Çözüldü✓ Çift monitör problem!

Niki Lauda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
322
Herkese merhaba arkadaşlar. İkinci monitörümü 2. bilgisayar gibi kullanamıyorum. Örneğin birinci monitörden YouTube video izlerken 2. monitörde görev çubuğundan Chrome tıklayıp yeni bir işlem yapmak istediğim zaman birinci monitörümdeki YouTube açtığım Chrome görev çubuğuna iniyor. Birinci monitörümden tarayıcıyı veya klasörü fark etmeksizin küçültüp 2. monitöre doğru sürüklediğimde aynı sorunun tam tersi oluyor :D Bunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Görüntü Ayarları
1-) Birden çok ekran ayarında Bu ekranları genişlet seçili.
2-) Yansıt ayarında Uzat seçeneği seçili.

NOT: Bu sorunum aynı programlar için geçerli. Örneğin birinci monitörde bir klasör açıp onu 2. monitöre sürükleyebiliyorum. Ama 2. monitörden herhangi bir klasörü açıp 1. monitöre sürükleyemiyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herkese merhaba arkadaşlar. İkinci monitörümü 2. bilgisayar gibi kullanamıyorum. Örneğin birinci monitörden YouTube video izlerken 2. monitörde görev çubuğundan Chrome tıklayıp yeni bir işlem yapmak istediğim zaman birinci monitörümdeki YouTube açtığım Chrome görev çubuğuna iniyor. Birinci monitörümden tarayıcıyı veya klasörü fark etmeksizin küçültüp 2. monitöre doğru sürüklediğimde aynı sorunun tam tersi oluyor :D Bunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim. Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Görüntü Ayarları
1-) Birden çok ekran ayarında Bu ekranları genişlet seçili.
2-) Yansıt ayarında Uzat seçeneği seçili.
@louis bloom @TetraKota @B1L0 @ahmetsekerr @emir147

Son düzenleme:
Görüntü ayarlarında alt tarafta
1686412659972.png

Görüntü ayarlarında alt tarafta
Alıntıyı görüntüle
Yukarı kısımda 1. monitör seçiliyken bu kutu seçili ama seçenek kaldırılmıyor. 2. monitör seçiliyken kutu sizdeki gibi boşta ama seçince sorunumun tam tersi sadece monitör değiştiriyor. Yani bu seferde 1. monitörü kullanamıyorum ama belirttiğim gibi kullanamıyorum yukarıda belirttiğim gibi yine aynı sorun yani. :D

Yukarı kısımda 1. monitör seçiliyken bu kutu seçili ama seçenek kaldırılmıyor. 2. monitör seçiliyken kutu sizdeki gibi boşta ama seçince sorunumun tam tersi sadece monitör değiştiriyor. Yani bu seferde 1. monitörü kullanamıyorum ama belirttiğim gibi kullanamıyorum yukarıda belirttiğim gibi yine aynı sorun yani. :D
Hocam ana ekran bi tane olur zaten, ikincide yapmak istediklerinizi ana ekrandan sürükleyip yaparsınız.

Uzun zamandır çift monitör kullanmadığım için bilgim yok maalesef

2. monitörde görev çubuğundan Chrome tıklayıp yeni bir işlem yapmak istediğim zaman birinci monitörümdeki YouTube açtığım Chrome görev çubuğuna iniyor.
Rica ederim, bunun için de iki farklı chrome açmanız gerekiyor. Açık chromea sağ tıklayıp google chromea basın veya açtığınız sekmeyi üstten tutup yan monitöre doğru çekin. İki farklı chrome olacak ama başka çözümü varsa da ben bilmiyorum hocam.

Geri