KaptanMC
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 520
- İsim
- Mehmetcan İvrendi
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle görüşün için teşekkür ederim hocam Değerlendirmem gerekirse Zaten Bazı noktalarda benim anlatmak istediği mi daha sade şekilde ifade etmişsin bazılarında'da muhtemelen diğer gelen cevap ve yanıtları okumadığın İçin Tam olarak ne demek istediğimizi anlamamışsın muhtemelen o yüzden daha farklı cevaplar verdin Tarafsız olmuşsun teşekkürlerDeğerlendirme Olarak Yazdığın Maddelerden Ben de Açıklamayı Yapayım:
Öznel Görüşüm bir erkek olarak:
1- Bazı ülkelerde de kadın askerler var . Kadın komutan da görmüştüm bu arada ve tabii ki zorunlu askerlikten bahsetmiyorum. Yani zorunlu askerlik kadınlara da yapılabilir ama daha kısa süreli temel gerekenleri daha hafifletilmiş şekilde öğrenmeleri iyi olur askere uygun tüm kadınların.
2- Nafaka yerine göre çok saçma şey eğer kadın gerçekten o paraya ihtiyaç duyuyorsa ayrı tabii ki. Kadın zengin diyelim. Daha da zengin ettirir ve o tarz kadınlara devlet nafaka verdirmemeli. Nafaka durumu erkeğin ve kadının maddi durumuna bağlı olarak belirlenebilir çok daha hafifletilmiş şekilde.
3- Eski devirde kadınlar iş güç sahibi olamazdı şuanki zamana nazaran. Çok şükür iş konusunda uygun becerilerine göre artık daha kolay kadınlar da iş bulabiliyor. Zaman geçtikçe de kadın iş gücü artacaktır dünya bazında.
4- Burada zengin taraf illaki yardım etmeli eşit hak olarak. Kız mı erkek taraf mı zengin ona göre çiftler planlama yapsınlar evlilik harcamalarında.
5- Cinsiyet ayırımı yapmadan devlet yardım etmeli ama her iki cinsiyet de eğer sorun olmayacaksa kendilerine uygun işlere devlet istihdam sağlayabilir kontrollü şekilde.
6- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.
7- Bizde ağır işlerde genelde erkek çalıştırıldığı için özel sektörden bahsediyorum bu arada. Devlet işinde haksızlık yapılmıyordur diye düşünüyorum erkek kadın diye.
8- Bunu bilemiyorum tam yorumlama konusunda.
9- tabii ki her kadın hamarat değil hele ki yeni nesil gittikçe beceriksizleşiyor ev konusunda ayırca belirtmek istedim. Yani erkek daha dayanıklı gözüyle bakılıyor o yüzdendir.
10- Yani erkek daha kaslı güçlü ve sağlam gözüyle bakılıyor. 50 60 sene önce tüm konuda bahsettiğin farklılıklar çok daha barizdi çok şükür denge sağlanıyor diyeyim.
11- Yani her erkek de kadınlar gününü kutlamıyordur eşi veya sevgilisine veya annesine. Önemli olan genel olarak ailelerin veya çiftlerin mutlu olabilmesi bana göre.
12- Devlet belli ölçüde doğum yapan annelere yardımcı oluyor. Çocuk doğurmak anneler için de zor bir şeydir gerek sancılar gerek 8 9 ay geçecek psikolojik süreç.
Neticede eski devirlere gittiğimizde bu eşitsizlik çok çok fazlaydı ve kızları bile toprağa gömüyorlardı. Kötü düşünen eski kafalı insanların yüzünden böyle oldu.
Temel hak ve özgürlüklerde her iki cinsiyet eşittir. tabii ki cinsiyet gereği ayrışan noktalar var . Her iki cinsiyet birbirini tamamlar gerektiği yerde ve zamanda.
Kısaca İşte bizim de demek istediğimiz Bu Eşitsizlik ve adeletsizliklerin ortadan kaldırılması yani insanların kendi ne çeki düzen vermesi madem eşitlik adelet istiyorlar o zaman tam eşit olalım diyoruz bir nevi mesela ABD ve Avrupa vs. Ülkelerinde hesaplar bölüşülüyor ama Bizde de bölüşelim deseler terk eder kız erkeği Eee nerde mesela burda adalet vs. Gibi he Yanlış anlaşılmasın evli çiftler için değil sevgililer için falan dedim yani bir nevi artık cüzdan gibi görülmeye başlandı erkekler internette görüyoruz kocası araba alıyor kadın Tesla değil diye ağlıyor vs. Gibi yani bu bir tane değil bir ton böyle "gerçek" videolar var veya En nefret ettiğim günümüzdeki kadınlar artık erkek zora girince Ekonomik sıkıntılar yaşayınca çiftler annelerimiz gibi destek olmak yerine Terk ediyolar Şaka gibi Hani hastalıkta sağlıkta iyi ve kötü günlerdeydi Demek istediğim Bazıları adalet ve eşitlik istiyor ama Kendilerini düzeltmiyorlar
Yani Eski'si gibi Kadın haklarını savunan Gerçek femistlere değil Günümüzdeki kendini üstün kılmaya çalışan sözde feministliğe karşıyız
Bence demek İstediğimi Bu fotoğraflar açıkça Gösteriyor!
-Şahsen ben bir Kadın Olsam Utanırdım bunlardan