Modding Araç lastiklerinden anlayan var mı?

Smtcee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
822
Arkadaşlar Opel Astra 2017 J kasa aracımıza yazlık lastik alacağız. Durumumu dayıma bahsettim ve elinde 4 ay kullanılmış 2022 tarihli 215/60/16 lastikleri var. Bizim lastik ölçümüz de 205/60/16, ne gibi bir sorun olur? Çok anlamıyorum bu işlerden. Teşekkürler.

Arkadaşlar Opel Astra 2017 J kasa aracımıza yazlık lastik alacağız. Durumumu dayıma bahsettim ve elinde 4 ay kullanılmış 2022 tarihli 215/60/16 lastikleri var. Bizim lastik ölçümüz de 205/60/16, ne gibi bir sorun olur? Çok anlamıyorum bu işlerden. Teşekkürler.
Muhtemelen uymayacaktır uyarsa sorun çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca dikkat edin dolandırılmayın :D

Yanak yükselir, limit içerisinde kalır sanırım hesaplamak gerekli , yakıt tüketimi ve konfor bir miktar artar. Muhtemelen kullanılabilir.

tek fark lastik genişliği bi sorun olmaz kullanabilirsin
Yakıt kullanımına yol tutuşuna vs etkisi ne durumda yönlenir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanak yükselir, limit içerisinde kalır sanırım hesaplamak gerekli , yakıt tüketimi ve konfor bir miktar artar. Muhtemelen kullanılabilir.
Yakıt tüketimi beni illallah ettirdi zaten 100 km de 9 lt içiyor, benzinli atmosferiğin tek kötü yanı bu...

Yakıt kullanımına yol tutuşuna vs etkisi ne durumda yönlenir?
yanak genişliği aynı jant zaten 16 inç. farkı lastiğin genişliği birazcık kalın janta uyar diye tahmin ediyorum. yolda yakıtta bi fark olmaz çıkarınca eskiyi yenisinin yanına koy çok bi farkı yok zaten

o 215 lik kısım taban genişliğidir. jant boyutu aynı olduğu için uyar sorun olmaz

yanak genişliği aynı jant zaten 16 inç. farkı lastiğin genişliği birazcık kalın janta uyar diye tahmin ediyorum. yolda yakıtta bi fark olmaz çıkarınca eskiyi yenisinin yanına koy çok bi farkı yok zaten
O zaman dediğinizi yapmak daha mantıklı olacak, teşekkürler.

o 215 lik kısım taban genişliğidir. jant boyutu aynı olduğu için uyar sorun olmaz
Yol tutuşta vs durum ne olur peki?

O zaman dediğinizi yapmak daha mantıklı olacak, teşekkürler.

Yol tutuşta vs durum ne olur peki?
geniş taban yol tutuşu için daha iyidir ancak sürtünme artacağı için yakıtı artırır. tabi 215 ile 205 arasındaki yakıt farkını hissetmen mümkün değil.

geniş taban yol tutuşu için daha iyidir ancak sürtünme artacağı için yakıtı artırır. tabi 215 ile 205 arasındaki yakıt farkını hissetmen mümkün değil.
Bir araştırma daha yaptım 215 takacağım zaman 102 km hızla gidersem kadran bana 100 km hız olarak gösterecek sanırım tek eksi yanı bu.

Bir araştırma daha yaptım 215 takacağım zaman 102 km hızla gidersem kadran bana 100 km hız olarak gösterecek sanırım tek eksi yanı bu.
hayır taban genişliğinin aktarmaya etkisi olmaması lazım. Benim bildiğim yanak kalınlığı lastiğin boyutunu değiştirdiği için aracın seyrine etki ediyor ancak taban genişliğinin bi etkisi yok. Eskiden tır şoförlüğü yaptığım için tırlarda lastiklerin yanak kalınlığını aracın diferansiyeline göre seçerdik ama dediğim gibi tabanın hıza etkisi olmaması lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,487
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri