2 ramin cl'si farklı olursa

Reaksiyon skoru
127
merhaba arkadaşlar 4gb notbookum var bunu 8gb yapmak istiyorum o kadar uygulama indirdim rami söktüm baktım ama yinede üstünde cl'si kaç olduğu yazmıyor
internettten mhz DDR aynı olan buldum fakat bu cl farklı olması önemlimidir ne gibi sorunlar çıkarır

CL değerleri farklı olursa, CL değeri yüksek olan seviyede çalışır iki ram'de.

Son düzenleme:
cpu-z programından şuankinin işleyişine bakabilirsin 3 5 mb bişey program

Ekran Alıntısı.webp

şu kısımda yazar

peki sistemde 4gb 1600mhz ddr3 RAM var bunu farklı markadan alırsam sıkıntı çıkarır mı (ucuza bulduğumdan)
genelde sıkıntı olmuyor ama eskiden birebir aynı rami almasına rağmen uyumlu çalışmadığını söyleyenlere denk gelmiştim. yüzdesi çok düşük ama şans meselesi. sen yinede iade şartlarına dikkat ederek al uyumlu değilse iade iste

genelde sıkıntı olmuyor ama eskiden birebir aynı rami almasına rağmen uyumlu çalışmadığını söyleyenlere denk gelmiştim. yüzdesi çok düşük ama şans meselesi. sen yinede iade şartlarına dikkat ederek al uyumlu değilse iade iste
babuş son bir şey daha sorayım biliyorsan 1.35 voltta çalışıyor ram 1.5 alırsam ne olur

babuş son bir şey daha sorayım biliyorsan 1.35 voltta çalışıyor RAM 1.5 alırsam ne olur
net bir bilgim yok ama mevcut olan 1.35v ise anakart o kadar besliyordur 1.5v çalışmayabilir veya stabil çalışmaz diye düşünüyorum

Geri