3060 ti kasadan dolayımı ısınıyor?

wruno

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
94
Asus Dual Mini 3060 Ti ekran kartım var. yaklasık 3 ay önce bi tanıdıktan 2. el olarak aldım.aldıgımda 6 aylıktı ve hala garantisi devam ediyor. ilk aldıgım gun oynadıgım her oyuna girip test ettim. furmarkta testini yapmıstım. 1080p presette arka arkaya 2-3 kez acsamda 75 dereceyi gecmiyordu. fakat bugun furmarkta test yapasım geldi. bu sefer maks 83-84 lere cıkmaya basladı. gtada her seyi fule cektim benchmarka girdim. ucak sahnesi biraz uzundur oradan kesinti olmadan arabaya inerya, o sahnede 85 dereceleri gördü ve 84-85 arası gidip geldi. fan %90 da idi.rdr 2 de en yuksek ayarlarda 81-82 derecelerde dolanıyor. 3 aylık surede böyle bir degisimin olması normalmidir? kasamın linkini koydum, bu yaz 4. yılı olacak. kasanın icindeki fanları degistirmedim/ekleme yapmadım. 3060 ti aldıgımdan beride sag ve sol kapagıda acık kullanıyorum.sorun tamamen kasa kaynaklımıdır? önerileriniz nelerdir? simdiden tesekkur ederim ilgilenenlere.

Evet kasanın etkisi büyük ısınmasında kartta mini modeli zaten bloğu küçük ısınabilecek bir kart ama hepsine rağmen çok yüksek sıcaklıklar fan %50-60 seviyesinde olsa normal derdim ama fan %90 85 derece cidden yüksek kesinlikle bir bakım lazım o karta.

o nası kasa kasaya havayı ben üflicem herhalde

Asus Dual Mini 3060 Ti ekran kartım var. yaklasık 3 ay önce bi tanıdıktan 2. el olarak aldım. ilk aldıgım gun oynadıgım her oyuna girip test ettim. furmarkta testini yapmıstım. 1080p presette arka arkaya 2-3 kez acsamda 75 dereceyi gecmiyordu. fakat bugun furmarkta test yapasım geldi. bu sefer maks 83-84 lere cıkmaya basladı. gtada her seyi fule cektim benchmarka girdim. ucak sahnesi biraz uzundur oradan kesinti olmadan arabaya inerya, o sahnede 85 dereceleri gördü ve 84-85 arası gidip geldi. fan %90 da idi.rdr 2 de en yuksek ayarlarda 81-82 derecelerde dolanıyor. 3 aylık surede böyle bir degisimin olması normalmidir? kasamın linkini koydum, bu yaz 4. yılı olacak. kasanın icindeki fanları degistirmedim/ekleme yapmadım. 3060 ti aldıgımdan beride sag ve sol kapagıda acık kullanıyorum.sorun tamamen kasa kaynaklımıdır? önerileriniz nelerdir? simdiden tesekkur ederim ilgilenenlere.
knk kasanın önü full kapalı tabi ısınır

kasayı masanın altında kullanıyorsa sıcaklık artar ki zaten kasada 2 adet fan mevcut ve kullandığın GPU da tek fan var ısınması gayet normal

kasayı masanın altında kullanıyorsa sıcaklık artar ki zaten kasada 2 adet fan mevcut ve kullandığın GPU da tek fan var ısınması gayet normal
masanın altında degil, ekran kartı 2 fanlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasanın kotu oldugunun farkındayım ama her iki kapagını acık kullanmam bu sorunu ortadan kaldırmazmı?

masanın altında degil, ekran kartı 2 fanlı

kasanın kotu oldugunun farkındayım ama her iki kapagını acık kullanmam bu sorunu ortadan kaldırmazmı?
kasada fan olmadığı için soğuk havayı içeri çekecek bir şey yok kasaya 2 adet fan daha takarsan minimum 4 5 derece daha düşer tahminimce sıcaklıklar

peki kasayımı degistirmeliyim? öne takacagım fanların faydası olurmu?

Kasa bence değişmeli ayrıca bence termal ped ve termal macun yenilemesi yapılmalı karta.

Kasa bence değişmeli ayrıca bence termal ped ve termal macun yenilemesi yapılmalı karta.
1 yıllık bır kart. erken degilmi?

uzay montaj kullansam dahami iyi olur sizce?

Erken ama çok ısınıyor kasa zaten değişmeli degistikten sonra da ısınmaya devam ederse pad ve macun yenilemek lazım.

Erken daha termal macun değişimi falan yapma sakın,garantili kart. Kasan çok kötü bir kasa alabilirsin ya da kasanın kapağı açık kullanabilirsin.

Dual Mini zaten el kadar kart, kendisi de ısınıyor, kasan da kötü, ondan bu kadar ısınmış. Normalde dediğin gibi 70-75 arası olmalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,534
Üyeler
183,134
Son üye
ch54
Geri