Yardım Türktelekom fiber modemi verdi Keenetic modemime geçebilir miyim?

Xenfia

80+
Reaksiyon skoru
43
Türknet altyapıma fiber geldiğini ve isteğim doğrultusunda fibere geçebileceğimi söyledi ben de onayladım. Resimde gördüğünüz modemi ve dönüştürücüyü kurup gittiler. Fakat modem çok kötü, arayüz özellikleri çok kısıtlı. Ben eski modemim Keenetic extra dsl'i kullanabilir miyim? Yardımcı olabilir misiniz.

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.03.32.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.03.32.jpeg
    158.8 KB · Hit: 90
  • WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.03.33.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-12 at 15.03.33.jpeg
    209.6 KB · Hit: 83
Kullanabilirsiniz.
Modem arayüzünde Kablolu bağlantılar diyerek > Portlar ve VLAN bölümüne girerek herhangi bir LAN portunu WAN portuna (sağlayıcı olarak seçiyorsunuz) çevirerek kullanabiliyorsunuz, genelde 1 numaralı LAN portu tercih edilir.

Bunun için fiber hattınızın kullanıcı adı, şifre ve VLAN ID'sini bilmeniz yeterli.

Not: Kablolu Çıkış olarak sadece 100 mbps bir çıkış sunuyor fiberde. Zaten aslında Adı üstünde fiber DSL için yönelik bir cihaz fakat fiber hizmeti yan hizmet olarak kullanılıyor.

Benim bildiğime göre altyapı değiştiği için tekrar geçemezsin ama evinin yönetimine söyle onlar yardımcı olurlar

Benim bildiğime göre altyapı değiştiği için tekrar geçemezsin ama evinin yönetimine söyle onlar yardımcı olurlar
Bunu hangi olaya kinayen yazdığınızı ben pek anlamadım. Modemle İnternet sağlayıcısının alakasını da anlamadım.

Kullanabilirsiniz.
Modem arayüzünde Kablolu bağlantılar diyerek > Portlar ve VLAN bölümüne girerek herhangi bir LAN portunu WAN portuna (sağlayıcı olarak seçiyorsunuz) çevirerek kullanabiliyorsunuz, genelde 1 numaralı LAN portu tercih edilir.

Bunun için fiber hattınızın kullanıcı adı, şifre ve VLAN ID'sini bilmeniz yeterli.

Not: Kablolu Çıkış olarak sadece 100 mbps bir çıkış sunuyor fiberde. Zaten aslında Adı üstünde fiber DSL için yönelik bir cihaz fakat fiber hizmeti yan hizmet olarak kullanılıyor.
Vlan id'imi nereden öğrenebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğrendim, modem arayüzünden ulaşılabiliyor. 35 imiş

Son düzenleme:
Geri