Ryzen 7700 mü 7700x mi 7600x mi ?

sezerbey98

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
597
4K oyun oynayacağım RTX 3090 ile ama bildiğiniz üzere DLSS Quality açınca darboğazı hayvan gibi görüyorum . Battlefield 2042 gibi 4K Ultra oynasam bile 11400F ile darboğazı çok kötü yaşadım . Artık rahatlamak istiyorum. AM5 soket harici bir işlemci ALMAYACAĞIM .

Öncelikle 4K ve 4K DLSS ile oynarken hangi işlemci en iyi seçenek olur ? Belki ilerde RTX 4080 takarsam tercihen çok da işlemci değiştirmek istemem yine 4K ve 4K DLSS Q kullanmak isterim

Not : Hava soğutucu kullanacağım IS-50X

Bütçe : 8000-8500₺

Amacım tüm paramı sonuna kadar sömürmek yerine yeterli olan CPU’yu istiyorum

Seçeneklerim:

Ryzen 5 7600x - 4999₺
Ryzen 7 7700 - 6040₺
Ryzen 7 7700x - 6950₺

Eğer sıkıntı yaptığın konu sızdırma vs olayı ise, arctic liquid almanı öneririm o açıda kendine en çok güvenen firmalardan biri.Sızdırma durumunun çok çok düşük olduğu, ki olursa da tüm sistemin ücretini karşılama garantileri var.

Muhtemelen ekran kartım ve anakartım yurtdışı diye karşılamazlar o yüzden çok fazla emin değilim karşılama mevzusunana ama sızdırmaya dayanıklı konusunda Arctici cebe atacağım kendilerine güveni varsa. Açıkçası durduk yere hiçbir sıvı soğutucu kolayca sızdırmaz zaten çok kullanan var ama olay benim gibi sürekli kasayı döndüren biri için o boruların bağlantı kısımları herhalde bir sallantıya uğraması sonucu veya sıvının git gel yapıp bir kısımda çok durması ile basınç yapması sonucu hasar veya zedelenme yaratabilir kafasındayım buna belki arctic bile “ oynatma sen de yerinden “ diyip yollayabilir beni 😂

Muhtemelen ekran kartım ve anakartım yurtdışı diye karşılamazlar o yüzden çok fazla emin değilim karşılama mevzusunana ama sızdırmaya dayanıklı konusunda Arctici cebe atacağım kendilerine güveni varsa. Açıkçası durduk yere hiçbir sıvı soğutucu kolayca sızdırmaz zaten çok kullanan var ama olay benim gibi sürekli kasayı döndüren biri için o boruların bağlantı kısımları herhalde bir sallantıya uğraması sonucu veya sıvının git gel yapıp bir kısımda çok durması ile basınç yapması sonucu hasar veya zedelenme yaratabilir kafasındayım buna belki arctic bile “ oynatma sen de yerinden “ diyip yollayabilir beni 😂
karşılayacaklarına eminim çünkü bu olayı bu firma başlattı zaten global bir marka neden karşılamasınlar:')

Fakat şu da var . Technopat ve DA kanallarında Eco modlu Ryzenın üst segmentlerini denemişler 65w ile performans farkı aman aman düşünüyor hatta test ettikkerinde bir fark göremiyorsun ama sıcaklık 70lerden 40lara düşüyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

karşılayacaklarına eminim çünkü bu olayı bu firma başlattı zaten global bir marka neden karşılamasınlar:')

Yani tdpyi ben 65 yerine 95 çekersem muhtemelen işlemcim serin çalışır . DAdaki test için kullanılan fan 100₺lik dandik fandı

Fakat şu da var . Technopat ve DA kanallarında Eco modlu Ryzenın üst segmentlerini denemişler 65w ile performans farkı aman aman düşünüyor hatta test ettikkerinde bir fark göremiyorsun ama sıcaklık 70lerden 40lara düşüyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani tdpyi ben 65 yerine 95 çekersem muhtemelen işlemcim serin çalışır . DAdaki test için kullanılan fan 100₺lik dandik fandı
Soğutucuya ayıracağınız bütçeye göre değişir bence bu durum, atıyorum kule tipi alacağınız soğutucu 1500-2000lere değiyorsa bana burada bi aio almak daha mantıklı geliyor stabilite açısından.Hem dediğiniz gibi tek sıkıntı bu sızdırma olayıysa, sizin de anlayacağınızı düşünüyorum.Aklınıza yazın dediğim şeyi de, yabancı-türk forumlarda araştırıp inceleyin; kafanıza yatmazsa yatan şekilde ilerleyebilirsiniz.Bu işlerden az çok anlayan, araştırma kapasitesi olan birisiniz yazdığınız mesajlardan anlayabiliyorum o yüzden.Ekstra bi fikir olmuş olur böylece kafanızda.

İşin içinde olan birisi olarak söylüyorum. 7000 serisinin X modelleri deli gibi ısınıyor. 360mm sıvı soğutucuların soğutamadığı bile oluyor. 7700 almanı tavsiye ederim.

İşin içinde olan birisi olarak söylüyorum. 7000 serisinin X modelleri deli gibi ısınıyor. 360mm sıvı soğutucuların soğutamadığı bile oluyor. 7700 almanı tavsiye ederim.

Yaptım bi hatan7700x aldım 65w tdp kullanıcaz artık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,596
Üyeler
185,290
Son üye
huseyin2342
Geri