Yardım Excalibur işlemci sıcaklık sorunu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar bende excalibur g770 serisi var . ben bilgisayarda oyun oynarken cpu sıcaklığım çok yükseliyor, 96 derecelerde geziyor ama cpu kullanımı yüzde 70lerde. ama şöyle bir durum var bilgisayarı şarjdan çektiğimde bilgisayar kendini ofis moduna alıyor ve cpu sıcaklığım 70 derecelere düşüyor yine cpu kulllanımı yüzde 70 lerde. MSI Afterburner kullanıyorum ölçüm yaparken. Test ettiğim oyunlar NFS Heat, GTA 5, Valorant ve Fall Guys. Fall Guysta bile 96 derecelerde geziyor şarja takılı olduğu zaman. teknik özellikler: RTX 3050TI , i5 11400H , 16gb ram var ve şarja takılı olduğunda oyun modunda oluyor. fanları gayet güzel çalışıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar bende excalibur g770 serisi var . ben bilgisayarda oyun oynarken cpu sıcaklığım çok yükseliyor, 96 derecelerde geziyor ama cpu kullanımı yüzde 70lerde. ama şöyle bir durum var bilgisayarı şarjdan çektiğimde bilgisayar kendini ofis moduna alıyor ve cpu sıcaklığım 70 derecelere düşüyor yine cpu kulllanımı yüzde 70 lerde. MSI Afterburner kullanıyorum ölçüm yaparken. Test ettiğim oyunlar NFS Heat, GTA 5, Valorant ve Fall Guys. Fall Guysta bile 96 derecelerde geziyor şarja takılı olduğu zaman. teknik özellikler: RTX 3050TI , i5 11400H , 16gb ram var ve şarja takılı olduğunda oyun modunda oluyor. fanları gayet güzel çalışıyor.
ekran kartı RTX 3050 , yanlış yazmışım TI değil

Normal laptoba göre

Fall guys diyip geçmeyin bence işlemciyi çok yoracak bi oyun 50+ oyuncu var ki bu laptop yani daha da zorlaması normal

modlar böyle hem oyun hemde performans modunda benzer değerler veriyor.
benim aklıma takılan şeylerden biri ofis modunda evet fps kaybı bariz oluyor ama cpu kullanımı yakın değerler olmasına rağmen sıcaklığı çok değişiyor. acaba bataryada mı bir sıkıntı var diye düşünmeye başladım.
oyunmodu(N).png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence normal değil. Laptopu ne zaman aldınız?
geçen yıl ekim ayında

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,015
Üyeler
185,016
Son üye
Vaelche
Geri