Aynen oldu hocam. Bu arada sen SATA kablolarını anakarta ters bağlamışsın istersen yerlerini değiştir.yoksa burda bı yer mı?
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamamdır o zman yaptım.
Alıntıyı görüntüle
Yeniden başlat bilgisayarı hocam.fakat hala burda bu yazı var bakın sag alta hdd boyle tek tıkla cıkartılabılıyor mu yanı boyle gozukmeıs normal m
Bir de şimdi gözüme çarptı. Disk 1'de 1 GB ayrılmamış alan gözüküyor. Sen bu diski GPT'yi mi çevirdin?anakartta 4 sata girişi var o ucu mu yanlış yoksa hdd ye gıden kablo mu?Nerden anlıyoruz onu bide
Aynen oldu hocam. Bu arada sen SATA kablolarını anakarta ters bağlamışsın istersen yerlerini değiştir.
Yeniden başlat bilgisayarı hocam. yani ben duz taktıgımda nerede bı degısım olacak ekranda dogru taktıgımı nasıl anlayacagım yanı bu sag alttakı bıldırımın sebebı ters takmam mı
depolamadan kastınız wındows kurulum yerı ıse ssd de.GPT ye rufustan flash dıskı cevırıp formatlamıştım ama bu formatımı oyle yapmadım.flash dıske gene attım wındowsu fakat boot u flasha vererek format attım son attıgım formatta oncekısınde gpt yaparak attım.Bir de şimdi gözüme çarptı. Disk 1'de 1 GB ayrılmamış alan gözüküyor. Sen bu diski GPT'yi mi çevirdin?
Depolama birimin M2 SSD mi yoksa SATA SSD mi?
Bir de şimdi gözüme çarptı. Disk 1'de 1 GB ayrılmamış alan gözüküyor. Sen bu diski GPT'yi mi çevirdin?
Depolama birimin M2 SSD mi yoksa SATA SSD mi?
Bilgisayarında önemli bir şey yoksa istersen tekrardan format atalım. Disk 1'in böyle parçalanmaması gerekirdi. SSD'nin modelini yazabilir misin?Mesaj otomatik birleştirildi:
depolamadan kastınız wındows kurulum yerı ıse ssd de.GPT ye rufustan flash dıskı cevırıp formatlamıştım ama bu formatımı oyle yapmadım.flash dıske gene attım wındowsu fakat boot u flasha vererek format attım son attıgım formatta oncekısınde gpt yaparak attım.
Alıntıyı görüntüle
ssd ve hdd ye ısımlerını koydum daha net gorebılrısınız
Bilgisayarında önemli bir şey yoksa istersen tekrardan format atalım. Disk 1'in böyle parçalanmaması gerekirdi. SSD'nin modelini yazabilir misin?
M2 SSD takılı olduğu için Disk 0'da HDD böyle görünüyorsa sorun yok hocam ama M2 SSD'ye Windows'u yanlış kurmuşsun. Tüm bölümleri silip tekrardan temiz kurulum yapmamışsın.Mesaj otomatik birleştirildi:
depolamadan kastınız wındows kurulum yerı ıse ssd de.GPT ye rufustan flash dıskı cevırıp formatlamıştım ama bu formatımı oyle yapmadım.flash dıske gene attım wındowsu fakat boot u flasha vererek format attım son attıgım formatta oncekısınde gpt yaparak attım.
Alıntıyı görüntüle
ssd ve hdd ye ısımlerını koydum daha net gorebılrısınız
m2 ssd anakarta bağlı nvme
aslında ilk yaptıgım formatta tum 500 ve 100 mb ları sıldım sonra efi yi ssd ye kuramadıgımı farkettım.Bu yuzden boot hdd de idi sonra bı daha ki atısımda sılmedım efi hdd ye kurulu oldugu ıcın sadece hdd nın 500 ve 100 mb lıklerını sıldım ssd nın 500 ve 100 luklerı kaldı o yuzden oldu buyuk ıhtımal boyle.M2 SSD takılı olduğu için Disk 0'da HDD böyle görünüyorsa sorun yok hocam ama M2 SSD'ye Windows'u yanlış kurmuşsun. Tüm bölümleri silip tekrardan temiz kurulum yapmamışsın.
tamamdır hadi iyi dersler teşekkur ederım.Sorum olursa yazarımBu yazdığım şekilde tekrardan yap hocam. Onları biçimlendirip eklemenin başka yolu var mı bilmiyorum maalesef. Disk ekranında iki diskide komple sil. 2 tane ayrılmamış alan olacak. Disk 0 HDD, Disk 1 M2 SSD'in olacak ona dikkat et. Disk 1'e tıklayıp yeni seçeneğine bas. Boyutuna dokunma. Parçalara ayıracak. Oradan boyutu yüksek olana kur. Windows ekranı geldikten sonra HDD'yi az önce anlattığım yolla aynı şekilde tekrardan aktifleştir hocam. Ben şimdi okula gidecem eğer sorunun olursa akşam 8-9 gibi bakabilirim.
Windows 10 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin.
Windows 11 Yapılımı:
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
ayrılmamış 1 gb alan varya parçalı olması sıkıntı çıkarır mı cok fazla cunku pc yı su kac gundur tak cıkar ayarla cok yordu cok gereklı mı onun oyle olması pc yı mı yavaşlatır yoksa sadece o 1gb kullanamaz mıyım.Zararı nedir format atmazsam cok mu sıkıntı zararı ne olur sence?Bu yazdığım şekilde tekrardan yap hocam. Onları biçimlendirip eklemenin başka yolu var mı bilmiyorum maalesef. Disk ekranında iki diskide komple sil. 2 tane ayrılmamış alan olacak. Disk 0 HDD, Disk 1 M2 SSD'in olacak ona dikkat et. Disk 1'e tıklayıp yeni seçeneğine bas. Boyutuna dokunma. Parçalara ayıracak. Oradan boyutu yüksek olana kur. Windows ekranı geldikten sonra HDD'yi az önce anlattığım yolla aynı şekilde tekrardan aktifleştir hocam. Ben şimdi okula gideceğim eğer sorunun olursa akşam 8-9 gibi bakabilirim.
Windows 10 Yapılımı:
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10) Bu siteden aracı şimdi indir yazana tıklayın.
3) Kurulum aracı indirdikten sonra çalıştırın ve size bir ekran gelicek. Kabul et yazana tıklayın. Sonra bir seçenek sunacak. Başka bir bilgisayar için yükleme medyasına tıklıyorsunuz. İlerle diyorsunuz ve sonra ISO dosyasını seçip indiriyorsunuz. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
4) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
5) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Birde böyle video çekmiştim eğer anlaşılıyorsa bunu izleyerekten de yapabilirsin.
Windows 11 Yapılımı:
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
Sorun yaratmaz sanırım. Kalsın hocam o zaman öyle.ayrılmamış 1 gb alan varya parçalı olması sıkıntı çıkarır mı cok fazla cunku pc yı su kac gundur tak cıkar ayarla cok yordu cok gereklı mı onun oyle olması pc yı mı yavaşlatır yoksa sadece o 1gb kullanamaz mıyım.Zararı nedir format atmazsam cok mu sıkıntı zararı ne olur sence?