Kuşumu nasıl adam etcem

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar 4-5 aylık kuşum var ele gelmiyor nasıl alıştırcam , varmı tamamen ele geldirecek bir taktik falan kafese elimi soktugumda almak için bile bin takla atıyor yakalamak imkansız resmen kuş benim odamda 7/24 benle birlikte yanımda dışarı çıkan biride değilim.

Kafese yem koyma belli zamanlarda dışarı çıkar sen yem ver senin elinin besleyen bir el olduğunu anlasın zamanla elinde gelir

Kafese yem koyma belli zamanlarda dışarı çıkar sen yem ver senin elinin besleyen bir el olduğunu anlasın zamanla elinde gelir
Hayvanı kafesten çıkart durmadan gidip elini uzat nazikçe belli bi süreden sonra yorulduğu için kaçmayı bırakacak ve mecbur eline gelir.
Kuşu strese sokup daha kötü etki yaratmaktan başka şeyler değil yazdıklarınız.

Arkadaşlar 4-5 aylık kuşum var ele gelmiyor nasıl alıştırcam , varmı tamamen ele geldirecek bir taktik falan kafese elimi soktugumda almak için bile bin takla atıyor yakalamak imkansız resmen kuş benim odamda 7/24 benle birlikte yanımda dışarı çıkan biride değilim.
Zamanla alışacaktır benim kuşumda öyleydi sen ara ara kafese elini sok yavaşça biraz bekle sonra yavaş yavaş yaklaştır elini zararsız olduğunu belli etmeye çalış.Benim kuşumda kapısını açar açmaz kaçıp üstlerde takılıyordu şuan 5yaşında benden başka birine gitmiyor.

Kuşu strese sokup daha kötü etki yaratmaktan başka şeyler değil yazdıklarınız.

Zamanla alışacaktır benim kuşumda öyleydi sen ara ara kafese elini sok yavaşça biraz bekle sonra yavaş yavaş yaklaştır elini zararsız olduğunu belli etmeye çalış.Benim kuşumda kapısını açar açmaz kaçıp üstlerde takılıyordu şuan 5yaşında benden başka birine gitmiyor.
Katılıyorum. Benim kuşumda 2 yıl oldu. İlk başlarda tavana kaçıyordu. Ben tabi nerdeyse hiç ilgilenmiyorum. Mesela babam ve kardeşime geliyor. Yaklaşık 6 ay önce dişi aldık şimdi hiç birimize gelmiyor ama neyse.

Ben şuana kadar kendi ve arkadaşlarımın kuşlarında bu taktiği uyguladım hiçbir sıkıntı olmadı

ben 23 günlükken 6. sınıfta almıştım şuan 11 bitiyor sürekli beraberiz memlekete gittim yanımda götürdüm vs ele gelmesi kendi isteğiyle olur zorla kafesten avcuna alman daha korkutur onu

Kafesin içi veya dışı farketmez avuçlama kuşu sadece parmağını uzat.Kafese parmağını yavaşca uzat kaçacaktır biraz ama elini hiç çekme bekle biraz kuş sakinleşince yavaşca ona doğru uzat parmağını. Sonra elinde yem yedirmeye çalış. Havuç ve elma gibi şeyleri rendeleyip avucunda beklet benimki mesela havuca bayılıyor. Kuşu fazla ürkütme eğer korkuyosa tekrar tekrar yanaşma yanına strese sokma kuşu sakinleşince tekrar dene

1 ay askerlik yapsın adam olur🤣

yanlış anladım.

Kafesin içi veya dışı farketmez avuçlama kuşu sadece parmağını uzat.Kafese parmağını yavaşca uzat kaçacaktır biraz ama elini hiç çekme bekle biraz kuş sakinleşince yavaşca ona doğru uzat parmağını. Sonra elinde yem yedirmeye çalış. Havuç ve elma gibi şeyleri rendeleyip avucunda beklet benimki mesela havuca bayılıyor. Kuşu fazla ürkütme eğer korkuyosa tekrar tekrar yanaşma yanına strese sokma kuşu sakinleşince tekrar dene
yapıyorum aynısını mal mal bakıyor , mal kuş aldık herhalde ama çok öten bir kuş seviyor beni

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,299
Üyeler
195,332
Son üye
Kıvançg
Geri