Ryzen 5 5600 Çok Isınıyor.

Denzi

80+
Reaksiyon skoru
12
Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Daha pc 3 haftalık şuan bunu yazıyorum tarayıcı dışında bir şey çalışmıyor ona rağmen 70 dereceyi geçiyor. Oyunlarda en fazla yüzde 40 kullanımda 85 dereceye kadar çıkıyor zaten daha fazla görmeden kapıyorum. Şimdilik soğutucu alamam stok soğutucu kullanıyorum işlemcinin garantisini bozmadan sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim?

Montaj hatası demiyorum kardeşim, montaj yapılıyor sonuçta termal macun az yanlış vs sürülmüş tür kalitesiz sürülmüştür diyorum
Soğutucuya sürülü geliyor stok fanlarda. Az ya da çok olması pek mümkün değil.

Boşta 70 çalışmıyor. Muhtemelen windows arkada hem bi işler yapıyor hem de tarayıcıdan bir şeyler karıştırıyor. Önemli olan oyunlardaki sıcaklığı. Stok fan için 85 derece iyi bile sayılır.

Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Daha pc 3 haftalık şuan bunu yazıyorum tarayıcı dışında bir şey çalışmıyor ona rağmen 70 dereceyi geçiyor. Oyunlarda en fazla yüzde 40 kullanımda 85 dereceye kadar çıkıyor zaten daha fazla görmeden kapıyorum. Şimdilik soğutucu alamam stok soğutucu kullanıyorum işlemcinin garantisini bozmadan sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim?
Senin bilgisayarın çalışıyor,boşta yüksek ısı değerlerinde çalışıyor ve standart göndermişlerdir sana, yüksek ısı diğeri alıyorsan ilk önce kontrol edeceğin şey termal macun, çünkü normal standart overclok vs olmadan gönderilir bilgisayar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış montaj vs olsaydı oyunlarda 85 değil 100 dereceye çıkıp kapanırdı. Paranı macuna harcama derim. Alacağın acun ne kadar kaliteli olsa da soğutucunun kapasitesi belli çok etkisi olmaz.
Ama bak kapatıyorum diyor. Arka planda çalışacak bilgisayar yoracak arkadaşın dediğinden yola çıkarak bu kadar ısı değerine ulaştıracak bir program olmadığını düşünüyorum. Hocam render vs yapacak hali yok ya. Çünkü arkadaşımız 85 leri görünce kapatıyorum diyor

Soğutucuya sürülü geliyor stok fanlarda. Az ya da çok olması pek mümkün değil.

Boşta 70 çalışmıyor. Muhtemelen windows arkada hem bi işler yapıyor hem de tarayıcıdan bir şeyler karıştırıyor. Önemli olan oyunlardaki sıcaklığı. Stok fan için 85 derece iyi bile sayılır.
Cpb yi bios da bulup açamadım ama cpu fan ayarını turboya aldım acaba bir faydası olur mu? Şuan pc boşta en fazla 53 görüyor galiba dediğiniz gibi windows arkada bir şeyler yapıyordu. Yinede cpb yi bulup deneyeceğim . İlgilenen herkese teşekkürler.

Senin bilgisayarın çalışıyor,boşta yüksek ısı değerlerinde çalışıyor ve standart göndermişlerdir sana, yüksek ısı diğeri alıyorsan ilk önce kontrol edeceğin şey termal macun, çünkü normal standart overclok vs olmadan gönderilir bilgisayar

Ama bak kapatıyorum diyor. Arka planda çalışacak bilgisayar yoracak arkadaşın dediğinden yola çıkarak bu kadar ısı değerine ulaştıracak bir program olmadığını düşünüyorum. Hocam render vs yapacak hali yok ya. Çünkü arkadaşımız 85 leri görünce kapatıyorum diyor
Windows arka plan uygulamaları bazen yüksek işlemci kullanabilir. Render yapmasına gerek yok. 85 olunca korkup kapatıyor kendi kendine kapanmıyor. Tartışmanın alemi yok isterse macun alıp denesin ama macuna para vereceğine para biriktirip yeni soğutucu alsın. Her türlü değiştirmek zorunda kalacak zaten. İyi günler.

Undervolt yapalım. Anakartınız nedir?

Tabi oyunlarda 80 derecelerde çalışabilir ama arkadaş kapatıyorum diyor yüksek ısı görünce boşta bu ısı değerleri çok yüksek. Ha bilgisayarı kapatmasa 80 85 lerde çalışsa olabilir diyebilirim

Windows arka plan uygulamaları bazen yüksek işlemci kullanabilir. Render yapmasına gerek yok. 85 olunca korkup kapatıyor kendi kendine kapanmıyor. Tartışmanın alemi yok isterse macun alıp denesin ama macuna para vereceğine para biriktirip yeni soğutucu alsın. Her türlü değiştirmek zorunda kalacak zaten. İyi günler.
Kardeşim tanıştırmıyorux fikir Telâkkisi yapıyoruz paylaşıyoruz,bilgi paylaşımı, arka planda windows uygulamanızda bu şekilde yormaz işlemciyi. İşlemcinin zaten normal çalışma değeri standart windows un çalışma şekillerine göre en fazla 100 derecedir bu boşdayken 70° olması sıkıntı.

Doğru ben de aynısını söylüyorum ,eğer arkadaş kapatmasa kendine kendine kapanma olabilir diyorum

Kardeşim bilgisayarın boşdayken sadece internet tarayıcısında gezerken eğer 70° ise bu sıcaklık değeri fazla. bilgisayarı oyunlarda dene eğer 80 derecelerde kendini tutuyorsa kapatmıyorsa, tabi oynadığın oyunlara göre de değişir , sorun yoktur. Ama boşta 70°’de çalışması her şekilde bilgisayara yoran programsal vs bir sıkıntı olduğunu gösterir. Hatta PC hocasının 4060 sistemli videosunda 5600 işlemci var sıcaklık değerleri takip et çok güzel olur oyunları test etmiş.izle fikir olur

Son düzenleme:
Kardeşim bilgisayarın boşdayken sadece internet tarayıcısında gezerken eğer 70° ise bu sıcaklık değeri fazla. bilgisayarı oyunlarda dene eğer 80 derecelerde kendini tutuyorsa kapatmıyorsa, tabi oynadığın oyunlara göre de değişir , sorun yoktur. Ama boşta 70°’de çalışması her şekilde bilgisayara yoran programsal vs bir sıkıntı olduğunu gösterir. Hatta PC hocasının 4060 sistemli videosunda 5600 işlemci var sıcaklık değerleri takip et çok güzel olur oyunları test etmiş.izle fikir olur
Şuan sıcaklık değerlerim daha normal gözüküyor anlık olarak çok değişiklik olabiliyor daha iyi anlamak için bir süre takip edeceğim. Birde önerdiğin videoya bakacağım.

Ryzen 5 5600 kullanıyorum. Daha pc 3 haftalık şuan bunu yazıyorum tarayıcı dışında bir şey çalışmıyor ona rağmen 70 dereceyi geçiyor. Oyunlarda
IMG_9958.jpeg
en fazla yüzde 40 kullanımda 85 dereceye kadar çıkıyor zaten daha fazla görmeden kapıyorum. Şimdilik soğutucu alamam stok soğutucu kullanıyorum işlemcinin garantisini bozmadan sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim?
Forza5 oyun yüksek ayarlar fhd, işlemci ısısı bak kaç derecelerde

Şuan sıcaklık değerlerim daha normal gözüküyor anlık olarak çok değişiklik olabiliyor daha iyi anlamak için bir süre takip edeceğim. Birde önerdiğin videoya bakacağım.
Kardeşim arka plan uygulamaları o kadar yorması bilgisayara windows marka planda ne çalıştıracaksın, en fazla güncelleme yapar

Bende fhd yüksek ayarlar forza5 80 dereceyi görüyor bazen geçiyor bile.
Dediğim videoyu izle yeni çekilmiş zaten günce bak orada bir çok oyunu test etmiş bir tek benim gördüğüm yanlış hatırlamıyorsam god of War da 80’i görmüş

Kardeşim arka plan uygulamaları o kadar yorması bilgisayara windows marka planda ne çalıştıracaksın, en fazla güncelleme yapar

Dediğim videoyu izle yeni çekilmiş zaten günce bak orada bir çok oyunu test etmiş bir tek benim gördüğüm yanlış hatırlamıyorsam god of War da 80’i görmüş
Yani Windows arka planda çalıştıracağı şeyler işlemci o kadar yormaz , arks planda çalışıyor zaten bilgisayar yormayacak hissetmeyeceksin o kadar

Direk basit bir şekilde halletmek istoyorsan ryzen master dan işlemciyi eco mode al bunu yapınca sıcaklığın düşecek ama aynı zamanda biraz fps de düşecek eğer fps düşmesini istemiyorsan biostan v.s undervolt yapılıyor sanırım biraz araştırıp undervolt yapabilirsin

istoyorsan ryzen master dan işlemciyi eco mode al bunu yapınca sıcaklığ
Ryzen Master kurdum ancak işlemciyi nereden eco moda alacağımı bulamadım. Ayrıca bu pek düşünmüyorum ama bu işlemin işlemciye ve garantisine bir zararı olmaz değil mi?

Ryzen Master kurdum ancak işlemciyi nereden eco moda alacağımı bulamadım. Ayrıca bu pek düşünmüyorum ama bu işlemin işlemciye ve garantisine bir zararı olmaz değil mi?
Undervoltun zararı yok yanılmıyorsam bu arada ryzen mastere girin alttaki/yandaki yerini tan hatırlamıyorum sayfaları tek tek kontrol edin bir yerde yanılmıyorsam en üstteydi sol tarafta eco mode yazılı olacak işlemciyi ona ayarlayın bende eskiden 90 dereceleri görürken yaptıktan sonra maksimum 80 derecelere çıkmaya başladı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,333
Üyeler
195,597
Son üye
Fatmedic
Geri