olur askere uygun tüm kadınların.

2- Nafaka yerine göre çok saçma şey eğer kadın gerçekten o paraya ihtiyaç duyuyorsa ayrı tabii ki. Kadın zengin diyelim. Daha da zengin ettirir ve o tarz kadınlara devlet nafaka verdirmemeli. Nafaka durumu erkeğin ve kadının maddi durumuna bağlı olarak belirlenebilir çok daha hafifletilmiş şekilde.

3- Eski devirde kadınlar iş güç sahibi olamazdı şuanki zamana nazaran. Çok şükür iş konusunda uygun becerilerine göre artık daha kolay kadınlar da iş bulabiliyor. Zaman geçtikçe de kadın iş gücü artacaktır dünya bazında.

4- Burada zengin taraf illaki yardım etmeli eşit hak olarak. Kız mı erkek taraf mı zengin ona göre çiftler planlama yapsınlar evlilik harcamalarında.

5- Cinsiyet ayırımı yapmadan devlet yardım etmeli ama her iki cinsiyet de eğer sorun olmayacaksa kendilerine uygun işlere devlet istihdam sağlayabilir kontrollü şekilde.

6- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.

7- Bizde ağır işlerde genelde erkek çalıştırıldığı için özel sektörden bahsediyorum bu arada. Devlet işinde haksızlık yapılmıyordur diye düşünüyorum erkek kadın diye.

8- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.

9- tabii ki her kadın hamarat değil hele ki yeni nesil gittikçe beceriksizleşiyor ev konusunda ayırca belirtmek istedim. Yani erkek daha dayanıklı gözüyle bakılıyor o yüzdendir.

10- Yani erkek daha kaslı güçlü ve sağlam gözüyle bakılıyor. 50 60 sene önce tüm konuda bahsettiğin farklılıklar çok daha barizdi çok şükür denge sağlanıyor diyeyim.

11- Yani her erkek de kadınlar gününü kutlamıyordur eşi veya sevgilisine veya annesine. Önemli olan genel olarak ailelerin veya çiftlerin mutlu olabilmesi bana göre.

12- Devlet belli ölçüde doğum yapan annelere yardımcı oluyor. Çocuk doğurmak anneler için de zor bir şeydir gerek sancılar gerek 8 9 ay geçecek psikolojik süreç.

Neticede eski devirlere gittiğimizde bu eşitsizlik çok çok fazlaydı ve kızları bile toprağa gömüyorlardı. Kötü düşünen eski kafalı insanların yüzünden böyle oldu.

Temel hak ve özgürlüklerde her iki cinsiyet eşittir. tabii ki cinsiyet gereği ayrışan noktalar var . Her iki cinsiyet birbirini tamamlar gerektiği yerde ve zamanda.
Öncelikle görüşün için teşekkür ederim hocam Değerlendirmem gerekirse Zaten Bazı noktalarda benim anlatmak istediği mi daha sade şekilde ifade etmişsin bazılarında'da muhtemelen diğer gelen cevap ve yanıtları okumadığın İçin Tam olarak ne demek istediğimizi anlamamışsın muhtemelen o yüzden daha farklı cevaplar verdin Tarafsız olmuşsun teşekkürler

Kısaca İşte bizim de demek istediğimiz Bu Eşitsizlik ve adeletsizliklerin ortadan kaldırılması yani insanların kendi ne çeki düzen vermesi madem eşitlik adelet istiyorlar o zaman tam eşit olalım diyoruz bir nevi mesela ABD ve Avrupa vs. Ülkelerinde hesaplar bölüşülüyor ama Bizde de bölüşelim deseler terk eder kız erkeği Eee nerde mesela burda adalet vs. Gibi he Yanlış anlaşılmasın evli çiftler için değil sevgililer için falan dedim yani bir nevi artık cüzdan gibi görülmeye başlandı erkekler internette görüyoruz kocası araba alıyor kadın Tesla değil diye ağlıyor vs. Gibi yani bu bir tane değil bir ton böyle "gerçek" videolar var veya En nefret ettiğim günümüzdeki kadınlar artık erkek zora girince Ekonomik sıkıntılar yaşayınca çiftler annelerimiz gibi destek olmak yerine Terk ediyolar Şaka gibi Hani hastalıkta sağlıkta iyi ve kötü günlerdeydi😂 Demek istediğim Bazıları adalet ve eşitlik istiyor ama Kendilerini düzeltmiyorlar

Yani Eski'si gibi Kadın haklarını savunan Gerçek femistlere değil Günümüzdeki kendini üstün kılmaya çalışan sözde feministliğe karşıyız

Bence demek İstediğimi Bu fotoğraflar açıkça Gösteriyor!

-Şahsen ben bir Kadın Olsam Utanırdım bunlardan

images (6).jpeg
_20241125_183518.png
images (8).jpegimages (7).jpeg
images (5).jpegimages (1).jpegimages.jpeg

Ekler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    20.5 KB · Hit: 7

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Evren avcı
bu tarz feminazilere yapılacak en iyi şey. onların p@tlak olanlarını burup bolca vur kaç yapmaktır. evliliği anlaşmalı yapın. birde iyi aile seçimi var. donanımlı bir ailede de boşansan bile sorun çekmezsin.

The Semih

80+ Gold
Sa Cidden Aklıma geldi'de bizler niye eşit değiliz yani bize niye haksızlık yapılıyor neden kadınlar bizden daha iyi muamele görüyor bizde insan değil miyiz Erkeklerin hakkı nerede???

EŞİTLİK İSTİYORUZ

1. Kadınlar Askerlik Yapmaz:
Kadınlar üniforma yerine düğün elbisesi seçerken, erkekler “Kamuflajın rengi bana yakıştı mı?” diye aynaya bakar.

2. Boşanma Sonrası: Kadına “Veli sen ol” denir, erkeğe “Nafakayı Unutma” diye hatırlatılır.

3. İşyerinde Kadın Kotası: Kadınlar işe alınırken "Kadın gücü!" sloganları duyulur; erkekler “Beni de alın, ben de insanım!” diye başvuru

4. Evlilik Hakkı: Kadın "Bu düğün benim hayalim" diyerek planları yapar, erkek “Ben de sadece damatlık giyeceğim” der ama fatura ona çıkar.

5. Sığınma Evi: Kadınlara devlet destekli güvenli evler tahsis edilir; erkekler ise “Birader, sende misafir kalabilir miyim?” diye arkadaşlarını arar.

6. Kredi ve Destek Programları: Kadın girişimciye 100.000 TL hibe verilir, erkek “Abi kredi çıkar mı?” diye bankada sıra bekler.

7.Pozitif Ayrımcılık: Kadın işe alınırken “Kadın girişimci harika!” derler, erkek için “Bir CV bırak, bakarız” denir.

8. Boşanma Davasında Mal Paylaşımı: Kadın çay bardağını bile listeye ekler, erkek “Bari çay kaşığını bana bırak” diye pazarlık yapar.

9. Ev İşlerinde Yardım: Kadın temizlik yapmazsa “Yoğun çalışıyor” denir; erkek yapmazsa “Tembellikten ölecek” yorumu gelir.

10.Şiddetten Korunma: Kadın uzaklaştırma kararı alır, erkek “Sen de evden uzaklaş” derler.

11. Kadınlar Günü: Kadınlar bir günde çiçek, konser ve etkinlikler alırken, erkekler Dünya Erkekler Günü'nde “Bugün erkekler günü müydü ya?” sorusuyla uyanır.
"Erkek Hediye almaz ise Azar işitir trip yer"

12. Doğum Sonrası İzin: Kadın doğurur ve tatil yapar, erkek doğan bebeğin masrafını hesaplar.

ADALET VE EŞİT HAKLAR İSTİYORUZ
Erkek sadece fiziksel olarak üstün, onun dışında bütün üstünlük kadınlara verilmiş, ve hala kadın hakları diye ağlıyorlar. Bende şiddete karşıyımda, şiddete ne kadar karşıysam bu maddelerede karşıyım, iş yerlerinde kadınlar daha öncelikli mesela, çalışan alırken rahat meslekleri herzaman kadınlara öncelik verilir, erkeklere hamal işlerini verirler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1-) Askerlik
Zorunlu askerlik en başından bireysel hakların ihlalidir. Eğer bu konuyu sadece kadın düşmanlığı için araç olarak kullanmasaydınız zorunlu askerliğe tamamen karşı çıkardınız.Pek çok ülkede kadınlar da askerlik yapar veya zorunlu hizmete dahil edilir. Türkiye'de ise kadınlar, silahlı kuvvetlerde görev almak istediklerinde gönüllü olarak başvurabilirler.
Dostum sadece askerlik konusunda çelişkin var, kadınlara gönüllü erkeklerin bireysel haklarını ihlal ettiler diyorsun, tamam işte nerede eşitlik ? bende gönüllü olup olmamayı seçmek istiyorum 250 bin lira verip bedelli yaparak hayatımı dikiyorum nerede eşitlik ? avrupadan banane ben Türkiyede yaşıyorum.

En son bu konu açıldığında, markete neden baksırla çıkamıyorum demiştim :D polisi ararlar direkt ama kadın okula bile bikiniyle geliyor utanmasa.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Yunus
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,781
Üyeler