DonanımFikir
Moderatör
- En İyi Cevap
- 10
- Reaksiyon skoru
- 36,887
Yardım edin
Önce güç girişini yapmak her zaman daha sağlıklıdır kırma riski var diğer türlü. Bu şekilde o risk çok azalıyor.Kasayı yan yatır. Ekran kartı slotunun click'ni aç sonra üssten doğru bastır, çıt diye ses gelecek sonra vidalarını tak. En son da güç girişlerini yap tamamdır.
Hocam bence en mantıklısı önce güç girişi yapıp sonra ekran kartını takmak.Anakarttaki ekran kartı slotunun sağındaki pimi açın. Kasanın arkasından ekran kartının denk geleceği bölmeleri açın. Sonra ekran kartını oturtturun slota. Sonra ekran kartının vida deliği ile kasanın vida deliğini çakıştırıp vidalayın. En son da PSU'dan gelen güç kablosunu ekran kartına takın.
Yıllardır ekran kartını temizlerken söküp takıyorum. 1 kere bile ilk güç bağlantısını yapmadım. Her zaman ilk önce yerine takarım en sonda güç bağlantısını yaparım.Önce güç girişini yapmak her zaman daha sağlıklıdır kırma riski var diğer türlü. Bu şekilde o risk çok azalıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam bence en mantıklısı önce güç girişi yapıp sonra ekran kartını takmak.
Eğer ekran kartının güç girişinden bahsediyorsanız ben onun en son yapılmasından yanayım.Önce güç girişini yapmak her zaman daha sağlıklıdır kırma riski var diğer türlü. Bu şekilde o risk çok azalıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam bence en mantıklısı önce güç girişi yapıp sonra ekran kartını takmak.
En son yapılırsa bilgisiz biri ekran kartını kırabilir bizzat bir arkadaşım onu yaşadı. Önce güç girişini takınca sıkıntı çıkmıyor.Eğer ekran kartının güç girişinden bahsediyorsanız ben onun en son yapılmasından yanayım.
Yıllardır yapıyorsun arkadaş ilk defa yapacak heyecanla ayarını bilemez fazla güç verir kabloyu takayım derken kendi başı yanar tecrübeli biriyse zaten her türlü taksa da sıkıntı çıkarmaz.Yıllardır ekran kartını temizlerken söküp takıyorum. 1 kere bile ilk güç bağlantısını yapmadım. Her zaman ilk önce yerine takarım en sonda güç bağlantısını yaparım.
Güç girişi 6+2 li ve 8 li var hangisi takmak lazımEğer ekran kartının güç girişinden bahsediyorsanız ben onun en son yapılmasından yanayım.
Ekran kartı 8 li diye biliyorum 8li takacaksın.Güç girişi 6+2 li ve 8 li var hangisi takmak lazım