performans kaybı değil ömür kaybı. vram mosfet ömürleri komponent yorgunlukları pcb ve plastik bileşenlerin hangi koşulda neler olduğu gibi gibi gibi bir sürü yıpratıcı etken var. hatta şöyle diyim youtube'da ekran kartı tamiri videolarını izle mining çıkması kartların çoğunlukta olduğunu sende göreceksin. he birde her denilene her çekilen videoya inanmayın. sadece referans alın geri kalan kısım alıp kullanma riski. mesela tanıdığım ikinci el rx580 almıştı vram arıza çıkarınca marka teknik servisi mining kullanımı diye garanti dışında bıraktı.mining kartları o kadar abartıldığı kadar kötü değil eğer alicak kişi onu oyun için alacaksa bir sorun olmaz böyle abartılı 5 kuruş etmez felan denilcek kadar bir durum yok adamlar 12 senelik mining kartlarını temizleyip termal pedlerini macununu yenileyip kullaniyorlar öyle yarı yarıya kadar bir performans kaybı felan olmuyor evet kartın ömrü kısalıryor ful yük altinda kalıyor ama iyi bir ortamda mining yapılan kart kaçırılmaz
peki hocam şuan 2. el kart arıyom napmalıyım kafam karıştı yaniperformans kaybı değil ömür kaybı. vram mosfet ömürleri komponent yorgunlukları pcb ve plastik bileşenlerin hangi koşulda neler olduğu gibi gibi gibi bir sürü yıpratıcı etken var. hatta şöyle diyim youtube'da ekran kartı tamiri videolarını izle mining çıkması kartların çoğunlukta olduğunu sende göreceksin. he birde her denilene her çekilen videoya inanmayın. sadece referans alın geri kalan kısım alıp kullanma riski. mesela tanıdığım ikinci el rx580 almıştı vram arıza çıkarınca marka teknik servisi mining kullanımı diye garanti dışında bıraktı.
dediğim olay ''aaa mining aldığım kart güzel performanslı'' derken aradan 2 ay geçince ''aaa ekranda çizgiler çıkıyor, görüntü alamıyorum'' gibilere dönüyor. ve önemli nokta şu arkadaşlar mininçiler yüzünden yıllardır faiş fiyattan ekran kartı almak zorunda bırakılıyoruz ve hala fiyatlar şişik. düşünün rtx 4000 serisi geldi ve rtx3000ler rtx 2000ler hala msrpnin etrafında geziniyor. sırf birileri para kazanacak ve etherium piyasası bitti diye ne idüüğü belirsiz ortamlarda kullanılan kartları ucuz diye almak parayı riske atmaktır benim gözümde. tavsiye etmiyorum mining görmüş kart almam tanıdıklarımada aldırmam.
kafa karışcak durum yok kanka, risk ve bütçe meselesi. bütçene ve alacağın riske göre hareket edeceksin.peki hocam şuan 2. el kart arıyom napmalıyım kafam karıştı yani
alınca öyle avanak olmican dostum param güvende ile aldinmi mesela 3 gün onay süren var goturucen bi servise veya tanıdık bir tamirciye actirican içini bakalım ne var ne yok durumu nasıl diye alırken sorucaksin işte bakın alınca ben servise goturucen baktiricam vs diye zaten adam yok felan filan yaparsa anlican he bu kart tırt dicenperformans kaybı değil ömür kaybı. vram mosfet ömürleri komponent yorgunlukları pcb ve plastik bileşenlerin hangi koşulda neler olduğu gibi gibi gibi bir sürü yıpratıcı etken var. hatta şöyle diyim youtube'da ekran kartı tamiri videolarını izle mining çıkması kartların çoğunlukta olduğunu sende göreceksin. he birde her denilene her çekilen videoya inanmayın. sadece referans alın geri kalan kısım alıp kullanma riski. mesela tanıdığım ikinci el rx580 almıştı vram arıza çıkarınca marka teknik servisi mining kullanımı diye garanti dışında bıraktı.
dediğim olay ''aaa mining aldığım kart güzel performanslı'' derken aradan 2 ay geçince ''aaa ekranda çizgiler çıkıyor, görüntü alamıyorum'' gibilere dönüyor. ve önemli nokta şu arkadaşlar mininçiler yüzünden yıllardır faiş fiyattan ekran kartı almak zorunda bırakılıyoruz ve hala fiyatlar şişik. düşünün rtx 4000 serisi geldi ve rtx3000ler rtx 2000ler hala msrpnin etrafında geziniyor. sırf birileri para kazanacak ve etherium piyasası bitti diye ne idüüğü belirsiz ortamlarda kullanılan kartları ucuz diye almak parayı riske atmaktır benim gözümde. tavsiye etmiyorum mining görmüş kart almam tanıdıklarımada aldırmam.
peki arkasın garanti sticker'ı varsa ve garantiside devam ediyorsa sende garantisini bozmak istemiyorsan brocum? ayrıca sağda soldaki teknik servisler kartı açıp direk bu mining kart diye anlayamıyor. bazı noktalarda ipuçları veriyor mesela vram soğutması güçlü bir ekran kartında vramlerin üzerinde kodlar silindiğinde bir ipucu yakalabiliyorsun ama tam %100 bu mining diyemiyorsun. bu kısımda muallak. satıcı çok önemli bu konuda he bu arada bazı kişiler özellikle ev kullanıcısı olanlar param güvende ile kartını kargoda hasar riskine atmıyor. yani her şey denilen gibi olsa kebap olurdu.alınca öyle avanak olmican dostum param güvende ile aldinmi mesela 3 gün onay süren var goturucen bi servise veya tanıdık bir tamirciye actirican içini bakalım ne var ne yok durumu nasıl diye alırken sorucaksin işte bakın alınca ben servise goturucen baktiricam vs diye zaten adam yok felan filan yaparsa anlican he bu kart tırt dicen
bu arada arkadaşa sordum şubatta almış kartı 5-6 ay dır miningde yatmış kart ara ara temizliğini yaptığını ve 4 ay dır kutusunda durduğunu söyledi bana sizce almalımıyım?peki arkasın garanti sticker'ı varsa ve garantiside devam ediyorsa sende garantisini bozmak istemiyorsan brocum? ayrıca sağda soldaki teknik servisler kartı açıp direk bu mining kart diye anlayamıyor. bazı noktalarda ipuçları veriyor mesela vram soğutması güçlü bir ekran kartında vramlerin üzerinde kodlar silindiğinde bir ipucu yakalabiliyorsun ama tam %100 bu mining diyemiyorsun. bu kısımda muallak. satıcı çok önemli bu konuda he bu arada bazı kişiler özellikle ev kullanıcısı olanlar param güvende ile kartını kargoda hasar riskine atmıyor. yani her şey denilen gibi olsa kebap olurdu.