RTX 3060 Ti - AMD Ryzen 5 5600x 1 Saniyelik FPS Drop

GLobaL

80+
Reaksiyon skoru
54
Merhabalar,
COD Modern Warfare 2 oynadığım zaman sahne başlangıcında 1 saniyelik fps drop gibi bir şey yaşıyorum. Takılıyor.
Full ultra ayarlarda 1080p oynuyorum. %98 99 gpu kullanımı, %30 45 arası cpu kullanımı oluyor.
Monitorüm 75 hz eski bir dell monitor
nvidia dlss kalite modunda oynuyorum.
Oyunda 120 130 fps sabit alıyorum. DEDL2 gibi yazan bir yer var fps yazıyor yanında da ms yazıyor. Oyun kastığında 55 60 ms gibi bir şey yazıyor (gpu %90a düşüp tkrr 98 99 bandında gidiyor) ondan sonra düzeliyor.
Ramlerim g-skill 2x8 gb 3200 mhz
Acaba ramlerden mi sorun monitorden mi kaynaklanıyor ms arttığı için?
Yardım ederseniz sevinirim, çünkü daha 1 haftalık bile değil sistemim.
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Oyun HDD'ye yüklü. Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk

benim fpsde düsük oyunda ya i5 11400f rtx 2060 var orta ayarlarda kasıyor

benim fpsde düsük oyunda ya i5 11400f rtx 2060 var orta ayarlarda kasıyor
bende sadece sahne başladığında fps düşüyor ms artıyor msi afterburnerda öyle gözüküyor. Sonra 1 sn sonra normale dönüyor.

Merhabalar,
COD Modern Warfare 2 oynadığım zaman sahne başlangıcında 1 saniyelik fps drop gibi bir şey yaşıyorum. Takılıyor.
Full ultra ayarlarda 1080p oynuyorum. %98 99 gpu kullanımı, %30 45 arası cpu kullanımı oluyor.
Monitorüm 75 hz eski bir dell monitor
nvidia dlss kalite modunda oynuyorum.
Oyunda 120 130 fps sabit alıyorum. DEDL2 gibi yazan bir yer var fps yazıyor yanında da ms yazıyor. Oyun kastığında 55 60 ms gibi bir şey yazıyor (gpu %90a düşüp tkrr 98 99 bandında gidiyor) ondan sonra düzeliyor.
Ramlerim g-skill 2x8 gb 3200 mhz
Acaba ramlerden mi sorun monitorden mi kaynaklanıyor ms arttığı için?
Yardım ederseniz sevinirim, çünkü daha 1 haftalık bile değil sistemim.
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Oyun HDD'ye yüklü. Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk
Oyun optimizasyonu kaynaklı.

Oyun optimizasyonu kaynaklı.
Cevabınız için teşekkür ederim ama hddye yüklediğim için böyle olmuş olabilir mi acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cevabınız için teşekkür ederim ama hddye yüklediğim için böyle olmuş olabilir mi acaba?
yada vsync açmıyorum 75 hz monitorde oynuyorum ve ramler fln yetmiyor olabilir mi?

Sadece oyunun başında olup devamı akıcıysa oyun kaynaklıdır hocam.

Hocam takip ettiğim bi yayıncı var rtx 3080 ile oynuyor onda da oyun başında drop giriyor. Sadece bu oyunda oluyo diyordu yayında. Belki oyun yeni çıktığı içindir

Diğer oyunlarda var mı hocam bu sorun?
Hocam insurgency sandstorm çok yüksek ayarlarda 95 100 arası gidiyordu ve %99 gpu %35 40 arası cpu gösteriyor.
Fakat bu oyun sata ssd'de
call of duty modern warfare warzone 2 hdd'de

Hocam insurgency sandstorm çok yüksek ayarlarda 95 100 arası gidiyordu ve %99 gpu %35 40 arası cpu gösteriyor.
Fakat bu oyun sata ssd'de
call of duty modern warfare warzone 2 hdd'de
Bilgisayar kullanım değerlerinde bir sorun yok hocam cpu ve gpu olması gerektiği gibi
Bu oyun yeni çıktığı için optimizasyon sorunu var sadece sizde olan bir problem değil yani.

Warzone 2.0 optimizasyonu sıkıntılı bende de aynı ikili var latency arttığında FPS düşüyor arada da drop yiyorum.

Bilgisayar kullanım değerlerinde bir sorun yok hocam cpu ve gpu olması gerektiği gibi
Bu oyun yeni çıktığı için optimizasyon sorunu var sadece sizde olan bir problem değil yani.
Hocam takip ettiğim bi yayıncı var rtx 3080 ile oynuyor onda da oyun başında drop giriyor. Sadece bu oyunda oluyo diyordu yayında. Belki oyun yeni çıktığı içindir
Tamamdır hocalarım çok teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Warzone 2.0 optimizasyonu sıkıntılı bende de aynı ikili var latency arttığında FPS düşüyor arada da drop yiyorum.
oyun en başlarda kasıyor bende hocam sonra çok rahat.
Mesela ihanet ediyorlar bize o sahne başlarken sinematikte 1 sn kasıyor.
Sonra çok rahat oynanıyor onda problem yok.
Fps 100 150 iken 65 70e düşüyor.

Geri