Neler Yeni

Yardım Manuel araç da yokuş aşağı geri gitme

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
valla benim uzun zaman oldu maneuel kullanmayalı otomatiğe geçtikten sonra :kekw: yanlış bilgilendirmekte istemem
sorma ya bende otomatik alıştım. ne sıkıntı bu manuel araba ya bu manuel araba resmen işkence başka bir şey değil. otomatikte mis gibi bas ya missssss allah belasını versin dedim manuele bidaha binmem

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
El freni ündirdim yarım debriyajda tutuyorum frenden kaldırıp gaza basıyorum bağırıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yarım debriyajda tutunca kalkması lazım değil mi bu aşağı kayıyor
Her debriyaj aynı değil daha yukarda kavrıyor olabilir. Aynı zamanda baskı balatanın durumunu belirtir

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Her debriyaj aynı değil daha yukarda kavrıyor olabilir. Aynı zamanda baskı balatanın durumunu belirtir
evet baya yukarda kalkıyormuş önüm boşken denedim oldu. ama otomatik vitesin değerini daha iyi anladım. bu ne çileymiş bi kaldıramadım yarım saat. otomatikte tık kalkıyor tık gidiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
evet baya yukarda kalkıyormuş önüm boşken denedim oldu. ama otomatik vitesin değerini daha iyi anladım. bu ne çileymiş bi kaldıramadım yarım saat. otomatikte tık kalkıyor tık gidiyor
bizim arabada kavrama noktasında kalkmaya çalışınca kayıyor debriyajı biraz daha bıraksan stop ediyor otomatiğin gözünü seveyim.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sıfır baskı balatada dene çok farkettiğini görürsün. Şehir içi yakıtı , performansı bile farkeder.
Balata bittikçe debriyaj yukarıda kavramaya başlar.

bizim arabada kavrama noktasında kalkmaya çalışınca kayıyor debriyajı biraz daha bıraksan stop ediyor otomatiğin gözünü seveyim.
Araba nedir?
Yeni çoğu araçta yokuş kalkış var , almanların çoğunda auto hold var.

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Sıfır baskı balatada dene çok farkettiğini görürsün. Şehir içi yakıtı , performansı bile farkeder.
Baskı bittikçe debriyaj yukarıda kavramaya başlar.
bilmiyorum , aslında manuel alışmak istiyorum ama bugün ki deneyimden sonra çekiniyorum. arabadan arabaya değişiyor olabilir tabii

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
bilmiyorum , aslında manuel alışmak istiyorum ama bugün ki deneyimden sonra çekiniyorum. arabadan arabaya değişiyor olabilir tabii
Eğer yeni sürmeye başladıysan baskı balata veya araba değiştirmeye uğraşma.
Şehir içinde fazlasıyla stop etme , yer yer zorlayacağın olacak. İyice bitirince değiştirirsin
Araba da seni parça konusunda üzmez
Araç dizel mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
Balata bittikçe debriyaj yukarıda kavramaya başlar.

Araba nedir?
Yeni çoğu araçta yokuş kalkış var , almanların çoğunda auto hold var.
araba 2010 doblo 1.3 multijet (babamın arabası) olabildiğince kullanmamaya çalışıyorum.

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Eğer yeni sürmeye başladıysan baskı balata veya araba değiştirmeye uğraşma.
Şehir içinde fazlasıyla stop etme , yer yer zorlayacağın olacak. İyice bitirince değiştirirsin
Araba da seni parça konusunda üzmez
Araç dizel mi?
şimdi şirket arabası manuel mecburen kullanmak zorundayım. o yüzden kiralık araçla yarın biraz kendimi deneyeceğim. otomatik araç yıllardır sürüyorum. manuelde stop etmede sıkıntı yok da yokuşlarda çok zorlandım. araba bir türlü kavrama noktasında kalkmıyor el freni ile falan her şeyle denedim. dengeyi yakalamak için baya pratik lazım

yani şöyle söyleyim kırmızı ışıklarda eğer yokuştaysam kaydırıp arkadakine vurma ihtimalim %80 falandır bugünki performansla

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berk
araca göre değişir ama aşağı bakar pozisyonda yokuştan geri geri çıkacaksan o balataları bir miktar yiyeceksin(her zamankinden daha geç bırakıcaksın hatta belki belli bir hıza kadar debriyajlı gideceksin), başka türlü araç kavrayamaz, tekrar belirtiyorum aracın kalitesine göre değişir.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
şimdi şirket arabası manuel mecburen kullanmak zorundayım. o yüzden kiralık araçla yarın biraz kendimi deneyeceğim. otomatik araç yıllardır sürüyorum. manuelde stop etmede sıkıntı yok da yokuşlarda çok zorlandım. araba bir türlü kavrama noktasında kalkmıyor el freni ile falan her şeyle denedim. dengeyi yakalamak için baya pratik lazım

yani şöyle söyleyim kırmızı ışıklarda eğer yokuştaysam kaydırıp arkadakine vurma ihtimalim %80 falandır bugünki performansla
1)El frenini çek
2)Arabayı vitese tak ve ayağını debriyajda tut
3)Debriyajı yavaş yavaş bırak (araba titremeye başlayacak)
4) Araba titremeye başlayınca gazı ver el freni bırak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,879
Üyeler
161,926
Son üye
AliNk.
Top Bottom