Hahaha atma nedeni anlamadığınız belli oluyor bir kişinin beğeni atmışım ona takılıyorsun ya pes doğrusu.
Aklımda kalan birkaç linki attım sadece. Dediğim gibi çok kere dediğimin zıttını savunanları beğendiğinizi hatırlıyorum. Ve yine hahaha da sadece attığım ekran görüntüsünden ibaret değil. Yine çok kere hatırlıyorum attığınızı. Neyse, geçmiş geçmişte kaldı. Ne olup bittiği umrumda değil. Sadece sordunuz diye örnek attım. Şu an düşündüğünüze bakarım ben, benim gibi düşünüyorsunuz. Bir problem yok.
sürekli gerek Türkçülük gerekse Türk kelimesi hakkında konularda aşırı radikal tutum alıyorsunuz ama aynı zamanda aslında ulusalcı olmadığınızı ifade ediyorsunuz.
Bunu bana mı dediniz anlamadım?
Ben sadece birilerine zorla etnik köken dayatmaya -hangi sebep olursa olsun, neye dayanıyorsanız dayanın- karşı çıkıyorum. Bunun neresi aşırı radikallik oluyor? "Sair milletlere zorla Türk dedirtmeyin." diyorum sadece. Olması gereken bu. Yoksa yanlış mı anladım?
Yeni tanım şart değil. Bu tarz bir tanımlamaya gidilmesini gerektiren bir durum yok çünkü böyle bir tanım eklediğinizde Kürt olan kendine Kürt demeye, Laz olan kendine Laz demeye devam edecek. Anayasaya yeni tanım eklenmiş, biz artık Türkiyeliyiz demeye başlamayacaklar bir anda. Tanım kalkabilir ancak yenisi gereksiz dediğim gibi.
Kastım yanlış anlaşılmış, yeni tanım sonrası herkes kendini böyle nitelendirecek demiyorum. Herkes ne ise o şekilde nitelendirir. Ben sadece yasadaki karşılığına değiniyorum. Şu an yasadaki karşılığı bir ırk ismini herkese dayatıyor, teröre sebebiyet veriyor. Mânâsız. Değiştirilmesi lazım. Bu laflarımdan eyalet sistemi savunduğum anlaşılmasın. Söyle açayım, tabii ki hukukta bir noktada aynı zemine oturtmak gerekiyor insanları. Ulusal ve savunulabilir sınırlar dahilinde, din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelinde bir anlayışımız olmalı. Anadolu'da doğan, vergisini veren, bölücülük yapmayan herkes nezdimizde birdir. Ben bu "nezdimizdeki birliğin" Türklük olarak dayatılmasından rahatsızım. Türk de ırklardan bir ırktır, niçin böyle kapsayıcı bir fikir/ideoloji haline sokuluyor? Zira Anadolu'da sadece Türkler yaşamıyor. Bu birlik farklı şekillerde ifade edilebilir. Demek istediğim bu yani. Yasaya geçirilebilecek alternatif çok şekil var. İllaki "Türk" olacak diye diretmek mantıksız.
Sen bu "nezdimizdeki birliği" bir ırk ismine atfedince, yani herkese Türk deyince sorun başlıyor. Bu hem hukuki alanda oluyor hem toplumsal alanda. Hukuki alanda olan izahtan vareste. Toplumsal alanda olan ise hukuktaki maddeye yaslanıp Türklüğü herkese dayatmak oluyor. "Paşa paşa diyeceksin ulan!" diyorlar. Kürt kökenli Türk gibi ucube kavramlar çıkıyor ortaya. Halbuki bu nezdimizdeki birliği bir ırk mefhumuna değil de yukarıda verdiğim örneklerdeki gibi genel bir kavrama hamletsek pek çok sorun çözülecek. Kısacası: Sen Kürt, Arap, Laz, Çerkez vs. olduğunu hissediyorsan ve aidiyetin bu millete ise gerisi bizi bağlamaz. Sana Türk dedirtme hakkımız yok. Yahut sen istememene rağmen seni Türk olarak tanımlama hakkımız yok. Hepimizi içeren genel bir kavram kullanmalıyız konu sahibinin dediği gibi.