Yardım Prime95 + Furmark yapınca drop ve mavi ekran alıyorum

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
235
Selamaleyküm gençlik. Başlıkta da belirttiğim üzere bilgisayarı her iki teste birden soktuğumda sürekli droplar, mavi ekran hatası alıyorum. Tek başına ekran kartını Furmark’a sokunca ise bir sıkıntı olmuyor. Tek başına Prime95’i çalıştırınca da sistem bi tıkanıyor. Fare imleci hareket etmiyor, ekipmanlarımın RGB’leri takıla takıla çalışıyor. Buradan işlemcim sorunlu diyebilir miyiz? Veya farklı bir sorun mu vardır sizce? Varsa da ne yapmam lazım?

Pc bileşenleriniz neler ? PSU marka model ne ?

Birde işlemci P95 te kaç derece oluyor ?

Pc bileşenleriniz neler ? PSU marka model ne ?

Birde işlemci P95 te kaç derece oluyor ?
Usta selam, geçenlerde 5600 OC konusundan umarım beni hatırlamışsındır :) TH360 sıvı soğutmaya geçtim ve işlemci maksimum 72 dereceye çıkıyor ama o drop’u ben hissediyorum çünkü fare tıkanıyor ve RGB efektler takıla takıla çalışıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk Furmark testinde 100 fps’nin üstünde değer almıştım şimdi max 60 veriyor ve değerler böyle:

Ekler

• 107D2407-974C-495E-8539-D35A9BE411E0.jpeg
    107D2407-974C-495E-8539-D35A9BE411E0.jpeg
    2.2 MB · Hit: 40
Son düzenleme:
usta benim sistemde de başlat menüsünü bazen açarken drop giriyor oyunlara giriş yaptığımda da farem takılıyor yani 2 3 saniye pc takılıyor sonrasında düzeliyor bazı oyunlarda fps kısıtlamayı kapatmazsam pc takılıyor ve hiçbir işlev görmüyor(çözümü düğmeye basılı tutup kapatıp geri açmak) rx 6600 r5 5500

usta benim sistemde de başlat menüsünü bazen açarken drop giriyor oyunlara giriş yaptığımda da farem takılıyor yani 2 3 saniye pc takılıyor sonrasında düzeliyor bazı oyunlarda fps kısıtlamayı kapatmazsam pc takılıyor ve hiçbir işlev görmüyor(çözümü düğmeye basılı tutup kapatıp geri açmak) rx 6600 r5 5500
Şimdi bende boştayken drop falan olmuyor, stres testi yaparken droplar yiyorum ve mavi ekran denk geliyor. Kapatıp açmak da bir şeyi çözmüyor maalesef :(

Şimdi bende boştayken drop falan olmuyor, stres testi yaparken droplar yiyorum ve mavi ekran denk geliyor. Kapatıp açmak da bir şeyi çözmüyor maalesef :(
aga bende stres testini falan yaparken de hiç bir sıkıntı cıkmadı oyun oynarken falan yapjyo

Usta selam, geçenlerde 5600 OC konusundan umarım beni hatırlamışsındır :) TH360 sıvı soğutmaya geçtim ve işlemci maksimum 72 dereceye çıkıyor ama o drop’u ben hissediyorum çünkü fare tıkanıyor ve RGB efektler takıla takıla çalışıyor.

İlk Furmark testinde 100 fps’nin üstünde değer almıştım şimdi max 60 veriyor ve değerler böyle:
Curve Optimizer ayarı açık mı ? Açıksa birde kapatarak dener misiniz ?

P95 i small ffts olarak yapıyorsanız işlemci inanılmaz bir yüke giriyor. Curve Optimizer ayarı oyunlarda veya cinebench testlerinde sorun çıkarmazken P95 Testinde Voltaj yeterli gelmediginde mavi ekran yiyor olabilirsiniz.

Mavi ekran için minidump dosyalarını inceleyen arkadaşlar vardı. Minidump dosyası oluşturup yeni bi konu da açabilirsiniz.

Curve açıkken mavi ekran yedim, kapattıktan sonra mavi ekran gelmedi ama bir ayar drop oluyor test esnasında.

Curve Optimizer ayarı açık mı ? Açıksa birde kapatarak dener misiniz ?

P95 i small ffts olarak yapıyorsanız işlemci inanılmaz bir yüke giriyor. Curve Optimizer ayarı oyunlarda veya cinebench testlerinde sorun çıkarmazken P95 Testinde Voltaj yeterli gelmediginde mavi ekran yiyor olabilirsiniz.

Mavi ekran için minidump dosyalarını inceleyen arkadaşlar vardı. Minidump dosyası oluşturup yeni bi konu da açabilirsiniz.
-

Curve açıkken mavi ekran yedim, kapattıktan sonra mavi ekran gelmedi ama bir ayar drop oluyor test esnasında.

-
P95 açıkken fare imleci yavas hareket edebilir veya imleci hareket ettirirken drop girebilir ,normal bence. Ama Rgblerin gidip gelmesi garip geldi. PSU da mı bir sorun var acaba

OCCT programıyla Power test yapar mısınız ?

Bende aynı anda iki testi de açıyım .Bakalım Mavi ekran yiyecek miyim veya furmark fpsi düşecek mi

OCCT’yi indireyim hemen yaparım :)

OCCT’yi indireyim hemen yaparım :)
5 dakika P95 Small FFTS + Furmark 1080P 8xMsaa açıkken drop, takılma,mavi ekran olmadı ama Furmarkta ekran kartı kullanımı %40-90 arası gidip geldi ve fps çok düştü. P95 açıkken işlemci %100 kullanıldığı için furmark testinde bile besleyemiyor sanırım 6700xt yi :D

5 dakika P95 Small FFTS + Furmark 1080P 8xMsaa açıkken drop, takılma,mavi ekran olmadı ama Furmarkta ekran kartı kullanımı %40-90 arası gidip geldi ve fps çok düştü. P95 açıkken işlemci %100 kullanıldığı için furmark testinde bile besleyemiyor sanırım 6700xt yi :D
Prime 95 i Small FFTS yerine Blend yaptığımda bu sefer ekran kartı %95-99 arası gidip geldi.
1671683953813.png

Son düzenleme:

Prime 95 i Small FFTS yerine Blend yaptığımda bu sefer ekran kartı %95-99 arası gidip geldi.
Alıntıyı görüntüle
Ne dersin peki, benim yaşadığım düşmeler normal mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,482
Üyeler
186,341
Son üye
aerdogan85
Geri