Çözüldü✓ Adata xpg ram tam performans almak

Aynen öyle olacağını düşünüyorum, forumda yapan arkadaşlar oldu ve sorun yaşamadılar.
Deneyip geldim ama maalesef dcop profile 1 seçtiğimde pc açılmadan kendini kapatıyordu sonra bios ayarlarına atıyordu anlamadım

2866 MHz de bilgisayar çalışıyor ancak görev yöneticisine girdiğimde hız 1433MHz olarak gösteriyor
Sorun yok BIOS'tan kaynaklı görev yönetcisi öyle gösteriyordur. BIOS'ta başka XMP Profile seçeneği çıkıyor mu?

Sorun yok BIOS'tan kaynaklı görev yönetcisi öyle gösteriyordur. BIOS'ta başka XMP Profile seçeneği çıkıyor mu?
Başka D.C.O.P profili yoktu sadec 1 vardı 3000MHz ile başlatıyordu o da onu ayarlayınca bilgisayarın ışıkları yanıyordu sonra bilgisayar kapanıyordu sonra 1 2 kere daha böyle yapıp f1 ile setup yerine gönderiyordu

Başka D.C.O.P profili yoktu sadec 1 vardı 3000MHz ile başlatıyordu o da onu ayarlayınca bilgisayarın ışıkları yanıyordu sonra bilgisayar kapanıyordu sonra 1 2 kere daha böyle yapıp f1 ile setup yerine gönderiyordu
Ne hatası veriyordu peki? RAM dediğim gibi 2.slota mı takılı?

Görev yöneticisinde 2. yuvada gözüküyor hata american megatrends'e atıyordu ordan biosa geçiyordum tekrar
Hocam BIOS'tan exit menüsüne git. Orada Load Default Settings olacak ona bas ve save and exit yap. Ondan sonra tekrardan BIOS'a girin. Girdikten sonra D.O.C.P'yi tekrardan aktif edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada BIOS güncel mi? Onu sormamışım 😁.

Hocam BIOS'tan exit menüsüne git. Orada Load Default Settings olacak ona bas ve save and exit yap. Ondan sonra tekrardan BIOS'a girin. Girdikten sonra D.O.C.P'yi tekrardan aktif edin.

Dün format attım hiç bakmadım güncel mi diye :D

Bios'u güncellemem gerekiyor güncelledikten sonra bir de ram'i 1. slota takabilirim

Son düzenleme:
Dün format attım hiç bakmadım güncel mi diye :D

Bios'u güncellemem gerekiyor güncelledikten sonra bir de ram'i 1. slota takabilirim
CPU-Z adlı programdan Mainboard sekmesinin fotoğrafını atar mısın?

CPU-Z adlı programdan Mainboard sekmesinin foar mıtacağım
1674843854964.png

Biosu güncelledikten görev yöneticisinde de 2666 MHz olarak gözüküyor ram şuanda slot değiştirmedim ama D.C.O.P kapalı şuanda

D.O.C.P'yi aktif et hocam. Bakalım olacak mı bu sefer. RAM slotunu değiştirmene gerek yok şimdilik.
Aktif ettim maksimum 2666MHz ile çalışıyor bilgisayar düzgün bir şekilde

1674844689358.png
1674844708975.png

Geri