Ryzen 7 3700x vs Ryzen 7 5800x3D

Reaksiyon skoru
44
Selamlar arkadaşlar. Bu konuyu aslında açmayacaktım ama şöyle bir sohbet yaşadım bir arkadaşımla. Aşırı saçma geldi, o yüzden sizin de fikrinizi almak istedim. Bende halihazırda suprim x 3080ti ve Ryzen 7 5800x3d var (Board: b550 gaming edge wifi) İşlemcimi benim anakartım için alınabilecek en iyi işlemci olduğunu düşündüğüm için aldım. bütçeden kaçmadım yani. Ama bir arkadaşım dedi ki bana "Boşuna 5800x3d almışsın. çok bir farkı yok zaten, başka işlemci alıp bütçeyi ekran kartına yatırmalıydın. Bak ben öyle yaptım ve benim sistemim seninkinden daha iyi" dedi. kendisinin sistemi rx 6900 xt ve ryzen 7 3700x'ten oluşuyor. Kendisi GPU tarafında her daim AMD'nin NVIDIA'dan daha iyi olduğunu savunan birisi. AMD fanboy diyebiliriz. Bu yüzden yaptığı yorumun taraflı olabileceğini düşündüm. Ve işte buradayız. Bu yüzden aynı konuyu size danışmak istedim. Nedir yorumlarınız? 3700x yerine 5800x3d almaya değer mi sizce?

Selamlar arkadaşlar. Bu konuyu aslında açmayacaktım ama şöyle bir sohbet yaşadım bir arkadaşımla. Aşırı saçma geldi, o yüzden sizin de fikrinizi almak istedim. Bende halihazırda suprim x 3080ti ve Ryzen 7 5800x3d var (Board: b550 gaming edge wifi) İşlemcimi benim anakartım için alınabilecek en iyi işlemci olduğunu düşündüğüm için aldım. bütçeden kaçmadım yani. Ama bir arkadaşım dedi ki bana "Boşuna 5800x3d almışsın. çok bir farkı yok zaten, başk aişlemci alıp bütçeyi ekran kartına yatırmalıydın" dedi. kendisinin sistemi rx 6900 xt ve ryzen 7 3700x'ten oluşuyor. Kendisi GPU tarafında her daim AMD'nin NVIDIA'dan daha iyi olduğunu savunan birisi. AMD fanboy diyebiliriz. Bu yüzden yaptığı yorumun taraflı olabileceğini düşündüm. Ve işte buradayız. Bu yüzden aynı konuyu size danışmak istedim. Nedir yorumlarınız? 3700x yerine 5800x3d almaya değer mi sizce?
5800x3d ile 3700x arasında ciddi fark var olay sadece ekran kartını beslemek değil 12400f alıp 3090 besleyen var (4K'da) ama bir FPS oyununa girse darboğazın alasını görüyor. Yani kısacası işlemcinizi satmayın ileride 4080 bile takılır gayet iyi işlemci.

Sevgili kardeşim ddr4 platformunda 5800x3d nin üzerine sayılı işlemci vardır. Arkadaşın biraz boş yapmış şundan emin olabilirsin ki o işlemci segmentin sayılı en iyilerinden ve değil 4080 4090 tak yine bana mısın demeyecektir bundan emin olabilirsin:)

Ağır saçmalamış. rx 6900 xt ile 3080 ti zaten denk. 3700x beslemez bunları. Her daim GPU'nun yüksek olması da önemli değildir. İsterse 5500+3090'lı sistem kursun csgo, valorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda 5800x3d+3070 ile ezip geçer. Üsteli düşük işlemci güçlü ekran kartında her hangi bir oyunda sürekli drop yemesi kaçınılmaz.

Sevgili kardeşim ddr4 platformunda 5800x3d nin üzerine sayılı işlemci vardır. Arkadaşın biraz boş yapmış şundan emin olabilirsin ki o işlemci segmentin sayılı en iyilerinden ve değil 4080 4090 tak yine bana mısın demeyecektir bundan emin olabilirsin:)
Şunu da eklemek istiyorum, şuan hayalimde ki işlemci olur kendileri aklımda ki konfigürasyon da 3070ti / 5800x3d gerçekten muazzam bir işlemci kendisi

5800x3d ile 3700x arasında ciddi fark var olay sadece ekran kartını beslemek değil 12400f alıp 3090 besleyen var (4K'da) ama bir FPS oyununa girse darboğazın alasını görüyor. Yani kısacası işlemcinizi satmayın ileride 4080 bile takılır gayet iyi işlemci.
İşlemcimi satmayı zaten düşünmüyorum. Alırken baya araştırarak almıştım. Benim board'uma alınabilecek en iyi işlemcinin 5800x3d olduğu yazıyordu baktığım her yerde. O yüzden gittim onu aldım. Ama bahsettiğim arkadaşım "gidip paranı 3080ti a gömeceğine, işlemciden kısıp üstüne biraz daha koyup benim gibi 6900xt alabilirdin. 6900xt 3090'dan daha iyi. 3080ti almamalıydın" diyince dedim kerizlik mi yaptık acaba diye. O yüzden danışmak istedim size.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de araştırırken benzer donelere rastladığım için 5800x3d almıştım. Doğru şeyi yaptığımı düşünüyorum açıkcası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ağır saçmalamış. rx 6900 xt ile 3080 ti zaten denk. 3700x beslemez bunları. Her daim GPU'nun yüksek olması da önemli değildir. İsterse 5500+3090'lı sistem kursun csgo, valorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda 5800x3d+3070 ile ezip geçer. Üsteli düşük işlemci güçlü ekran kartında her hangi bir oyunda sürekli drop yemesi kaçınılmaz.
Bu konuda da şöyle söyleyeyim. Öncelikle PC donanımı konusunda hayli bilgisiz biri olduğumu söyleyeyim. Yani söyleyeceklerim tamamen yanlış da olabilir lütfen mazur görün. Bilgisiz olduğum için deli gibi araştırırım bir ürünü almadan önce donanım konusunda. 3080ti'ı bilerek seçtim. AMD tarafında daha ucuza denk yahut daha fazla performans vaat eden kartlar varmış. (6900xt onlardan biri mi bilmiyorum. Ben 3080ti 6900xt'den iyi sanıyordum mesela) Ama yine de NVIDIA teknoloji bakımından çok çok ilerlerdeymiş. Hem teknoloji hem de randıman olarak AMD'nin hayli üzerinde olduğu yazıyor birçok yerde benim okuduğum. O yüzden tercihimi NVIDIA'dan yana kullanmıştım ben açıkcası.

İşlemcimi satmayı zaten düşünmüyorum. Alırken baya araştırarak almıştım. Benim board'uma alınabilecek en iyi işlemcinin 5800x3d olduğu yazıyordu baktığım her yerde. O yüzden gittim onu aldım. Ama bahsettiğim arkadaşım "gidip paranı 3080ti a gömeceğine, işlemciden kısıp üstüne biraz daha koyup benim gibi 6900xt alabilirdin. 6900xt 3090'dan daha iyi. 3080ti almamalıydın" diyince dedim kerizlik mi yaptık acaba diye. O yüzden danışmak istedim size.
Yaptığın kerizlik değil, arkadaşının yaptığı boş. 5800x3d ile 3700x pek farklı değil demek neyin kafası? Girin bir Valorant CS vb. bakalım kim daha çok FPS alıyor ya da Cinebench testi. 6900xt'nin 3090'dan iyi olduğu da yok 3080TI 3090 arasında.

6900 xt, 3080 ti'dan iyi diyen biri bir şey bilmiyordur.

Yaptığın kerizlik değil, arkadaşının yaptığı boş. 5800x3d ile 3700x pek farklı değil demek neyin kafası? Girin bir Valorant CS vb. bakalım kim daha çok FPS alıyor ya da Cinebench testi. 6900xt'nin 3090'dan iyi olduğu da yok 3080TI 3090 arasında.

6900 xt, 3080 ti'dan iyi diyen biri bir şey bilmiyordur.
3090ti'dan iyi diyormuş pardon. aklımda yanlış kalmış.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    164.3 KB · Hit: 71
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    4.6 KB · Hit: 69
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    95.9 KB · Hit: 76
içlerinde tek doğru 8c/16t olmaları ama yorumu yine yanlış

Biraz daha abartsın beyefendi :)
Dediğim gibi, donanım konusunda zır cahil olunca kim ne derse şüpheye düşüyorum. Bundan dolayı konuyu açtım. Vaktinizi aldım. Allahtan hata yapmamışım. Sayenizde öğrenmiş oldum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Geri