Neler Yeni

RTX 3060 Ti - AMD Ryzen 5 5600x 1 Saniyelik FPS Drop

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Ömer Keskin
Tamamdır hocalarım çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyun en başlarda kasıyor bende hocam sonra çok rahat.
Mesela ihanet ediyorlar bize o sahne başlarken sinematikte 1 sn kasıyor.
Sonra çok rahat oynanıyor onda problem yok.
Fps 100 150 iken 65 70e düşüyor.
Dediğim gibi optimazyon sorunu var ileride düzelir herhalde.

burkino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Silay
Hocam bendede aşırı düşme oluyor çözemedim bir türlü sizinki gibi sahne başları haricinde aşağıda oyun oynarkende oluyor. işlemci 5700x ekran kartı 3080, ram 16 3200 anlamadım yani bu oyunda mı problem var ekran kartınıda yeni aldım acaba sıkıntılı mı diye düşünüp duruyorum. Öyle olsa ama aftermarkda filanda sorun yaşamazmıydım ?

SadeceSeyf

80+ Gold
Hocam bendede aşırı düşme oluyor çözemedim bir türlü sizinki gibi sahne başları haricinde aşağıda oyun oynarkende oluyor. işlemci 5700x ekran kartı 3080, ram 16 3200 anlamadım yani bu oyunda mı problem var ekran kartınıda yeni aldım acaba sıkıntılı mı diye düşünüp duruyorum. Öyle olsa ama aftermarkda filanda sorun yaşamazmıydım ?
Görüntü ayarları ne acaba 1080p mi?

SadeceSeyf

80+ Gold
10

1080p evet hocam ultrada oynuyorum. Biliyorum biraz darboğaz yapar ama bu kadar mı yapar onu bilemedim
Ben de yeni aldım hocam. Ben warzone 1080 ayarlarda oynayamiyorum. Fps vok oynak oluyor. Oyunda render ayarları varsa 4k ya çekiyorum darboğaz yemiyorum. Yeni sistem kurdum bugün parçalar tamamlanacak bir de böyle deniyecegim

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
Merhabalar,
COD Modern Warfare 2 oynadığım zaman sahne başlangıcında 1 saniyelik fps drop gibi bir şey yaşıyorum. Takılıyor.
Full ultra ayarlarda 1080p oynuyorum. %98 99 gpu kullanımı, %30 45 arası cpu kullanımı oluyor.
Monitorüm 75 hz eski bir dell monitor
nvidia dlss kalite modunda oynuyorum.
Oyunda 120 130 fps sabit alıyorum. DEDL2 gibi yazan bir yer var fps yazıyor yanında da ms yazıyor. Oyun kastığında 55 60 ms gibi bir şey yazıyor (gpu %90a düşüp tkrr 98 99 bandında gidiyor) ondan sonra düzeliyor.
Ramlerim g-skill 2x8 gb 3200 mhz
Acaba ramlerden mi sorun monitorden mi kaynaklanıyor ms arttığı için?
Yardım ederseniz sevinirim, çünkü daha 1 haftalık bile değil sistemim.
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Oyun HDD'ye yüklü. Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk
Oyunun optimizasyonu kötü. COD bu nasıl optimizasyonu kötü olabilir sorun bilgisayarımda gibi bir düşünceye kapılmışsınız belli ki ama bu oyun herkeste aynı sorunu yaşatıyor. Başka oyunlarda da bu sorunu yaşarsanız o zaman sisteminizde sorun var diyebilirsiniz.

burkino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Silay
Oyunun optimizasyonu kötü. COD bu nasıl optimizasyonu kötü olabilir sorun bilgisayarımda gibi bir düşünceye kapılmışsınız belli ki ama bu oyun herkeste aynı sorunu yaşatıyor. Başka oyunlarda da bu sorunu yaşarsanız o zaman sisteminizde sorun var diyebilirsiniz.
Akşam RDR 2 de deneyeceğim eğer gene aynı sorun olursa bu düşüncemde haklı çıkarım fakat. 3dmark dx 11 ultimate testine soktum olsa ordada ani düşüşler olurdu diye düşünüyorum ama yaşamadım

Ben de yeni aldım hocam. Ben warzone 1080 ayarlarda oynayamiyorum. Fps vok oynak oluyor. Oyunda render ayarları varsa 4k ya çekiyorum darboğaz yemiyorum. Yeni sistem kurdum bugün parçalar tamamlanacak bir de böyle deniyecegim
Sizde ne var hocam ekran kartı ve nasıl bir sistem kurdunuz ? İşin garip tarafı i5 9600k ve 1080 Ti ile bu kadar drop yaşamıyordum oyunda

SadeceSeyf

80+ Gold
Akşam RDR 2 de deneyeceğim eğer gene aynı sorun olursa bu düşüncemde haklı çıkarım fakat. 3dmark dx 11 ultimate testine soktum olsa ordada ani düşüşler olurdu diye düşünüyorum ama yaşamadım

Sizde ne var hocam ekran kartı ve nasıl bir sistem kurdunuz ? İşin garip tarafı i5 9600k ve 1080 Ti ile bu kadar drop yaşamıyordum oyunda
Evde iki sistem var viri 5600 3060 diğeri 5600 3080 3060li sistem drop yemiyor. 3080 drop yiyor ama render ile düzeliyor. Oyunla alakalı pek bir şey değil yani

burkino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Silay
Evde iki sistem var viri 5600 3060 diğeri 5600 3080 3060li sistem drop yemiyor. 3080 drop yiyor ama render ile düzeliyor. Oyunla alakalı pek bir şey değil yani
Render nasıl yapıyorsunuz ben yeni geçtim RTX serisine ne yapmam lazım hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Bendede GTA 5 te takılma oluyordu HDD den SSD ye aldım sorun düzeldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
HDD ile alakası yok benim için hocam ama teşekkürler
Hocam olma ihtimali var.
Bende gta5 god of War gibi oyunları HDD den oynadığımda çok takılıyordu
GTA 5 te yükleme ekranında 5 dk bekliyordum.
SSD ye alınca 10 saniyede açılıyor ve hiç takılma olmuyor.

burkino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Silay
Hocam olma ihtimali var.
Bende gta5 god of War gibi oyunları HDD den oynadığımda çok takılıyordu
GTA 5 te yükleme ekranında 5 dk bekliyordum.
SSD ye alınca 10 saniyede açılıyor ve hiç takılma olmuyor.
HDDniz sağlık testinde bir sorun çıkardı mı yada kaç senelik bir HDD ekran kartı değişmeden önce böyle bir sorunla karşılaşmadığım için şüphe duymuyorum

Top Bottom