Yardım 16 ram var 8 kullanılabilir

Can...

Cezalı
80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,678
apu işlemci varda kullanılmıyor bile ekran kartı bağlı apu gpu da gözükmüyor ztn ama ona ram ayırmış nasıl olacak ablam o be biosta 16 gb sorun yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
apu işlemci varda kullanılmıyor bile ekran kartı bağlı apu gpu da gözükmüyor ztn ama ona ram ayırmış nasıl olacak ablam o be biosta 16 gb sorun yok
RAM'ler A2 ve B2 (2. ve 4.) slota mı takılı?

RAM'leri A2 slotunda teker teker deneyince sistem açılıyor mu?
işlemci ryzen 3 3200g ama apusu gözükmüyor bile ne denetim masasın da ne de amd software pro da

Dediğimi bir dene. Eğer görüntü gelmezse 8 GB'lardan biri bozuk olabilir.
biosta falan 8x8 olarak okuyor hocam ama

işlemci ryzen 3 3200g ama apusu gözükmüyor bile ne denetim masasın da ne de amd software pro da

biosta falan 8x8 olarak okuyor hocam ama
İşlemcinin pininde yamukluk yok dimi? Ben RAM'den kaynaklı donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dediğimi denersen biraz daha kesin konuşabiliriz.

İşlemcinin pininde yamukluk yok dimi? Ben RAM'den kaynaklı donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dediğimi denersen biraz daha kesin konuşabiliriz.
deniyim geleyim nereye takcam rami pinler de sorun yok hocam

A2 (2. slot) sırasıyla dene ikisini de.
Ah ve Fuat yapma şunu kendine be galiba zort ikisinide aynı soket de denedim ve tekini taktım ne PC ye görüntü geliyor ne de basılı tutunca kapanıyor psu dan kapadım

Ah ve Fuat yapma şunu kendine be galiba zort ikisinide aynı soket de denedim ve tekini taktım ne PC ye görüntü geliyor ne de basılı tutunca kapanıyor psu dan kapadım
İki RAM'i de çıkar. Kasanın üstündeki CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri sırasıyla tak. Görüntü gelmezse 2-3 dakika bekle.

İki RAM'i de çıkar. Kasanın üstündeki CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri sırasıyla tak. Görüntü gelmezse 2-3 dakika bekle.
Diğer Rami taktım geliyor ekran . anaa düzeldi ramleri geri taktım ama bu sefer ikisin yerleri tam tersi şuan 16 GB olarak gözüküyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,645
Üyeler
203,917
Son üye
HayAksi34
Geri