Burçlar gerçekte var mı?

Bende herkes gibi inanmam ama aradada bakmıyo diyilim
Ben burçlara inanmam ama kendi burcuma bakarım. Çoğuda doğru çıkar. Mesela şu şu özelliği vardır der ve bende de o özellik var. Yanlışıda var tabii ki. Siz burçlara inanır mısınız? Burçlar bilimsel bir şey mi?

Burçlara değilde, memleket daha çok tutuyor :D

Gezegenlerin hareketlerinde, insan bünyesini etki edecek durumlar olabiliyor. O yüzden burçlar gerçek olmasa bile gök cisimlerin hareketi insanları doğrudan etkileyebilidiği için bir şeyler var yani.
Gökyüzünde bir taş ya da gaz yığını yerçekimi kanunuyla kaynaklanan her zamanki hareketini yapıyor ve bu senin doğduğun gün ve aya hatta saate göre yok para getiriyor yok iş bulmanı sağlıyor falan filan. Azıcık beyin çalışsa bunun zırva olduğunu kolayca anlaşılır.

İslamî noktada bir gerçeklik olmadığı için zırvadan ibarettir.

yer çekimiyle burç ne alaka onu diyenle daha muhabbet etmem arkadaşlığı keserim çünkü o zeka ona fazla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ha bu arada yinede burç denilen deli saçmasına inanmıyorum inanana başarılar dilerim hayatını ota puka bağlamaya devam etsin
Anladım hocam, süpersiniz. Hayatta bol şans :)

Bu olay dinimizde geçerliliği olan bir şey. Hatırladığım kadarıyla kuranda yazıyordu. Yani burçları bilemem fakat astrolojinin dinimizce gerçek olduğu söylenmektedir.
Hocam yanlış bilgi sahibisiniz dikkatli araştırmanızı öneririm dinimizde burçlarla alakalı herhangi bir şey yoktur.

Anladım hocam, süpersiniz. Hayatta bol şans :)
süper değilimde boş şeylere vakit harcayıp kafa yormuyorum diyeyim birde boş insanların boş düşünceleriyle ilgilenmiyorum diyelim :)

Din gibi, insanların kendini iyi hissetmesi amaçlı oluşturulmuş bir düşünce. Kısaca zırva.
1684606401142.jpeg

ateist birine neden astrolojiye inanıyor musunuz diye sorulmasın ki
İkisi de herhangi bir kanıtı olmayan, sadece inanç yoluyla edinilebilecek kavramlar ve "din" kavramı "astroloji" kavramına göre daha kapsamlı bir kavram, ben böyle düşünüyorum. Tıpkı dine inanmayan biriyle "genel" din tartışması yapmak yerine ona "X hususu sence farz mı sünnet mi?" diye sormak gibi. İllaki bu topraklarda dışarıya marjinal bir görüntü sunmak adına dini reddedip Astroloji'ye inanan insanlar var fakat normal şartlar altında bir dinsiz için din ne kadar saçma ise yine onun için Astroloji'nin dinden 10 kat daha saçma olduğunu düşünüyorum.

Ben burçlara inanmam ama kendi burcuma bakarım. Çoğuda doğru çıkar. Mesela şu şu özelliği vardır der ve bende de o özellik var. Yanlışıda var tabii ki. Siz burçlara inanır mısınız? Burçlar bilimsel bir şey mi?
boğa burcu bu ay çok şanslı nefes alıcaksın ve vericeksin 🤓🤓

Normalde dinimiz İslam'da var ama şimdiki gibi değil. Mesela bu hafta zengin olacak burçlar gibi değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde dinimiz İslam'da var ama şimdiki gibi değil. Mesela bu hafta zengin olacak burçlar gibi değil.
Yine de araştırıyorum şimdi, yanlış bilgi vermekten korktum.

süper değilimde boş şeylere vakit harcayıp kafa yormuyorum diyeyim birde boş insanların boş düşünceleriyle ilgilenmiyorum diyelim :)
Anladım hocam süpersiniz. Hayatta bol şans. Fakat konularda yazılanları daha dikkatli okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bol şans :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,156
Üyeler
186,456
Son üye
malatyalihamsi
Geri