Vesveseden Nasıl Kurtulunur?

verctoisgonnaback

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
324
5 aydır içimden bütün dini değerlere karşı kötü şeyler geçiyor artık yeter. Ne yapmam lazım bu durumdan kurtulabilmek için?

Dostum OKB'ye sahip olabilir misin acaba?

Sadece dini düşünceler olduğu için OKB olduğunu düşünmüyorum, umarım.
O zaman bırak aklına gelsin dostum. Kafandan atmaya çalıştıkça daha çok aklına gelecek ve seni daha çok rahatsız edecek. OKB'den muzdariptim çünkü oradan biliyorum. Hem böyle dini kötü düşünceler kime sorduysam hepsinin aklına illa ki geliyor. Ama sen fazla kafaya taktığın için bundan kurtulamıyorsun. İstersen bir psikiyatriye gitmeyi düşünebilirsin. Faydası olacaktır.

Nas ve Felak okumak en iyisi günde en az üçer kez oku hiç bişeyin kalmaz
İlk zamanlarda esmaül hüsna, kelime-i şehadet, kafirun vb. ne var ne yok okuyordum. Şimdilerde tövbenin bin türlüsünü söyleyerek geçiştirmeye çalışıyorum ama illa içimde bir rahatsızlık devam ediyor.

Eskiden bende içimden dini değerlere ve şahıslara söverdim ve kendimi durduramazdım. Sonra allaha affetmesi için yalvarırdım.
Yaşın kaçtı senin ?

Eskiden bende içimden dini değerlere ve şahıslara söverdim ve kendimi durduramazdım. Sonra allaha affetmesi için yalvarırdım.
Yaşın kaçtı senin ?
17 yaşındayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman bırak aklına gelsin dostum. Kafandan atmaya çalıştıkça daha çok aklına gelecek ve seni daha çok rahatsız edecek. OKB'den muzdariptim çünkü oradan biliyorum. Hem böyle dini kötü düşünceler kime sorduysam hepsinin aklına illa ki geliyor. Ama sen fazla kafaya taktığın için bundan kurtulamıyorsun. İstersen bir psikiyatriye gitmeyi düşünebilirsin. Faydası olacaktır.
Doğru diyorsun da konu çok hassas olunca illa bir rahatsızlık duyuyorsun, o da devamını getiriyor.

17 yaşındayım.

Doğru diyorsun da konu çok hassas olunca illa bir rahatsızlık duyuyorsun, o da devamını getiriyor.
Üstüne git. Kafandan atmaya çalışma. Bırak aklına gelsin. Allah da biliyor ya içini sonuçta. Gerçi seni de anlıyorum. Benim de aklıma gelirdi bir ara dini vesveseler. Yatağa yatıp ağladığımı ve Allah'tan af dilediğimi hatırlarım.

Bu vesvese mi oluyor ? Benim durum biraz vahim..

5 aydır içimden bütün dini değerlere karşı kötü şeyler geçiyor artık yeter. Ne yapmam lazım bu durumdan kurtulabilmek için?
Hocam sure oku ve birşeylerle meşgul ol 1 sene boyunca benim başımda bu bela vardı onu düşünmeyerek kurtuldum

Birde aklına gelen şeyleri yazmayıp ve dilinle lisana getirmediğin sürece sorumlu tutulmazsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,110
Üyeler
183,949
Son üye
Espadahg
Geri