Vesveseden Nasıl Kurtulunur?

Arap kesimi görmeye devam ettikçe dini kesime karşı zerre saygım kalmıyor. Biliyorum müslümanlık araplık demek değil farkındayım ama önüne geçemiyorum.
Aynı şekildeyim

Müslimin İbnu Mesud (ra)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir:
"Dediler ki: Ey Allah'ın Resulü, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?) Hz. Peygamber (sav): "Hayır, bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."

Son düzenleme:
Arap kesimi görmeye devam ettikçe dini kesime karşı zerre saygım kalmıyor. Biliyorum müslümanlık araplık demek değil farkındayım ama önüne geçemiyorum.
O dediğin kesim insanı dinden imandan soğutur gerçekten.

Müslimin İbnu Mesud (ra)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir:
"Dediler ki: Ey Allah'ın Resulü, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercih eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?) Hz. Peygamber (sav): "Hayır, bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."
- Sahabeler bu vesveseleri bilmiyerek söylüyorlar mıydı?..
Okurken rahatlamak ile ağlamak arasında kaldım.

Okurken rahatlamak ile ağlamak arasında kaldım.
Kardeşim ALLAH sana yardım etsin ama şöyle dusun sen içinden böyle şeyler söylemek istiyormusun hayır o zaman bunları sen söylemiyorsun bunu şeytan senin kulağına fısıldıyor sen mesul olmuyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O dediğin kesim insanı dinden imandan soğutur gerçekten.
Hocam dinden imandan soğumak bu kadar kolay olmamalı o kesimin yaptıkları İslam'ın yanlışı değil o bireylerin yanlışıdır

Kardeşim ALLAH sana yardım etsin ama şöyle dusun sen içinden böyle şeyler söylemek istiyormusun hayır o zaman bunları sen söylemiyorsun bunu şeytan senin kulağına fısıldıyor sen mesul olmuyorsun

Hocam dinden imandan soğumak bu kadar kolay olmamalı o kesimin yaptıkları İslam'ın yanlışı değil o bireylerin yanlışıdır
Öyle ama soğuyan soğuyor hocam.

O zaman bırak aklına gelsin dostum. Kafandan atmaya çalıştıkça daha çok aklına gelecek ve seni daha çok rahatsız edecek. OKB'den muzdariptim çünkü oradan biliyorum. Hem böyle dini kötü düşünceler kime sorduysam hepsinin aklına illa ki geliyor. Ama sen fazla kafaya taktığın için bundan kurtulamıyorsun. İstersen bir psikiyatriye gitmeyi düşünebilirsin. Faydası olacaktır.
Benim Kuzenimde de vardı bilirim. Söyle yenmis zıt Düsünceler düsünmüs Mesela el yıkama isteği gelince elimi yıkarsam daha kötü olacak elim asınacak gibi böyle bir durun oldu mu?

Konuyla alakalı olursa Abdestli olmaya çalısınız, Bol bol Felak Nas okuyunuz. Takmayın Vesvesenin sizden değil sizin düsünceniz değil Korkmayın.

Benide dün oyundan küfür ettim diye cimere şikayet ettiler. Ama artık dayanamıyorum. Arabın teki bana küfür edince bende onun değer verdiği şeylere küfür ediyorum ki bence din ve dini değerlere küfür etmek o kadar abartılmamalı. Sen nasıl anneye , babaya ve ataya söversen oda senin allahina kitabına söver.

Benim Kuzenimde de vardı bilirim. Söyle yenmis zıt Düsünceler düsünmüs Mesela el yıkama isteği gelince elimi yıkarsam daha kötü olacak elim asınacak gibi böyle bir durun oldu mu?

Konuyla alakalı olursa Abdestli olmaya çalısınız, Bol bol Felak Nas okuyunuz. Takmayın Vesvesenin sizden değil sizin düsünceniz değil Korkmayın.
Zıt düşünce gibi bir durum yok, tavsiyelerinize uyacağım, teşekkürler.

Namaz kıl spor yap ticaret yap olabildiğince sosyal medya ve sanal oyunlardan uzaklaş gerçek hayatta sosyalles

Namaz kıl spor yap ticaret yap olabildiğince sosyal medya ve sanal oyunlardan uzaklaş gerçek hayatta sosyalles
Onlardan sıra gelmez zaten düşünmeye

Buraya katılırsan konuşabiliriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,074
Üyeler
183,945
Son üye
OKAN OĞUZ
Geri