ASUS ROG STRIX G18 SORUNLU MU?

Reaksiyon skoru
29
Asus laptoplar genel olarak sorunlu. Mühendislik hataları, hesaplama eksiklikleri ile dolu.
Anakart üretirken kullandığın mosfetin anahtarlama hızını, kapasitörlerin sapma değerini bir firma neden hesaba katmaz bilmiyorum :D

Şuan aklımı çeldin kral
Asus laptoplar genel olarak sorunlu. Mühendislik hataları, hesaplama eksiklikleri ile dolu.
Anakart üretirken kullandığın mosfetin anahtarlama hızını, kapasitörlerin sapma değerini bir firma neden hesaba katmaz bilmiyorum :D

Aldığın batch'e göre rulet oynuyorsun.
Mesela bu yeni rog scar modelleri teknik olarak oldukça başarılı ama ilk gelen parsellerde coil whine, backlight bleed gibi sorunlar var. Ben de g16 modelini almayı düşünüyorum ama ikinci postayı bekleyeceğim mecburi.

Bu soruların Asus'a özgü olduğunu düşünmüyorum bu arada. Benzer soruları her markada ve fiyat aralığında bulabilirsin. Endüstrinin kanser edici yanı.

Omen al, salla asus'u. Omen piyasanın kralıdır.
Omen a baktım da online sipariş olarak var mağaza satış bulamadım ABD de
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aldığın batch'e göre rulet oynuyorsun.
Mesela bu yeni rog scar modelleri teknik olarak oldukça başarılı ama ilk gelen parsellerde coil whine, backlight bleed gibi sorunlar var. Ben de g16 modelini almayı düşünüyorum ama ikinci postayı bekleyeceğim mecburi.

Bu soruların Asus'a özgü olduğunu düşünmüyorum bu arada. Benzer soruları her markada ve fiyat aralığında bulabilirsin. Endüstrinin kanser edici yanı.
Haklısın hocam

Reis bu Asus laptoplarda hep bir sıkıntı çıkıyor. Neden böyle oluyor bilmiyorum ama son 2 3 nesilde sorunlu modeller, batchler var. Almadan iyi araştır. Özellikle reddite bak kullanıcı yorumlarına falan. Böbrek fiyatı olduğu için bizde alıp inceleyen yok pek fazla.

Reis bu Asus laptoplarda hep bir sıkıntı çıkıyor. Neden böyle oluyor bilmiyorum ama son 2 3 nesilde sorunlu modeller, batchler var. Almadan iyi araştır. Özellikle reddite bak kullanıcı yorumlarına falan. Böbrek fiyatı olduğu için bizde alıp inceleyen yok pek fazla.
Ne zamandır bekliyorum bu laptopu böyle sıkıntıları olması üzücü

Ne zamandır bekliyorum bu laptopu böyle sıkıntıları olması üzücü
Kanka bu laptop dediğin cihaz zaten doğası gereği sıkıntılı. Laptop almanız şart mı? Gaming laptopları üni öğrensi değilseniz çok anlamsız buluyorum. Şarjı gitmiyor alev gibi çalışıyor performans vermiyor. Şarja takmadığınız sürece performans vermiyor. Ekran kartları TDP değeri belli değil. Biz burda diyoruz kolum gibi ekran kartına heatsinki küçük 70 80 derece oluyor falan diye. Ryzen 5000 serisi 100 derece görüyor vs. Laptopların normali bu 😀.

Kanka bu laptop dediğin cihaz zaten doğası gereği sıkıntılı. Laptop almanız şart mı? Gaming laptopları üni öğrensi değilseniz çok anlamsız buluyorum. Şarjı gitmiyor alev gibi çalışıyor performans vermiyor. Şarja takmadığınız sürece performans vermiyor. Ekran kartları TDP değeri belli değil. Biz burda diyoruz kolum gibi ekran kartına heatsinki küçük 70 80 derece oluyor falan diye. Ryzen 5000 serisi 100 derece görüyor vs. Laptopların normali bu 😀.
Kral ben denizde çalışıyorum kara çok durmuyorum masaüstü işimi görmüyor. Laptop ısınıyor biliyorum ama yapacak bişey yok

G16 aldım oldukça memnunum, başlangıçtaki coil whine harici hiç bir sorunu yok o da bir sorun olarak sayılmıyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi ışık sızmasıda yok. Batarya, mazleme kalitesi ve sıcaklık olarak gerçekten muazzam bir cihaz. Düşük fan sesiyle piyasadaki çoğu laptopun tam fan ile soğutamayacağı kadar soğuk çalışıyor, İade ettiğim victus ilk dakika tam fanda 101 görüyordu :D.
Hamza hocam bütün asus konularına spawnlanıyor :D alırken beni de baya düşündürmüştü ancak şuan bozulsa gider tekrar aynısını alırım. Cihaz mü kem mel.

Arkadaşlar ben bu aleti uzun zamandır takip ediyordum stoğa düşmesini falan. Ancak yorumlarının çoğunda monitörde sıkıntılar olduğunu fark ettim. Linkte yorumlarda mevcut fotoğraflarda göreceksiniz. Sizce kronik bi sorun mu bu. Alınır mı yine de ?
Hocam Rog Strix G15 kullanıyorum. Varsa alternatif başka modellere yönel derim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,205,876
Üyeler
192,822
Son üye
Cynthia
Geri