RAM'ler A2 ve B2 (2. ve 4.) slota mı takılı?apu işlemci varda kullanılmıyor bile ekran kartı bağlı apu gpu da gözükmüyor ztn ama ona ram ayırmış nasıl olacak ablam o be biosta 16 gb sorun yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
evet hocam anakart ın üstünde şablon gibi bir şey var ztnRAM'ler A2 ve B2 (2. ve 4.) slota mı takılı?
öbür türlü takarsam tek slot okuyor ztn diğer rami görmüyorRAM'ler A2 ve B2 (2. ve 4.) slota mı takılı?
RAM'leri A2 slotunda teker teker deneyince sistem açılıyor mu?evet hocam anakart ın üstünde şablon gibi bir şey var ztn
onu denemedim ama a1 b1 yaptığım da sadece 8 gb ram gözüküyorRAM'leri A2 slotunda teker teker deneyince sistem açılıyor mu?
Dediğimi bir dene. Eğer görüntü gelmezse 8 GB'lardan biri bozuk olabilir.onu denemedim ama a1 b1 yaptığım da sadece 8 gb ram gözüküyor
işlemci ryzen 3 3200g ama apusu gözükmüyor bile ne denetim masasın da ne de amd software pro daRAM'leri A2 slotunda teker teker deneyince sistem açılıyor mu?
biosta falan 8x8 olarak okuyor hocam amaDediğimi bir dene. Eğer görüntü gelmezse 8 GB'lardan biri bozuk olabilir.
İşlemcinin pininde yamukluk yok dimi? Ben RAM'den kaynaklı donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dediğimi denersen biraz daha kesin konuşabiliriz.işlemci ryzen 3 3200g ama apusu gözükmüyor bile ne denetim masasın da ne de amd software pro da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
biosta falan 8x8 olarak okuyor hocam ama
deniyim geleyim nereye takcam rami pinler de sorun yok hocamİşlemcinin pininde yamukluk yok dimi? Ben RAM'den kaynaklı donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Dediğimi denersen biraz daha kesin konuşabiliriz.
A2 (2. slot) sırasıyla dene ikisini de.deniyim geleyim nereye takcam rami pinler de sorun yok hocam
Ah ve Fuat yapma şunu kendine be galiba zort ikisinide aynı soket de denedim ve tekini taktım ne PC ye görüntü geliyor ne de basılı tutunca kapanıyor psu dan kapadımA2 (2. slot) sırasıyla dene ikisini de.
İki RAM'i de çıkar. Kasanın üstündeki CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri sırasıyla tak. Görüntü gelmezse 2-3 dakika bekle.Ah ve Fuat yapma şunu kendine be galiba zort ikisinide aynı soket de denedim ve tekini taktım ne PC ye görüntü geliyor ne de basılı tutunca kapanıyor psu dan kapadım
Diğer Rami taktım geliyor ekran . anaa düzeldi ramleri geri taktım ama bu sefer ikisin yerleri tam tersi şuan 16 GB olarak gözüküyorİki RAM'i de çıkar. Kasanın üstündeki CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri sırasıyla tak. Görüntü gelmezse 2-3 dakika bekle.