Assasin Creed Odyssey donma sorunu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar Odyssey oynarken neredeyse 5 dakikada bir 5-10 saniyelik bir donma sorunu yaşıyorum. Arkada sesler gelmeye devam ediyor ekran donuyor sinematiklerde de oluyor bazen. Ekran kartım Rtx 4050 kimileri Nvdia ekran kartına bağlamış ancak hep eski konular çözüm bulamadım bununla ilgili bir çözümü olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
Not: Oyunum orijinal

İşlemcinin %100 kullanıp yetersiz kalmasındandır.

İşlemci %40 olur 60 olur. 2 saniyeliğine %100 olup drop yaptırıyor. Sonra yine 40a düşüyor. Benim de böyle oluyordu. RAM yetiyordur. Bunun dışında VRAM yetmezliği drop yaptırır. Resim almıştım göstereyim. 6 çekirdekli işlemcide %98 kullanım var.

%98.jpg

Ayarlardaki Vram barı yarıda bile değil
İşlemci %40 olur 60 olur. 2 saniyeliğine %100 olup drop yaptırıyor. Sonra yine 40a düşüyor. Benim de böyle oluyordu. RAM yetiyordur. Bunun dışında VRAM yetmezliği drop yaptırır. Resim almıştım göstereyim. 6 çekirdekli işlemcide %98 kullanım var.

Alıntıyı görüntüle
Ayarlardaki vram barı yarıda bile değil o yetiyor donduğu anda %100 mü oluyor onu takip etmeye çalışacağım eğer öyleyse bunun önüne nasıl geçebiliriz beki grafik ayarı kısarak mı? i5 13500 var 4050'nin yanında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle bir video buldum saniyeli attım olan şey bu arkadaşın videosundaki gibi tam olarak. Yorumlarda driver güncellemesi demiş kontrol ettim güncel driverler.

Son düzenleme:
90 derece sıcaklık varsa ona da bak. Yüksek sıcaklıkta işlemci MHz düşürür ve donma yaptırır.

90 derece sıcaklık varsa ona da bak. Yüksek sıcaklıkta işlemci MHz düşürür ve donma yaptırır.
Kontrol ettim sıcaklıklar normal Cpu kullanımını hiçbir zaman 90 üstü görmedim ancak Gpu kullanımı 90-98 olduğu da oldu bu donma sorununa sebep olur mu?

Kontrol ettim sıcaklıklar normal Cpu kullanımını hiçbir zaman 90 üstü görmedim ancak Gpu kullanımı 90-98 olduğu da oldu bu donma sorununa sebep olur mu?
GPU kullanımından donma olmaz. O kullanım alacağın FPS'i belirliyor. Ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Donma sebepleri işlemci yetmezliği, VRAM yetmezliği, RAM yetmezliği, sıcaklık sorunundan oluşur. Bunların hepsine sorunsuz diyorsan diyebilceğim bişey kalmadı.

GPU kullanımından donma olmaz. O kullanım alacağın FPS'i belirliyor. Ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Donma sebepleri işlemci yetmezliği, VRAM yetmezliği, RAM yetmezliği, sıcaklık sorunundan oluşur. Bunların hepsine sorunsuz diyorsan diyebilceğim bişey kalmadı.
Evet sorunsuz gözüküyor yine de teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,174,141
Üyeler
186,456
Son üye
malatyalihamsi
Geri