TOGG'un arkasındaki standart motoru yeterli mi?

Faruk1986

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,960
Öndeki motor opsiyonel arka motor standart olacakmış. İki motor toplam 400 beygir ediyor. Tek motor çıkarsa 200 beygire düşüyor. Arkadaki motor standart olacakmış ve arkadan itişliymiş. Bu motor bana çok küçük geldi. Tek başına nasıl 200 beygir üretecek bu motor?

Galiba ecu yapanları elektrikli motor ustası zannediyorlar 😂😂
Benzinli/ Dizel motorlarla elektrik motorları tamamen farklı ne anlatıyorsun sen ya ? Hangi usta elektrik motorunu sökecekmişte tekrar toplayıp yükseltecekmiş ?? :DD
Dostum son cümlemde dedimki ülkedeki herkesi profesör mü zannediyorsun. Bizim insanımızdaki en büyük problem burda başlıyor. Sürekli ya kendimizi çok yukarıda görüyoruz yada eziklikten yerlerde sürünüyoruz. Sen şimdi tutmuş 80 milyonluk ülkede bu aracı kimse upgrade edemez diyorsun bende diyorumki kardeşim 300/500 kişi vardır bu işin altından girip üstünden çıkacak. Yok ecu yapanları motor ustası zannediyorlar falan diye bi ezikleme kafası. Togg'un adam akıllı bir marka olacagının bile garantisi sadece bekleyeceğiz göreceğiz eğer biraz ayaklarının üstünde durabilen bir arac olursa emin ol upgrade edilir ve performansıda artırılır. İnatla ülkedeki tüm motor ustalarını benzin-dizel bölümüne sokmanın kafası nedir tam olarak ? Bu ülkede elektrikli araç togg ile gelmiyor. Sadece 2022 yılında 2 bin elektrikli 27 bin hibrit araç satılmış. Kaç yıldır elektrikli araç var kaç tane satılmış bi bak. Şimdi bu adamlar ustasız mı kaldı trde ? Garantileri biten olmadı mı ? Sanayiide usta bulamadılar mı?

:) elektrik motorları birsürü sektörde kullanılıyor ve sanayiciler elektrik motoru tanırlar merak etme. Bırak sanayiyi Köylüler bile helezonlarda elektrik motor kullanırlar ve tanırlar. Haaa sen bilgi sahibi değil, hiç görmemiş olabilirsin. Bu bilgisizliğinide eminim kısa sürede kapatabilirsin.
Kardeş bilgin yok bari fikrinde olmasın. Turbo araçlara turbo basıncını örnek 1.6 bardan 2.3 bara çıkarıyolar buda araca göre 30-60bg ekliyor. Fakat elektrikli araçda motora bataryadan gelen elektriği çevirecek beyin kullanılıyor bu beyine modifikasyon yapman imkansız. Belki farklı bir beyin kullanarak olur oda aracın maliyetine çıkar. Dediğim gibi bilgin yoksa fikrin olmasın

Ben modifiyeci değilim :) Ama 170 hp atmosferik motoru 800 hp ye çıkaran sanayicileri gördüm. Yazılımla olur, benim bilmediğim parçalar ekleyebilirler, sisteme müdahale edebilirler. Ben bilemem ama modifiyeciler bilir sen merak etme. Ayrıca sadece yazılımla motor gücünü %60 a kadar arttırarabiliyorlar. Sen rahat ol :)
Kardeş bilgin yok bari fikrinde olmasın. Turbo araçlara turbo basıncını örnek 1.6 bardan 2.3 bara çıkarıyolar buda araca göre 30-60bg ekliyor. Fakat elektrikli araçda motora bataryadan gelen elektriği çevirecek beyin kullanılıyor bu beyine modifikasyon yapman imkansız. Belki farklı bir beyin kullanarak olur oda aracın maliyetine çıkar. Dediğim gibi bilgin yoksa fikrin olmasın
Beyni süper muhteşem çalışan fakat okuma özürlü arkadaş. Benim yazdığıma bak senin verdiğin cevaba bak. Okuma özrünü tedavi ettirmeden cevap yazmaki saçmalamazsın durduk yere. Dediğin gibi, okuman yoksa yazılanlar hakkında fikrinde olmasın.

Dostum son cümlemde dedimki ülkedeki herkesi profesör mü zannediyorsun. Bizim insanımızdaki en büyük problem burda başlıyor. Sürekli ya kendimizi çok yukarıda görüyoruz yada eziklikten yerlerde sürünüyoruz. Sen şimdi tutmuş 80 milyonluk ülkede bu aracı kimse upgrade edemez diyorsun bende diyorumki kardeşim 300/500 kişi vardır bu işin altından girip üstünden çıkacak. Yok ecu yapanları motor ustası zannediyorlar falan diye bi ezikleme kafası. Togg'un adam akıllı bir marka olacagının bile garantisi sadece bekleyeceğiz göreceğiz eğer biraz ayaklarının üstünde durabilen bir arac olursa emin ol upgrade edilir ve performansıda artırılır. İnatla ülkedeki tüm motor ustalarını benzin-dizel bölümüne sokmanın kafası nedir tam olarak ? Bu ülkede elektrikli araç togg ile gelmiyor. Sadece 2022 yılında 2 bin elektrikli 27 bin hibrit araç satılmış. Kaç yıldır elektrikli araç var kaç tane satılmış bi bak. Şimdi bu adamlar ustasız mı kaldı trde ? Garantileri biten olmadı mı ? Sanayiide usta bulamadılar mı?
Benim kimseyi eziklediğim falan yok, siz biraz hayal dünyasında gibisiniz. Usta bulmak tamir ettirmek ayrı, yazılım atmak modifiye etmek ayrı. Ustası elbet vardır ne yapar eder parçasını bulursa tamir eder o elektrikli motoru ama 200 beygirlik elektrikli bir motoru , motorun kendini değiştirmeden veya o lityum pilleri veya bobinleri yakmadan 400 beygire çıkarabilecek 1 tane bile usta gösteremezsin bana.

Elektrikli motorlar zaten olabilecek en iyi performansta üretiliyor , bu motorlarda benzinli motorlar gibi turbo basıncını arttırıyım, turbo büyültiyim, etanol koyiyim, hava-yakıt karışımını düzenliyim , Spor egzoz+ hava filtresi takıyımda daha çok beygir alıyım diye bir muhabbet yok. Yani modifiyeye açık bir şey değil.

Bobin sarım sayılarını, akımı, voltajı değiştirip 200 beygirin BİRAZ üstüne çıkılır belki ama ne pahasına çıkacaksın ? Hem bütün parçalar daha fazla ısınacak, menzilin düşecek, motor ömrü ve lityum pillerin ömrü kısalacak vs vs . Bir de bu işin daha yazılım tarafı var, sonuçta bu elektrlikli araçlar tamamen elektrikli bi devre.

Demem o ki bu işler öyle benzinli dizel motorları modifiye etmek kadar kolay değil en ufak bi hatada değeri 1 milyon TL olan araçtan oluverirsin :) .Kimse bu riski almaz, bu motorların modifiyesiyle falan uğraşmaz. Yapacakları en iyi şey, hız limitli gelirse o limiti kaldırmak olur.

Beyni süper muhteşem çalışan fakat okuma özürlü arkadaş. Benim yazdığıma bak senin verdiğin cevaba bak. Okuma özrünü tedavi ettirmeden cevap yazmaki saçmalamazsın durduk yere. Dediğin gibi, okuman yoksa yazılanlar hakkında fikrinde olmasın.
:D yav gözünü seveyim laf vurucam diye şekil yapma bu konuda bilgin yok arkadaşım yok

Elektrikli araçlarda bunun gibi çok daha güçlü inverterler olur bunu düzenleyemezsin. Neyini anlamadın
images (29).jpeg

Sadece 2022 yılında 2 bin elektrikli 27 bin hibrit
Ocak ve ekim arasinda toplam 500.000 araç satıldı ve bunların sadece 2000 tanesi elektrik. Yıl sonuna rakam 700.000 i vurur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ocak ve ekim arasinda toplam 500.000 araç satıldı ve bunların sadece 2000 tanesi elektrik. Yıl sonuna rakam 700.000 i vurur
Ki o 2000 yeni model araçlar yani ustaların deneyimi de düşük olacaktır

Son düzenleme:
O değil de fiyatını çok merak ediyorum. Tam kestirebilsem fiyatı aracımı satıp ön sipariş vermeyi düşüneceğim.

Yazılımla olur, benim bilmediğim parçalar ekleyebilirler, sisteme müdahale edebilirler. Ben bilemem modifiyeciler bilir.
:D yav gözünü seveyim laf vurucam diye şekil yapma bu konuda bilgin yok arkadaşım yok

Elektrikli araçlarda bunun gibi çok daha güçlü inverterler olur bunu düzenleyemezsin. Neyini anlamadın
Harbiden okuma özürlü bu arkadaş. Büyüttüm iyice kör değilsen oku artık. Yukardaki kocaman turuncu yazı sana ne ifade ediyor?

İçten yanmalı motorların büyük olmasının sebebi yanma için silindirlerin vb olmasından dolayı. Elektrik motoru dediğimiz cihazda çok küçük boyutlarda yüksek tork verebilmekte. 200 bg olmasina bakmayin bu araçta 200km hızı geçmeyeceğiniz için önemli olan şey tork dur. Ve elektrik motorlari , tork u içten yanmalı motorlar gibi belli bir eğri ile değil direkt olarak tam performansta sağlar. Demek istediğim 200bg gayet yeterli bir güç başlangıç-orta seviyes olarak.

O değil de fiyatını çok merak ediyorum. Tam kestirebilsem fiyatı aracımı satıp ön sipariş vermeyi düşüneceğim.
Sorma ya bi tane garanti bizim haneye ama şahsi ikinci el almak istiyorum ama hiç fikrim yok acaba ikinci el piyasasının düşmesine biraz etkisi olur mu öyleyse şimdi araba almayıp togg çıktıktan sonra alacağım

Sorma ya bi tane garanti bizim haneye ama şahsi ikinci el almak istiyorum ama hiç fikrim yok acaba ikinci el piyasasının düşmesine biraz etkisi olur mu öyleyse şimdi araba almayıp togg çıktıktan sonra alacağım
İlk 1-2 yıl üretimin sıraya yetmeyeceğinden dolayı, 2. el piyasası 0 ından daha yüksek bile olabilir.

Ben şöyle düşünüyorum aktif a6 kullanıyorum 2012 model togg çıktıktan sonra bunu istediğim fiyata satamam muhtemelen dip görecek fiyatlar özellikle 2. el piyasasında. Şunu kestiremiyorum. Dengi arabaları düşünsek 2M- 1.2M arası gibi bir fiyata çıkacak. Bu fiyatlara çıkacaksa ön sipariş için erkenden satmak lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk 1-2 yıl üretimin sıraya yetmeyeceğinden dolayı, 2. el piyasası 0 ından daha yüksek bile olabilir.
Böyle bir durum var evet. İlk partiye ya adını yazdıracaksın ya da piyasaya düşmesini bekleyeceksin.

200 beygir 300 km menzilli en az 800 900k, 400 beygir 500 km menzilli dolu paket olanda 1.5 1.7 falan olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,289
Üyeler
184,916
Son üye
Mertefee12
Geri