Ryzen 7 3700x vs Ryzen 7 5800x3D

Dediğim gibi, donanım konusunda zır cahil olunca kim ne derse şüpheye düşüyorum. Bundan dolayı konuyu açtım. Vaktinizi aldım. Allahtan hata yapmamışım. Sayenizde öğrenmiş oldum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Asıl siz en iyisini yapmışsınız. Arkadaşınızla aynı fiyata aldıysanız asıl kazığı arkadaşınız yemiş. Hemde büyük bir kazık yemiş.

Asıl siz en iyisini yapmışsınız. Arkadaşınızla aynı fiyata aldıysanız asıl kazığı arkadaşınız yemiş. Hemde büyük bir kazık yemiş.
Ben anakart hariç komple sistem yeniledim. Buna mousepadi monitörü, pc masası, koltuk, kulaklık klavye mouse, facecam ve dualsense de dahil. Arkadaşım 2 yılda bir GPU değiştirir genelde sadece, 4 yılda bir falanda CPU değiştirir. Yani ben her türlü daha fazla harcadım.

Ben anakart hariç komple sistem yeniledim. Buna mousepadi monitörü, pc masası, koltuk, kulaklık klavye mouse, facecam ve dualsense de dahil. Arkadaşım 2 yılda bir GPU değiştirir genelde sadece, 4 yılda bir falanda CPU değiştirir. Yani ben her türlü daha fazla harcadım.
Neyse hocam, arkadaşının dediği gibi bir durum yok. 6900 xt ile 3080 ti denk kartlar. 5800x3d ile 3700x arasında dağlar kadar fark var. Hayırlı olsun demekten başka denebilecek bir şey yok. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.

Neyse hocam, arkadaşının dediği gibi bir durum yok. 6900 xt ile 3080 ti denk kartlar. 5800x3d ile 3700x arasında dağlar kadar fark var. Hayırlı olsun demekten başka denebilecek bir şey yok. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.
Teşekkürler. Vakit ayırdığınız için de ayrıca teşekkürler tekrardan. Cansınız.

Hocam sakın o işlemci satılır mı?

Selamlar arkadaşlar. Bu konuyu aslında açmayacaktım ama şöyle bir sohbet yaşadım bir arkadaşımla. Aşırı saçma geldi, o yüzden sizin de fikrinizi almak istedim. Bende halihazırda suprim x 3080ti ve Ryzen 7 5800x3d var (Board: b550 gaming edge wifi) İşlemcimi benim anakartım için alınabilecek en iyi işlemci olduğunu düşündüğüm için aldım. bütçeden kaçmadım yani. Ama bir arkadaşım dedi ki bana "Boşuna 5800x3d almışsın. çok bir farkı yok zaten, başka işlemci alıp bütçeyi ekran kartına yatırmalıydın. Bak ben öyle yaptım ve benim sistemim seninkinden daha iyi" dedi. kendisinin sistemi rx 6900 xt ve ryzen 7 3700x'ten oluşuyor. Kendisi GPU tarafında her daim AMD'nin NVIDIA'dan daha iyi olduğunu savunan birisi. AMD fanboy diyebiliriz. Bu yüzden yaptığı yorumun taraflı olabileceğini düşündüm. Ve işte buradayız. Bu yüzden aynı konuyu size danışmak istedim. Nedir yorumlarınız? 3700x yerine 5800x3d almaya değer mi sizce?
Arkadaşın seni çekemeyip kıskanıyo muhtemelen :D 5800x3dnin 5800xle bile arasında %7-%40 aralığında fark var.

Öyle mi? Ben baktığımda AMD ve NVIDIA ürünler arasında performansdan çnce teknoloji farkı olduğu, bu yüzden NVIDIA tercih edilmesi gerekiği gibi bir kanı vardı.
bende amdciyim ama nedense nvdia kullanıyorum ama amd öneririm her zaman kardeşimde de amd kart var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,250
Üyeler
192,973
Son üye
beratich
Geri