Çözüldü✓ Ryzen 5 5600 - 90 DERECE SICAKLIK

Buyrun arkadaşlar ; -- bir şey daha sormak istiyorum 3. attığım fotoda neden ledi yanmıyor yani bazen yanıyor bazende disko topuna dönüyo bütün renkleri ama bütün fanlar çok hızlı sırayla yakıyor çok saçma :D
2 fan da yanlış tam tersi olacak ikisi de suan hava akmıyor veya cok az akıyor sogutucu havasız kalıyor olması lazım kısaca boğuluyor olmalı blok şuan

O değilde şu fanların önünü arkasını karıştırmak çok zorken hala ters fan takıldığını görmek şaşırtıyor beni :)

Dark freezer x123 kullanıyordum 5600 ile tek fan gayette soğutuyordu anormal bir durum var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

E fanları ters montajlamışsın

Hava sirkülasyonu olmuyor öndeki fanlar işlemciye itip egzozdan dışarı atmaya çalışıyor ama işlemci fanların da tam tersi çalışıp hava çakışıp içerde dolanıyor
RAM lere bakan taraf havayı çekmiyor mu elimi tuttuğum zaman çekiyor FANLARI HEMEN DÜZELTİP TEKRAR DÖNECEĞİM BURAYA ŞU AN SİZE YAZARKEN YANİ BOŞTA ARKADA SADECE DİSCORD AÇIK 50 DERECE

O değilde şu fanların önünü arkasını karıştırmak çok zorken hala ters fan takıldığını görmek şaşırtıyor beni :)
İnan ki ona hiç dikkat etmedim

RAM lere bakan taraf havayı çekmiyor mu elimi tuttuğum zaman çekiyor
Elinle çok belli olmaz fanları da şu şekilde takacaksın
IMG_9590.webp

Fanları çevirdikten sonra kapalı cam bile 70 i geçmeyecektir:)

Fanları çevirdikten sonra kapalı cam bile 70 i geçmeyecektir:)
Soğutucuyu şimdi çevirip tekrar taktım.
Arka planda sadece bir Chrome sekmesi ve Discord açıkken CS2’ye girdim, şu an maksimum 63°C gördüm.
Yani yaklaşık 10°C fark etti, bayağı etkili oldu.

Fan yönünün ters olduğunu ben fark etmemiştim, uyardığınız için çok teşekkür ederim herkese 🙏
Gerçekten çok faydalı oldu.

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    59.1 KB · Hit: 24
Ben 7500f stok soğutucu ile 80 83 ü geçmiyor. Takamamış veya oturmamış olabilir.

Ben 7500f stok soğutucu ile 80 83 ü geçmiyor. Takamamış veya oturmamış olabilir.
Yok hocam, sorun şuymuş:

1. Fan yönü tersmiş, sıcak havayı içeri üflüyormuş.
  2. Kasa küçük olduğu için hava sirkülasyonu çok zayıf. Camı çıkardım, sıcaklık 90°C’den 74°C’ye düştü.
  3. CPU fanlarının yönünü düzelttim, şu an maksimum 63°C’ye kadar düştü.

Yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim 🙏 Çok işime yaradı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,903
Üyeler
185,970
Son üye
Right
Geri