Neler Yeni

Ehliyet alma süreci ne kadar sürer ?

Rulep

80+ Gold
ehliyet almayı düşünüyorum da teorik dersler kaç gün sürüyor internette 10-15 gün demişt.11 inde dersler başlıyor ne zaman biter ? her gün mü oluyor 1 haftalık tatilde dersleri bitirirler mi okula sarksın istemiyorum tatilde bitirirlerse güzel olur ondan sonrası direksiyon dersi benim uygunluğuma göre olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
birde harç önce mi sonra mı yatmalı diye sorular duydum ne fark ediyor ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Enes Tuncer
Teorik derslerin tamamına katılmana gerek yok. İnternetten deneme sınavlarını çöz geçersin. Kurs yetkilisine teorik sınavını erken tarihe aldırtabilirsin. 2buçuk-3 ay arası bir vaktini alır. Kurs öncelik tanırsa 2 aydan kısa sürede de halledersin.

Genelde dersler başladıktan 1 ay sonra sınav oluyor.Sınavı gecersen ertesi hafta direksiyon dersleri başlıyor.Ben 2 ayda aldım mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:

Derslere gitmek zorunda değilsin.Boş zamanlarında gidebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Verdikleri kitabı oku yeter

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
ehliyet almayı düşünüyorum da teorik dersler kaç gün sürüyor internette 10-15 gün demişt.11 inde dersler başlıyor ne zaman biter ? her gün mü oluyor 1 haftalık tatilde dersleri bitirirler mi okula sarksın istemiyorum tatilde bitirirlerse güzel olur ondan sonrası direksiyon dersi benim uygunluğuma göre olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Ağustos 10'da yazıldım 20 Ağustos'ta harcı yatırdım Eylül'ün 12'sinde sınavı geçtim ve 1 hafta sonra kursa haber verdim en erken tarih olarak 24 Ekim olarak direksiyon derslerine yazıldım Ekim 24-25-31'i ve Kasım'ın 1-2'si olarak derslere girdim. Bugün ise ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçtim ve ehliyetimi aldım.

Tavsiyem sınav harcını erkenden yatır.

Megan

80+ Silver
Bende teorik ders olmadı direksiyon dersi için de 2 haftada 8 gün gittim. Yani teoriğe gitmek zorunlu mu bilmiyorum ama okulun varsa ona gitme çıkmış soruları çöz geçersin öyle

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
hocam 1 hafta teorik dersler sürüyor ondan 1 hafta sonraya sınav veriyorlar sınavı geçtikten sonra
2 hafta içinde direksiyon dersleri başlıyor 1 hafta direksiyon dersleri var ordan da 1 haftaya sonra sınav veriyorlar
geçiyorsun
yani 2.5-3 ayda alıyorsun
ben 18 ekim 2021 de yazılmıştım kursa 24 aralık 2021 de ehliyeti teslim aldım

Rulep

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 1 hafta teorik dersler sürüyor ondan 1 hafta sonraya sınav veriyorlar sınavı geçtikten sonra
2 hafta içinde direksiyon dersleri başlıyor 1 hafta direksiyon dersleri var ordan da 1 haftaya sonra sınav veriyorlar
geçiyorsun
yani 2.5-3 ayda alıyorsun
ben 18 ekim 2021 de yazılmıştım kursa 24 aralık 2021 de ehliyeti teslim aldım
Teorik 1 hafta oluyor tatile denk geldiği için sıkınıt yok direksiyon 2 hafta sürüyor sonra sınav oluyor değil mi evdekilere tartışıyoruz da ders çalışmazsın diye ehliyet istediği zaman gelsin sıkıntı yok benim için sadece 2 hafta kaybım oluyor değil mi toplamda

Rulep

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ağustos 10'da yazıldım 20 Ağustos'ta harcı yatırdım Eylül'ün 12'sinde sınavı geçtim ve 1 hafta sonra kursa haber verdim en erken tarih olarak 24 Ekim olarak direksiyon derslerine yazıldım Ekim 24-25-31'i ve Kasım'ın 1-2'si olarak derslere girdim. Bugün ise ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçtim ve ehliyetimi aldım.

Tavsiyem sınav harcını erkenden yatır.
hayırlısıyla yarın yazılacağım gibi de sürücü kursunun verdiği fiyata harç da dahil oluyor mu ve aralıkta dersleri almaya başlıyacağım kasım dolmuş ve harç ödemek için herhangi bir şart yok değil mi yılbaşı zammına denk gelmek istemiyorum

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
hayırlısıyla yarın yazılacağım gibi de sürücü kursunun verdiği fiyata harç da dahil oluyor mu ve aralıkta dersleri almaya başlıyacağım kasım dolmuş ve harç ödemek için herhangi bir şart yok değil mi yılbaşı zammına denk gelmek istemiyorum
Sadece kursa yazılıyorsun, harcı derslerin bittikten sonra belirli atm'ler var oraya yatırıyorsun.
Ha bir de bütün sınavları geçtin ehliyeti tamamen almak için 1460₺'lik bir harç parası daha yatırıyorsun.
Benim bildiğim derslerin bittiğinde veriyorsun harcı yarın gidince sorarsın.

Rulep

80+ Gold
]
Sadece kursa yazılıyorsun, harcı derslerin bittikten sonra belirli atm'ler var oraya yatırıyorsun.
Ha bir de bütün sınavları geçtin ehliyeti tamamen almak için 1460₺'lik bir harç parası daha yatırıyorsun.
Benim bildiğim derslerin bittiğinde veriyorsun harcı yarın gidince sorarsın.
Harç ayrımıymış kötü oldu mu umarım yatırmak için belli bir şart yoktur.tekte geçersem Ocak gibi almış olacağım ve zamla birlikte iyi geçirecekler

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
]
Harç ayrımıymış kötü oldu mu umarım yatırmak için belli bir şart yoktur.tekte geçersem Ocak gibi almış olacağım ve zamla birlikte iyi geçirecekler
Evet, harçları ayrı olarak ödüyorsunuz.

Büyük ihtimalle zam süresine denk geleceksiniz 5K civarına kurs desek sınav ücreti 130 lira civarıydı galiba o da 260-280 arası olacak.
Direksiyon sınavına girmek için de 160₺ veriyordunuz zamdan önce şimdi 320-350 arası olacaktır. Ehliyeti tamamen almak için de 1460₺ civarı veriyordunuz o da 3000-3200₺ arası olur.

Toplamı da bu kadar olur büyük ihtimalle.
1667841280608.png

Rulep

80+ Gold
Evet, harçları ayrı olarak ödüyorsunuz.

Büyük ihtimalle zam süresine denk geleceksiniz 5K civarına kurs desek sınav ücreti 130 lira civarıydı galiba o da 260-280 arası olacak.
Direksiyon sınavına girmek için de 160₺ veriyordunuz zamdan önce şimdi 320-350 arası olacaktır. Ehliyeti tamamen almak için de 1460₺ civarı veriyordunuz o da 3000-3200₺ arası olur.

Toplamı da bu kadar olur büyük ihtimalle.
Alıntıyı görüntüle
harbi öyle olacak evdekiler yüzünden ağustosta girdim ben ders çalışmazsın diye almadılar anca ikna ettim parayı ben vermeyeceğim umrumda da değil de diyemiyorum o parayla farklı şekilde harcayabilirdim pisi pisine gitti valla sinirlenmemek elde değil

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
harbi öyle olacak evdekiler yüzünden ağustosta girdim ben ders çalışmazsın diye almadılar anca ikna ettim parayı ben vermeyeceğim umrumda da değil de diyemiyorum o parayla farklı şekilde harcayabilirdim pisi pisine gitti valla sinirlenmemek elde değil
Aga ders çalışmak ne alaka :D diyemedin mi annene babana derslere girmeyeceğim sınava gireceğim sadece.
Direksiyon derslerinde de 2 saatcik dışarıda olacaktın sadece hata sende.

Top Bottom