Render süresi uzunluğu

-pSx

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
426
Selamlar, AfterEffect’se 15 saniyelik görüntünün Render’ı 40 dakika sürüyor bunu nasıl düzeltebilirim 1080p render için çok uzun bir süre, önceden böyle değildi programı silip yükledikten sonra böyle uzadı süreler muhtemelen bir ayar hatalı.

R5 5600
3060Ti
32GB Ram

Selamlar, AfterEffect’se 15 saniyelik görüntünün Render’ı 40 dakika sürüyor bunu nasıl düzeltebilirim 1080p render için çok uzun bir süre, önceden böyle değildi programı silip yükledikten sonra böyle uzadı süreler muhtemelen bir ayar hatalı.

R5 5600
3060Ti
32GB Ram
media encoder ile render al istersen
bir de ayarları doğru yaptığından emin misin? after effect kullanmaya yeni mi başladım yoksa kullanmayı biliyor musun?

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx

R5 5600
3060Ti
32GB Ram
Media encoderden alıyorsanız normal gibi after effectsden quicktime şeklinde alıyorsan efekt fazlalığına vs. de bağlı biraz

• Beğen
media encoder ile render al istersen
bir de ayarları doğru yaptığından emin misin? after effect kullanmaya yeni mi başladım yoksa kullanmayı biliyor musun?

Basit düzeyde kullanıyorum, Envato Element’s den indirdiğim Teaser tarzı projeyi kendi işim için görüntüleri ve textleri düzenlemek için, hiçbir ayar yapmadım açıldığı gibi duruyor program
Media encoderden alıyorsanız normal gibi after effectsden quicktime şeklinde alıyorsan efekt fazlalığına vs. de bağlı biraz

Ctrl+M ile AE içinden render alıyorum

Basit düzeyde kullanıyorum, Envato Element’s den indirdiğim Teaser tarzı projeyi kendi işim için görüntüleri ve textleri düzenlemek için, hiçbir ayar yapmadım açıldığı gibi duruyor program

Ctrl+M ile AE içinden render alıyorum
hocam after effect 23 altı kullanıyorsanız mp4 olmadığı için media encoder kullanmanız lazım.
render ayarlarından kaliteyi fps i video türünü video bit değerini falan ayarlamanız lazım.
onun dışında ram e verdiğiniz önceliği ve işlemci ekran kartından render alma ayarını yapmanız lazım.
Onur naci öztürkler youtube kanalına bakabilirsin fena olmayan videolar paylaşıyor, render için de videosu vardır elbet. Sadece biraz gereksiz uzatıyor bence.

hocam after effect 23 altı kullanıyorsanız mp4 olmadığı için media encoder kullanmanız lazım.
render ayarlarından kaliteyi fps i video türünü video bit değerini falan ayarlamanız lazım.
onun dışında ram e verdiğiniz önceliği ve işlemci ekran kartından render alma ayarını yapmanız lazım.
Onur naci öztürkler youtube kanalına bakabilirsin fena olmayan videolar paylaşıyor, render için de videosu vardır elbet. Sadece biraz gereksiz uzatıyor bence.

Hocam AE 2020 kullanıyorum, MP4 çıktıya ihtiyacım yok AVI renderlıyorum.

İşlemci %99 kullanılıyor
Ram %80 kullanılıyor
Ekran kartı %0 hiç kullanılmıyor render esnasında bu normal değil bence yanlış mıyım?

İşlemci %99 kullanılıyor
Ram %80 kullanılıyor
Ekran kartı %0 hiç kullanılmıyor render esnasında bu normal değil bence yanlış mıyım?
durun after effect den ayar a bakıyorum şimdi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci %99 kullanılıyor
Ram %80 kullanılıyor
sol üstten file a tıklayıp project settings e gelin, orda render şeyini işlemci değilde sizde nvidia varsa cuda yı falan seçin.
bir de export kısmında render yerinden yapın oralardada o ayar olması lazım.
Bir de videoyu 60 değil 30fps render alın çok önemli dğeilse

durun after effect den ayar a bakıyorum şimdi

sol üstten file a tıklayıp project settings e gelin, orda render şeyini işlemci değilde sizde nvidia varsa cuda yı falan seçin.
bir de export kısmında render yerinden yapın oralardada o ayar olması lazım.
Bir de videoyu 60 değil 30fps render alın çok önemli dğeilse
Project Setting’de dediğiniz gibi Software seçiliydi onu CUDA yaptım, ama hala sonıç
Aynı ekran kartı kullanımı %0

Bkz.

Ekler

• IMG_1031.jpeg
    IMG_1031.jpeg
    2 MB · Hit: 64
Project Setting’de dediğiniz gibi Software seçiliydi onu CUDA yaptım, ama hala sonıç

Bkz.
render kısmından da yapın hocam, bir de 2gb vram kullanılıyor gözüküyor

Bkz.
uygulamanız crack mi?

• Beğen
render kısmından da yapın hocam, bir de 2gb vram kullanılıyor gözüküyor

uygulamanız crack mi?

Hocam şimdi Media Encoder indirdim, render süresi 7 dakikaya düştü, ama ekran kartı kullanımı hala %1 görünüyor fakat 30 dereceden 61 dereceye çıktı render başlayınca demek ki kullanıyor diye anlıyorum şu anda?

Çünkü CPU kullanımı da %90’lardan %20’lere düştü

Hocam şimdi Media Encoder indirdim, render süresi 7 dakikaya düştü, ama ekran kartı kullanımı hala %1 görünüyor fakat 30 dereceden 61 dereceye çıktı render başlayınca demek ki kullanıyor diye anlıyorum şu anda?

Çünkü CPU kullanımı da %90’lardan %20’lere düştü
gpu yu değil de vram ini kullanıyordur hocam

İşlemci %99 kullanılıyor
Ram %80 kullanılıyor
Quicktime renderle ve media encoderde sıkıştır kalite düşmüyor ve daha hızlı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,056
Üyeler
184,380
Son üye
aknaliaslan
Geri