Çözüldü✓ Ram Frekans Hızı Arttırdığımda PC Boot Sorunu

3200'e çıkardığımda Hata kodu: 0xc0000221 ile tekrar mavi ekrana düştü.

Peki 4 ram olduğunda yönetemediği için sistemde bir ağırlık yapar mı? Windows tüm güncellemeleri yapamadığı için de olabilir emin değilim ama 8x2 olarak daha süratli geldi bana PC.
4 RAM takılı iken CPU-Z'ye girip SPD sekmesine girip sırasıyla tüm Slot kısımlarını atar mısın?

Ekran kartı ve Windows güncellemeleri de takılıyor şu an yapmıyor. Windows 11 kurarken düzgün yapamadık sanırım tekrar format atmak istemiyorum ama mecburen yapacağım gibi.
3000 mhz sabitlemeyi dener misin bi

4 RAM takılı iken CPU-Z'ye girip SPD sekmesine girip sırasıyla tüm Slot kısımlarını atar mısın?
1680345455892.png

Slot 3 de takılı olanı çıkarıp A2 B2 A1 olarak takıp deneyebilme imkanın var mıdır? Bu RAM hepsinden sonra çıkmış. Bir bak bakalım 3200 MHz de gene aynısı olacak mı? Eğer olursa tak 4'ünü de arkadaşın dediği gibi 3000 MHz'ye çek.
Düzenleme: En üstteki de sonra da çıkmış hocam. Onu da slot 1 ve slot 3'ü A2 ve B2 olarak tak. Diğer 2 RAM boşta kalsın onları kasaya takma.

Slot 3 de takılı olanı çıkarıp A2 B2 A1 olarak takıp deneyebilme imkanın var mıdır? Bu RAM hepsinden sonra çıkmış. Bir bak bakalım 3200 MHz de gene aynısı olacak mı? Eğer olursa tak 4'ünü de arkadaşın dediği gibi 3000 MHz'ye çek.
Düzenleme: En üstteki de sonra da çıkmış hocam. Onu da slot 1 ve slot 3'ü A2 ve B2 olarak tak. Diğer 2 RAM boşta kalsın onları kasaya takma.
Bunlar yeni aldığım RAM'ler. Dediğinizi yaptım 3200'de çalışıyor. Öncede yapmıştım yine çalışmıştı.

Bunlar yeni aldığım RAM'ler. Dediğinizi yaptım 3200'de çalışıyor. Öncede yapmıştım yine çalışmıştı.
Bu yeniler A2 ve B2'de takılı kalsın. Eski RAM'leri de şimdi A1 ve B1 olarak takıp çalıştır bakalım. Gene aynısı olacak mı?

Çok kurcaladık Windows açılmıyor BIOS'ta açılıyor devamlı şu an USB'den format ile tekrar kuruyorum. 3000'de bıraktım artık kurcalamayacağım. :D
Arkadaşın dediği gibi çek direk 3000 MHz'ye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Edit: İlginç bir şekilde devamlı baştan başlatıyor formatı sabrımı sınıyor :D

Son düzenleme:
Geri