Yardım Manuel araç da yokuş aşağı geri gitme

Rosita

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,339
Arkadaşlar yokuş aşağı pozisyondayım. Manuel araba ilk defa kullanıyorum. Geri vitese takıp geri gitmek için yarım debriyaj yapıp frenden çekip gaza basıyorum araba bağırıyor. Renault clio 4 araç da nasıl geri çıkacam ya Bi yardım edin

yokuş aşağı mı yukarı mı?

yukarı ise biraz bağırt arabayı olmuyorsa el freni ile dene

El freni çekmeyi unutmuş olamazsın dimi motor yığılma yapıyorsa kökle gazı sorun teşkil etmez.
El freni ündirdim yarım debriyajda tutuyorum frenden kaldırıp gaza basıyorum bağırıyor
Post automatically merged:

Clio 4 lerde yokuş kalkış desteği var ama bazen devreye almıyor o zaman el frenini yavaş yavaş indirip hareket etmen daha sağlıklı olur
Yarım debriyajda tutunca kalkması lazım değil mi bu aşağı kayıyor

debriyajdan ayağını çekerken ortada gaza yüklenmelisin, ikisini eşit derece tutturduktan sonra debriyajdan çekebilirsin

El freni ündirdim yarım debriyajda tutuyorum frenden kaldırıp gaza basıyorum bağırıyor
Post automatically merged:

Yarım debriyajda tutunca kalkması lazım değil mi bu aşağı kayıyor
yokuş dik ise gaz vermeden kalkmayabilir.

Arkadaşlar yokuş aşağı pozisyondayım. Manuel araba ilk defa kullanıyorum. Geri vitese takıp geri gitmek için yarım debriyaj yapıp frenden çekip gaza basıyorum araba bağırıyor. Renault clio 4 araç da nasıl geri çıkacam ya Bi yardım edin
El freni çekili olarak geri vitese tak. Ayağını debriyajdan yavaşça çek. Araç titremeye başladığında gaza basarak yavaşça el frenini indir. Bu şekilde rahat bir şekilde hareket edebilirsin.

güzel ayarlaman lazım önde araç varsa eğer tıklatma..

El freni çekili olarak geri vitese tak. Ayağını debriyajdan yavaşça çek. Araç titremeye başladığında gaza basarak yavaşça el frenini indir. Bu şekilde rahat bir şekilde hareket edebilirsin.
Kral debriyajı 2 3 saniye tutunca aşağı kayıyor hemen tutuyorum

Geri