Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 - 90 DERECE SICAKLIK

Egzoz fana üflemiyor sanırım arka kuledeki fan. Onu düzeltmelisin. Yanlış gördüysem de soğutucuyu çıkarıp kendinden emin bir şekilde tekrar güzelce adımları uygula. Stok fanla bu sıcaklığı görürsün. Bu kule tipi soğutucu ile alabileceğin değer böyle olmaz.

o zaman kasa içi hava akışı sıkıntılı. Gpu aynı şekilde pişmiyor mu hocam?
🎮 Ekran kartı tarafında ise hiçbir sorun yok. RX 6600XT kullanıyorum, CS2’de tık yok.
Sadece Forza Horizon 5 gibi ağır oyunlarda sıcaklık 77°C civarına çıkıyor, ki bu da gayet normal zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Egzoz fana üflemiyor sanırım arka kuledeki fan. Onu düzeltmelisin.
Hayır üflüyor sorun yok orda şu an düzeldi gibi 74 max gördüm ama undervoltage ile daha çok düşürebilirim diye düşünüyorum

🎮 Ekran kartı tarafında ise hiçbir sorun yok. RX 6600XT kullanıyorum, CS2’de tık yok.
Sadece Forza Horizon 5 gibi ağır oyunlarda sıcaklık 77°C civarına çıkıyor, ki bu da gayet normal zaten.

Hayır üflüyor sorun yok orda şu an düzeldi gibi 74 max gördüm ama undervoltage ile daha çok düşürebilirim diye düşünüyorum
Hocam soğutucudaki fanı soldan çıkarıp sağa alır mısın kasanın hava akışına ters konumlandırılmış gördüğüm kadarıyla.

Selamlar arkadaşlar,
İstanbul'da yaşıyorum, malum yazın hava oldukça sıcak, genelde 30 derece civarında seyrediyor.
Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum ve ilk başta stok soğutucu ile CS2 oynarken işlemci sıcaklığım 85°C civarına kadar çıkıyordu.
Bu yüzden uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucuya geçeyim dedim ve Dark Freezer X123 DUO (2x120mm RGB fanlı kule tipi soğutucu) modelini indirimle 300 TL gibi bir fiyata aldım.
Fiyatına göre gayet iyi bir model gibi duruyordu ama hiçbir fark olmadı.

Şu an CS2’yi açıp daha maça bile girmeden işlemci sıcaklığım 90°C’ye kadar çıkıyor.
Termal macunu düzgün sürdüm, montajda da sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Fanlar da çalışıyor.

Sistemim şu şekilde:

• Ryzen 5 5600
  • Gigabyte B450M S2H anakart
  • Dark Freezer X123 DUO soğutucu

Aklıma tek çözüm geliyor:

1. Undervolt yaparak bu durumu toparlayabilir miyim?

Anakartım Gigabyte B450M S2H, bu anakartta undervolt işlemini yapmayı bilen varsa adım adım anlatabilir mi acaba?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Ekran kartı ve bu işlemciyle kaç fps alıyorsunuz

📌 Kasanın camını çıkardıktan sonra CS2’ye girdim, sıcaklıklar ciddi oranda düştü. Şu an oyundayken 68-71°C arasında gidip geliyor.
Camı açınca 20 dereceye yakın düşüş yaşadım
, bu da demek oluyor ki kasa hava akışı resmen yokmuş kasanın fotişini de bıraktım 🙄
Egzoz tarafındaki fan hatalı hava üflüyor gibi hissediyorsan da vakum etkisi o ayrıca ön taraftaki fanın da fotosunu atarsan asıl önemli olan o güzel olur. PBO kapalıysa veya ne oldugunu falan bilmiyosan bana sıcaklıklar fazla geldi

Hocam soğutucudaki fanı soldan çıkarıp sağa alır mısın kasanın hava akışına ters konumlandırılmış gördüğüm kadarıyla.
Hayır hocam, soğutucu fanı doğru konumlandırılmış. Egzoz fanına doğru sıcak havayı üflemesi gerekmiyor mu? Diğer taraf da soğuk havayı çekiyor. Ben mi yanlış biliyorum acaba?" :giggle:

Hayır hocam, soğutucu fanı doğru konumlandırılmış. Egzoz fanına doğru sıcak havayı üflemesi gerekmiyor mu? Diğer taraf da soğuk havayı çekiyor. Ben mi yanlış biliyorum acaba?" :giggle:
Fanlar duruk iken foto atar mısın?

Egzoz tarafındaki fan hatalı hava üflüyor gibi hissediyorsan da vakum etkisi o ayrıca ön taraftaki fanın da fotosunu atarsan asıl önemli olan o güzel olur. PBO kapalıysa veya ne oldugunu falan bilmiyosan bana sıcaklıklar fazla geldi
PBO nun ne olduğunu bilmiyorum ön taraf dediğiniz soğutucu fanının hava çeken tarafı mı?

Hocam o şekilde egzoz fan kısmından çekmeye çalışıyor işte. Sağ tarafa takarsanız egzoz fanına sıcak havayı üflemiş olacak.

PBO nun ne olduğunu bilmiyorum ön taraf dediğiniz soğutucu fanının hava çeken tarafı mı?
Fanlar duruk iken iki fanında karşıdan fotosunu atar mısın? Direkt anlarız öyle. Ayrıca fanın yan kısımlarında 2 tane ok olur havanın nereye gittiğini gösteren. Senin durumunda üstünde veya altında da olabilir kule tipinde oldugu için

Fanlar duruk iken iki fanında karşıdan fotosunu atar mısın? Direkt anlarız öyle. Ayrıca fanın yan kısımlarında 2 tane ok olur havanın nereye gittiğini gösteren. Senin durumunda üstünde veya altında da olabilir kule tipinde oldugu için
Fanlar duruk iken foto atar mısın?
Buyrun arkadaşlar ; -- bir şey daha sormak istiyorum 3. attığım fotoda neden ledi yanmıyor yani bazen yanıyor bazende disko topuna dönüyo bütün renkleri ama bütün fanlar çok hızlı sırayla yakıyor çok saçma :D

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_dcc23f9a.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_dcc23f9a.webp
    1.1 MB · Hit: 27
  • WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_3aa69cd2.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_3aa69cd2.webp
    1.6 MB · Hit: 26
  • WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_5d4b701a.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-06 saat 21.02.56_5d4b701a.webp
    623 KB · Hit: 26
Selamlar arkadaşlar,
İstanbul'da yaşıyorum, malum yazın hava oldukça sıcak, genelde 30 derece civarında seyrediyor.
Sistemimde Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum ve ilk başta stok soğutucu ile CS2 oynarken işlemci sıcaklığım 85°C civarına kadar çıkıyordu.
Bu yüzden uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucuya geçeyim dedim ve Dark Freezer X123 DUO (2x120mm RGB fanlı kule tipi soğutucu) modelini indirimle 300 TL gibi bir fiyata aldım.
Fiyatına göre gayet iyi bir model gibi duruyordu ama hiçbir fark olmadı.

Şu an CS2’yi açıp daha maça bile girmeden işlemci sıcaklığım 90°C’ye kadar çıkıyor.
Termal macunu düzgün sürdüm, montajda da sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Fanlar da çalışıyor.

Sistemim şu şekilde:

• Ryzen 5 5600
  • Gigabyte B450M S2H anakart
  • Dark Freezer X123 DUO soğutucu

Aklıma tek çözüm geliyor:

1. Undervolt yaparak bu durumu toparlayabilir miyim?

Anakartım Gigabyte B450M S2H, bu anakartta undervolt işlemini yapmayı bilen varsa adım adım anlatabilir mi acaba?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Dark freezer x123 kullanıyordum 5600 ile tek fan gayette soğutuyordu anormal bir durum var

Buyrun arkadaşlar ; -- bir şey daha sormak istiyorum 3. attığım fotoda neden ledi yanmıyor yani bazen yanıyor bazende disko topuna dönüyo bütün renkleri ama bütün fanlar çok hızlı sırayla yakıyor çok saçma :D
E fanları ters montajlamışsın

Hava sirkülasyonu olmuyor öndeki fanlar işlemciye itip egzozdan dışarı atmaya çalışıyor ama işlemci fanların da tam tersi çalışıp hava çakışıp içerde dolanıyor

Fanlar ters bütün fanlar sağdan sola doğru olmalı yani işlemci soğutucusunda bulunan iki fanın yönüde egzoz fana bakması gerekir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,211
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri