sistemimde gerekli performansı alamıyorum

smyl

80+
Reaksiyon skoru
27
arkadaşlar herkese merhaba, hepinizin sağlığı yerindedir umarım, arkadaşlar 3 hafta önce kendim bir sistem topladım fakat şuanda oyunlarda sistemin vereceği normal performansı alamıyorum cs go da yüksek grafiklerde de 150 170 fps düşük grafiklerde de 150 170 fps arası değişiyor lolde 130 fps in üstünü göremiyorum yüksek grafikde de düşük grafikde de anlıyan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. bide lolde sürekli fps drop yiyorum.

sistem bilgisi:
işlemci: ryzen 5 2600x
anakart: msı b450m pro-vdh max
ekran kartı: gigabyte rx5600xt gaming oc
ram: xpg gammix 8 gb 3000 mhz
power: gigabyte b650m 650w 80+ bronze sertifikalı
ssd: kingston 240 gb ssd
kasa: sharkoon tg5
monitör: msı optix g24 144hz 1ms curved monitör

ram lerden olabilir fps drop oyunlarda herhangi bir fps limiti varmı bak cs fpx_max 0 yaz

radeon ayarlarini atarmisin

radeon ayarlarini atarmisin

ayarla bu şekilde internetten baktım yaptım ama bilmiyorum ne kadar doğru gerçi orada önerilen oyun, espor seçeneklerini seçsemde pek bir şey değişmiyor.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    47.2 KB · Hit: 91
  • 2.webp
    2.webp
    47.2 KB · Hit: 84
ayarları sıfır lamayi denedinmi

Bende de aynısı oluyor sorun nedir acaba yüksek grafikte düşük grafikte aynı fps alıyorum 120-150 civarı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8GB Ram yetmiyor eskisi gibi 16 Yaparsan sistem Rahatlar :)
ya benim anlamadığım ram yüzdesi %40-50 arası gezerken ekran kartını %20 - 30 kullanıyor bunda farklı bir şey var sanki cs ye ilk girdiğimde 300 fps den aşşagı inmiyor 10 20 saniye sonra 180 i geçmiyor bu programdan memory kısmını 14000 bine çektiğimde ise tahmini 1 saat sonra görüntü gitti res attım düzeldi.

Ekler

• 3.webp
    3.webp
    117.8 KB · Hit: 67
8GB Ram yetmiyor eskisi gibi 16 Yaparsan sistem Rahatlar :)
yani mevzu ekran kartını %70-80 civarı kullansa atıyorum cs de 200 fps altına inmicek ama %50 kullanımı geçmiyor soğukluk desen 55-60 derece civarlarında geziyor.

o memory kısmını çok kurcalama kart elinde kalır :)

o memory kısmını çok kurcalama kart elinde kalır :)
ne diyosun :D yalnız amd rx5600xt kartlara son bios güncellemede 14000 mhz ye çıkarttığını açıkladı memory, benim kartımın bios sürümü f60 olarak yazıyor gigbayte sitesinde yayınlanan son bios güncellemesi f2 diye bir şey ben anlamıyorum güncelleme yapıcakmıyım yapmıcakmıyım, internetten araştırıyorum tehlikeli bir şey diyorlar o yüzden koktum yani 2500 tl para verip elimde kalmasından tırsıyorum ki birde baba baskısı altında topladım bu pc yi patlarsam hapı yutarım :D

Geri