Ryzen 7 5700X ısınma problemi?

Bence stok olan islemci halen isiniyor ise garantiye gönderilmeli arkadas her yolu denemis, voltaj dusurerek de isinma sorununu cözersiniz fakat diger 5700x lere göre daha az performans alirsiniz. Bence garantiye gönderin hocam bosu bosuna verdiginiz islemciyi voltaj dusurerek kullanmayin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cok buyuk ihtimal islemcide sorun var.
Voltaj düşürerek perf kaybı yaşanmaz ama evet diğer 5700x lere göre daha fazla ısınmış olur gene.

Voltaj düşürerek perf kaybı yaşanmaz ama evet diğer 5700x lere göre daha fazla ısınmış olur gene.
Hocam voltaj dusurerek performans kaybi yasaniliyor eger gerektiginden fazla yapilir ise, katiliyorum arkadas her seyi denemis islemcide sorun var diye dusunuyorum ben.

Hocam voltaj dusurerek performans kaybi yasaniliyor eger gerektiginden fazla yapilir ise, katiliyorum arkadas her seyi denemis islemcide sorun var diye dusunuyorum ben.
Sorun şu ki aida testinde 10 dakikada 75 dereceyi geçmiyorum

Anakartınız nedir? Undervolt yapabiliriz isterseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanızın ön panelini sökebilirseniz söküp.
Sokmesi zor derseniz yan kapağını açıp sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz?
undervolt denesek yardımcı olurmusunuz?

Konuyla ilgili yeni bir uptade. Cinebech R23 testinde 73 derece, Aida64 testinde maksimum 76 derece gördü işlemci.
Aynı Aida64'te GPU'yuda aynı anda teste kattığımda Cpu 80 derece oldu 5 Dakikada.
Bu durumda kasanın içerisindeki havada bir sıkıntı var dememiz doğru bir yorum olabilir mi? Ekran kartı ile beraber çalıştığında daha yüksek sıcaklıklara erişiyor

Kasam Sharkoon TG5, önü cam mesh değil o etkiler mi? birde egzoz fanım biraz yetersiz gibi
Olabilir dostum ben onu sormayı unuttum sana. Ben hep mesh kasalar kullandım. Hava akışları da iyiydi genelde. Hava akışı iyi değilse önü de kapalı olduğu zaman etki ediyor.

Olabilir dostum ben onu sormayı unuttum sana. Ben hep mesh kasalar kullandım. Hava akışları da iyiydi genelde. Hava akışı iyi değilse önü de kapalı olduğu zaman etki ediyor.
Eski halinde 80 derece iken Aida64'te hem cpu hem gpu testinde, ön paneldeki camı söktüğümde 72-73 derecede kaldım. 7-8 derece azaldı. Cam panel var

Anakartın nedir?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,385
Üyeler
186,734
Son üye
Barbarossa34
Geri