Mavi Ekran Mavi ekran hataları.

CxALy

80+
Reaksiyon skoru
4
Ana kart Msi mag tomahawk wifi
İşlemci 7600x
Ram Gskill 32 gb (2 x 16) flasrex5 6000 mhz
Ekran kartı Sapphire 6900x nitro + se
Depolama Crucial 1tb p3 serisi nvme m2 ssd / samsung 970 evo 250 gb ssd
Soğutma Aorus waterforce 240
Psu Corsair Rm850e

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Sistemi yaklaşık 1,5 ay önce topladım samsung 970 evo ve 6900x hariç. Aldığım zamandan bu tarafa iki haftada bir 4 sefer falan arka arkaya mavi ekran hataları alıyorum. Format attım windowsu farklı disklere kurdum memtest86 ile 6 saat test ettim ramleri bu gün burn in test ile tekrar test ettim sistemi gpu cpu ram stres testlerini yaptım bir sorun çıkmıyor. Bu gün kapatırken takılıp kaldı dün gece 4 saat falan yine uğraştım pc boot etmedi iki üç sefer formatladım bios u güncelledim resetledim. Minidump dosyalarına anladığım kadarı ile baktım rgb fusion exe uygulamasından kaynaklı olan bir tane buldum ve uygulamayı kaldırmadım direk formatladım ama o halde bile mavi ekran hataları aldım. Çok enteresan sistemi iki üç hafta kullanıyorum sanki depresyona girmiş gibi bir anda hatalar vermeye başlıyor. Parçaların test sonuçları temiz çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Genelde verdiği mavi ekran hataları
MEMORY_MANAGEMENT
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

Minidump dosyaları

Ramlerde bir sıkıntı var gibi. Memtestte bir şey gözükmemiş gerçi ama bilemedim. PSU tarzı güç kaynaklarından da kaynaklanıyor olabilir priz vs değiştirebilirsiniz. Bu tarz şeyleri parça değiştire değiştire sorunu orada bulmak daha kolay bir çözüm oluyor genelde. Bir arkadaşınız varsa DDR5 sahibi onun parçalarından çıkar tak yöntemiyle sorunu donanımda arayabilirsiniz

Ramlerde bir sıkıntı var gibi
Memtest86 ile 6 saat test ettim test bitene kadar hata vermedi. Dün windows bellek tanılama aracı ile de test ettim onda bir sorun çıkmadı. Bu gün de burn in test ile test ettim onda da bir şey çıkmadı ramlerde . Ama artık en son çare anakart işlemci ram üçlüsünü Vatan bilgisayara teslim edeceğim gibi.

RAM'leri tek tek test ettiniz mi? Single RAM için uygun slotta. Ek olarak XMP kapalı açık hangi durumda kullanıyorsunuz cihazı?

Yakaladığınızda format atmak yerine keşke sürücüyü kaldırıp öyle test etseydiniz.

Ek olarak Windows 11 ile de test yaptınız mı?

RAM'leri tek tek test ettiniz mi? Single RAM için uygun slotta. Ek olarak XMP kapalı açık hangi durumda kullanıyorsunuz cihazı?

Yakaladığınızda format atmak yerine keşke sürücüyü kaldırıp öyle test etseydiniz.
Format atarak komple temizlemek istedim ama yine hata aldım. Ramleri 2 slot takılı şekilde test ettim hem expo açık hem kapalı şekilde. Expo açık kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramlerde bir sıkıntı var gibi. Memtestte bir şey gözükmemiş gerçi ama bilemedim. PSU tarzı güç kaynaklarından da kaynaklanıyor olabilir priz vs değiştirebilirsiniz. Bu tarz şeyleri parça değiştire değiştire sorunu orada bulmak daha kolay bir çözüm oluyor genelde. Bir arkadaşınız varsa DDR5 sahibi onun parçalarından çıkar tak yöntemiyle sorunu donanımda arayabilirsiniz
DDR5 sistemi olan yok çevremde. Herhalde garantiye göndericez mecbur bütün parçaları. Tam kapatırken falan da veriyor mavi ekran açılırken bir başlıyor arka arkaya. Ama bazen de 2 hafta sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca psu yu yeni değiştirdim 650w vardı 850 ye çıkardım eski psuda da alıyordum hataları.

Son düzenleme:
Format atarak komple temizlemek istedim ama yine hata aldım. Ramleri 2 slot takılı şekilde test ettim hem expo açık hem kapalı şekilde. Expo açık kullanıyorum.

Kurulum sonrası yine aynı sürücü kurulduysa bu durumda format atmanızın anlamı olmamış olabilir. Bunun ile birlikte LED için bir Firmware var bunu yapmadıysanız bir yapın.
RAM'leri de dediğim gibi Single slotta tek tek bir test etmek lazım. Vatana doğrudan bu şekilde verirseniz bir süre sorunsuz kullandığınızı söylemişsiniz öyle denk gelirlerse bir şey yapmazlar.

Sistemde Windows 11 yüklü ama ne demek istediğinizi tam anlayamadım sanırım. Windows un bellek programını kastettiyseniz evet.
Raporda 10 gördüm diye hatırlıyorum o yüzden sordum.

Kurulum sonrası yine aynı sürücü kurulduysa bu durumda format atmanızın anlamı olmamış olabilir. Bunun ile birlikte LED için bir Firmware var bunu yapmadıysanız bir yapın.
RAM'leri de dediğim gibi Single slotta tek tek bir test etmek lazım. Doğrudan bu şekilde verirseniz bir süre sorunsuz kullandığınızı söylemişsiniz öyle denk gelirlerse bir şey yapmazlar.

Raporda 10 gördüm diye hatırlıyorum o yüzden sordum.
Windows 11 her yerde 10 görünüyor.

Rgb fusion u kurmadım tekrar ama yine hata aldım. Rgb kontrolünü waterforce 240 için indiriyordum indirmeden de hata verdi.

RAM'leri de dediğim gibi Single slotta tek tek bir test etmek lazım. Vatana doğrudan bu şekilde verirseniz bir süre sorunsuz kullandığınızı söylemişsiniz öyle denk gelirlerse bir şey yapmazlar.
Dediğiniz gibi de deneyeceğim ama memtest 86 tek tek test ediyor iki ram takılı olsa bile diye biliyorum. Uygulamada da 1/2 2/2 diye ayrı ayrı test yapıyor. Anakarttan da şüpheleniyorum neden bilmem bu msi ı ne zaman kullansam başıma hep böyle şeyler geliyor. Msi z97 gaming 5 te yaşamıştım DDR 3 kullanırken yerine asus maximus vii aldım yıllarca mavi ekran görmemiştim ta ki bu siteme geçene kadar 2 ay olmadı daha 15 defa gördüm belki :(

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-07-03 010359.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-03 010359.png
    63.1 KB · Hit: 49
Son düzenleme:
Windows 11 her yerde 10 görünüyor.

Rgb fusion u kurmadım tekrar ama yine hata aldım. Rgb kontrolünü waterforce 240 için indiriyordum indirmeden de hata verdi.

Dediğiniz gibi de deneyeceğim ama memtest 86 tek tek test ediyor iki ram takılı olsa bile diye biliyorum. Uygulamada da 1/2 2/2 diye ayrı ayrı test yapıyor. Anakarttan da şüpheleniyorum neden bilmem bu msi ı ne zaman kullansam başıma hep böyle şeyler geliyor. Msi z97 gaming 5 te yaşamıştım DDR 3 kullanırken yerine asus maximus vii aldım yıllarca mavi ekran görmemiştim ta ki bu siteme geçene kadar 2 ay olmadı daha 15 defa gördüm belki :(
Dediğiniz gibi anakartta da sorun olabilir. Bunu anlamanın yollarından biri de RAM'leri 2-4 değilde, DIMMA2'de tek tek test etmek. Çift kanalda bazen sorun yaratmayıp Single'de sorun gözükebiliyor.

Bunun yanında DDR5'te özellikle AMD için biraz daha fazla RAM/Anakart uyumsuzluğu olabiliyor. Elinizdeki RAM modeli için DUAL kanal gözükmüyor, sorun bundan kaynaklıda olabilir, bu kısımdan emin değilim, site üzerinden resmi desteği yanlışta hatırlıyor olabilirim, biri düzeltebilir.
(Bu kısımda tüm RAM modelleri gözükmese de sorunsuz kullanılabiliyor fakat, bu model girilmiş ama Single olarak var).

1688366978289.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,252
Üyeler
185,855
Son üye
Ayberk Baran Taş
Geri