Ram Mhz Arttıracak Alternatif Program

cevdettt

80+
Reaksiyon skoru
44
Herkese iyi forumlar.Sorum şudur ramleri biostan yükseltemiyorum yapamadıgımdan degıl yapıp save exit yaptıgımda 3 kısa bip gelip kapanıyor sonra acılıyor bir 3 kısa bip bi daha kapanıyor sonra 1 uzun bıp gene kapanıyor sonra acılıyor 1 kısa bip(saglıklı acılma sesi) ile acılıyor sıstem duzgunce ama yaptıgım ayar olmuyor tabi hala 2133mhz de kalıyor.Bunu biostan başka nerde yapabilirim ya da sorunu yaşyan varsa ne yapacagım ben sımdı tam performansta kullanamıyorum ramler 3600mhz ben kullanıyorum 2133mhz.1 gündür nerdeyse uyumadan ugrasıyorum hala cozemedım sebebını.
RAM=Gskill sniper 2x8 3600 mhz
ANAKART=Gigabyte Aorus b550m pro-p
1679378546428-png.17733

Herkese iyi forumlar.Sorum şudur ramleri biostan yükseltemiyorum yapamadıgımdan degıl yapıp save exit yaptıgımda 3 kısa bip gelip kapanıyor sonra acılıyor bir 3 kısa bip bi daha kapanıyor sonra 1 uzun bıp gene kapanıyor sonra acılıyor 1 kısa bip(saglıklı acılma sesi) ile acılıyor sıstem duzgunce ama yaptıgım ayar olmuyor tabi hala 2133mhz de kalıyor.Bunu biostan başka nerde yapabilirim ya da sorunu yaşyan varsa ne yapacagım ben sımdı tam performansta kullanamıyorum ramler 3600mhz ben kullanıyorum 2133mhz.1 gündür nerdeyse uyumadan ugrasıyorum hala cozemedım sebebını.
1679378546428-png.17733
ramleri 2.ve4. slota takıp, biostan docp aktif eder misin

ramler 2 ve 4. slota takınca sıkıntı oluyor o 3 kısa bıp olay dongusunu yasıyorum o yuzdne 1 ve 3 te kullanıyorum bı sıkıntı olur mu?Ayrıca xmp ıle docp farkı ne ben xmp den yapıyodum ayarları o yuzden mı boyle oldu.Bir de XMP yi disable mı yapayım bu docp u yaparken?

freygasm

1679378546428-png.17733
BIOS'u güncelledin mi hocam hiç? Eğer güncel ise bu anlattığımı uygula:
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra kasanın kapağını aç. Açtıktan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 olacak şekilde tekrardan takıp sistemi çalıştır hocam.
Ekran Görüntüsü (350).png

Oncelıkle yardımınız ıcın cok sagolun.Bios guncel son surum de dedıklerınızı yapacagım.Ayrıca biosa girdigimde D.O.C.P ayarı yok XMP var belkı de ben bulamadım ama XMP profile 1 yapıp flck frequency 3600 yaptıgımda save exit yapıyorum.Hic bir ses çıkmıyor kasada calısıyor ama ekrana goruntu gelmıyror mecbur ekran kartını cıkarıp bıos pılini cıkartıp bıosu sıfırlamak zorunda kalıyorum acılmıyo baska turlu bunlarla ılgılı bı gorusunuz var mı ayırca dedıgınızı deneyecegım.Sonucları paylaşacagım.Fakat bu xmp docp bende amd var arayuzde neden xmp var anlayamadım.

Emmree

Oncelıkle yardımınız ıcın cok sagolun.Bios guncel son surum de dedıklerınızı yapacagım.Ayrıca biosa girdigimde D.O.C.P ayarı yok XMP var belkı de ben bulamadım ama XMP profile 1 yapıp flck frequency 3600 yaptıgımda save exit yapıyorum.Hic bir ses çıkmıyor kasada calısıyor ama ekrana goruntu gelmıyror mecbur ekran kartını cıkarıp bıos pılini cıkartıp bıosu sıfırlamak zorunda kalıyorum acılmıyo baska turlu bunlarla ılgılı bı gorusunuz var mı ayırca dedıgınızı deneyecegım.Sonucları paylaşacagım.Fakat bu xmp docp bende amd var arayuzde neden xmp var anlayamadım.

Emmree

Flck Frequency'e dokunmana gerek yok hocam. Sadece Profile 1 olarak ayarla. Ondan sonra kaydedip çık. Asus anakartlarda D.O.C.P diye geçiyor. MSI anakartlarda A-XMP diye geçiyor. Gigabyte anakartlarda XMP diye geçiyor.

Biosu resetledıgımde o 3600 mhz yazan yer 2133 oluyor siz flck ellemeyin dediniz o zaman şimdi sadece dediklerinizi yapacagım.CMOS un bios pilini çıkarmaktan bi farkı var mı.Aynı işe yaramazlar mı?

Ekler

• Inked35c37eb2-070b-49a9-b84e-eef85c415d8a_LI.jpg
    Inked35c37eb2-070b-49a9-b84e-eef85c415d8a_LI.jpg
    3.4 MB · Hit: 53
Dediğim yolu başta uygula hocam. Sonra tekrardan XMP sayfasına girip hiçbir ayara dokunmadan fotoğraf at hocam.
Tamamadır yapıp atıyorum.Çok sağolunn
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Islemi yaptim fakat normalde bios reseted falan gibi bi yazi cikiyodu cikmadi ama suan resetli ram kismi

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Hit: 51
Son düzenleme:
Tamamadır yapıp atıyorum.Çok sağolunn
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Islemi yaptim fakat normalde bios reseted falan gibi bi yazi cikiyodu cikmadi ama suan resetli ram kismi
Sadece bunu Profile 1 yapıp kaydedip çık hocam. Başka hiçbir şeye dokunma.
image.jpg

Emre hocam bak gerçekten ALLAH senden razı olsun ya 1 gecedir yapamadım sunu senın sayende sen harbi kral adamsın ya oldu sonunda oldu.Cok sagol gerçekten sana burda bi begenı ovme yeri ?
1679384817430.png
e kısmı varsa yazı yazayım gerçekten cok sagoll

Emre hocam bak gerçekten ALLAH senden razı olsun ya 1 gecedir yapamadım sunu senın sayende sen harbi kral adamsın ya oldu sonunda oldu.Cok sagol gerçekten sana burda bi begenı ovme yeri ?Alıntıyı görüntülee kısmı varsa yazı yazayım gerçekten cok sagoll
Önemli değil hocam. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsünü atar mısın? BIOS'tan başka bir ayar daha açtırtacağım sana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,112
Üyeler
185,027
Son üye
By_Heimdall
Geri