Neden mi "Türkiyeli"?

Ben orada savunmadım sadece soru sordum.
Bu pek geçerli bir argüman değil. Şu an aklıma gelen örnekleri attım fakat böyle başka mesajların da hatrımda. Şayet ben bir fikre karşı çıkıyorsam, onu savunmadığımı belirtiyorsam ve sen de bunlara sürekli hahaha atıyorsan benim düşündüğümün tam zıttını düşünüyorsun derim. Nasıl savunmuyorsun? Savunuyorsun ki benim savunmadığım şeyi savunanları beğeniyorsun.

Bu arada gülme atma nedenim konuyu başka yere çekmeniz. :) Herkes Türk olacak bile dememişim. Beğeni takıldıysan yazık. :)
Konuyu başka yere asla çekmedim. Tüm yazdıklarım bu mevzu hakkında. Oy verme meselesi de aynıydı. Evet, siz herkes Türk olacak demediniz. Dediniz de demedim. Fakat bunu diyen kişileri beğendiğinizi çok net hatırlıyorum. Hem karşı çıkan bana hahaha atıyorsunuz, hem de benim zıttımı diyenleri beğeniyorsunuz. Buradan benim gibi düşünmediğinizi çıkarırım. Bunlara takılmayacağım da neye takılacağım? Neyse, eninde sonunda bu görüşünüzden dönmüşsünüz. Şu an böyle düşünmüyorsunuz, önemli olan da bu.

Konuyu başka yere asla çekmedim. Tüm yazdıklarım bu mevzu hakkında. Oy verme meselesi de aynıydı. Evet, siz herkes Türk olacak demediniz. Dediniz de demedim. Fakat bunu diyen kişileri beğendiğinizi çok net hatırlıyorum. Hem karşı çıkan bana hahaha atıyorsunuz, hem de benim zıttımı diyenleri beğeniyorsunuz. Buradan benim gibi düşünmediğinizi çıkarırım. Bunlara takılmayacağım da neye takılacağım? Neyse, eninde sonunda bu görüşünüzden dönmüşsünüz. Şu an böyle düşünmüyorsunuz, önemli olan da bu.
Hocam bende fikirlerinize katılıyorum ayrıca arkadaşların tezat davranışlar içinde olduğu apaçık ortada fakat bunun sebebi tamamen ülkemizin yeni çıktığı seçim süreci ile alakalı. Tamam mevcut hükumeti istemiyorsunuz ve sürekli gerek Türkçülük gerekse Türk kelimesi hakkında konularda aşırı radikal tutum alıyorsunuz ama aynı zamanda aslında ulusalcı olmadığınızı ifade ediyorsunuz. Hükumet Gürcü diye haftalardır hakaretler edildi şimdi ise bazı ifadelerde güncellemeye gidiyorlar. Aslında bunu ben şuna benzetiyorum ABD'nin tek siyahi başkanı Obama olması gibi ve bazı Amerikanların buna karşı çıkması gibi bir durum aslında. Tabi bu ırktan çok daha farklı ama olayın gelişim yönü boyutu ile benzetebiliriz.

Hahaha atma nedeni anlamadığınız belli oluyor bir kişinin beğeni atmışım ona takılıyorsun ya pes doğrusu. :) Beğenme nedeni türk kelimesi ırkçı değildir diye beğenmişim.

Mevcuttakini kaldırıyorsan yenisini tanımlanan zorunlu, olmadan olmaz.

Yeni tanım şart değil. Bu tarz bir tanımlamaya gidilmesini gerektiren bir durum yok çünkü böyle bir tanım eklediğinizde Kürt olan kendine Kürt demeye, Laz olan kendine Laz demeye devam edecek. Anayasaya yeni tanım eklenmiş, biz artık Türkiyeliyiz demeye başlamayacaklar bir anda. Tanım kalkabilir ancak yenisi gereksiz dediğim gibi.
Ülkenin çoğunluğu Türklerden müteşekkil olduğu için Türkiye deniyor. Bunda bir problem yok. Bir ülkenin içindeki tüm unsurlara rızalarına bakmaksızın Türk dedirtmek farklı bir şey, ülkenin içindeki unsurların çoğunluğu rıza dahilinde kendine Türk diyenler olduğu için o ülkeye Türkiye demek farklı bir şey. Sorun olan ilki. Mezkur madde değişirse icbar ortadan kalkacaktır. En azından hukuk bazında. Bizim asıl sorunumuz bu. Birilerinin etnik kökenini reddetmediğin sürece Türkiye lafzından rahatsız olan pek olmaz. Olan olursa başka art niyetleri vardır.

Onu bilebilmek pek mümkün değil. Terör örgütlerini desteklemese bile veya onları sevmemezlik yapsa bile Türklükten veya Türk kelimesinden halen rahatsızlık duyma ihtimali var. Kendini Kürt olarak tanımlayabilmek varken kimsenin "Türkiyeliyim" diyeceğini zannetmiyorum çünkü.
Evet, zorbalık yapın diye kanun yok. Fakat dediğin gibi kişiler kendini haklı çıkarma namına kanunu arkasına alıyor. Benim kastım buna müsait, böyle bir durumda arkasına yaslanabilecek ve suistimal edilebilecek bir kanunun olmaması. Pek çok sorunu çözecektir.

Evet toplumun büyük kesimini bu tür bir zorbalıktan kurtarabilir. Yobaz milliyetçilerin dayanak noktası kesilmiş olur. Tanım kalktığında herkes bir anda kardeş gibi yaşamaya başlamayacak, eski tanım üzerinden zorbalık yapmaya devam edecekler büyük ihtimalle çünkü dediğim gibi bunun ben büyük ölçüde eğitimle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Siz bile ırkçılıktan uzak bir adam olarak başta direkt liboşlara hamlettiniz.

Sırf tanım meselesi yüzünden ve tw'deki liboş tayfanın bu konuyu sıkça gündeme taşımasından ötürü böyle söyledim. Yoksa ben de farkındayım bu yobaz milliyetçilerin halkı nasıl ayrıştırdığını, kin ve nefrete sürüklediğini.
DEVA'lı, FETÖ'cü, bölücü, Kürdistan gerillası

Maalesef onlar da bu konuyu bölücülük namına çok kullanıyor. O yüzden insanın kafası ister istemez oraya gidiyor. tw'de şu tarz bölücü insanların olması da bu konuyu kızıştıran meselelerden birisi. Büyük oranda Türk milliyetçilerinden kaynaklı bir sorun gibi gözükse de sadece sebep onlar değil.

@BATTLEFIELD görüyorsun, söylediğim gibi bunların nüfusu aşırı fazla. Anayasadaki maddeye dayanıp ırkçılıklarını meşrulaştırıyorlar. Sorsan ırkçı değiller. Özgürlükçü, evrensel adamlar.
Evet haklısın ben de bu tutuma karşıyım. Anayasada tanımın Türk olması sebebiyle bu tutumun gösterilmesi ve Türklük kelimesinin tamamen içinin boşaltılıp ideoloji kalıbına sokulması artık tutan bir şey değil. Hemfikiriz bu konuda.

Hahaha atma nedeni anlamadığınız belli oluyor bir kişinin beğeni atmışım ona takılıyorsun ya pes doğrusu. :)
Aklımda kalan birkaç linki attım sadece. Dediğim gibi çok kere dediğimin zıttını savunanları beğendiğinizi hatırlıyorum. Ve yine hahaha da sadece attığım ekran görüntüsünden ibaret değil. Yine çok kere hatırlıyorum attığınızı. Neyse, geçmiş geçmişte kaldı. Ne olup bittiği umrumda değil. Sadece sordunuz diye örnek attım. Şu an düşündüğünüze bakarım ben, benim gibi düşünüyorsunuz. Bir problem yok.

sürekli gerek Türkçülük gerekse Türk kelimesi hakkında konularda aşırı radikal tutum alıyorsunuz ama aynı zamanda aslında ulusalcı olmadığınızı ifade ediyorsunuz.
Bunu bana mı dediniz anlamadım?

Ben sadece birilerine zorla etnik köken dayatmaya -hangi sebep olursa olsun, neye dayanıyorsanız dayanın- karşı çıkıyorum. Bunun neresi aşırı radikallik oluyor? "Sair milletlere zorla Türk dedirtmeyin." diyorum sadece. Olması gereken bu. Yoksa yanlış mı anladım?

Yeni tanım şart değil. Bu tarz bir tanımlamaya gidilmesini gerektiren bir durum yok çünkü böyle bir tanım eklediğinizde Kürt olan kendine Kürt demeye, Laz olan kendine Laz demeye devam edecek. Anayasaya yeni tanım eklenmiş, biz artık Türkiyeliyiz demeye başlamayacaklar bir anda. Tanım kalkabilir ancak yenisi gereksiz dediğim gibi.
Kastım yanlış anlaşılmış, yeni tanım sonrası herkes kendini böyle nitelendirecek demiyorum. Herkes ne ise o şekilde nitelendirir. Ben sadece yasadaki karşılığına değiniyorum. Şu an yasadaki karşılığı bir ırk ismini herkese dayatıyor, teröre sebebiyet veriyor. Mânâsız. Değiştirilmesi lazım. Bu laflarımdan eyalet sistemi savunduğum anlaşılmasın. Söyle açayım, tabii ki hukukta bir noktada aynı zemine oturtmak gerekiyor insanları. Ulusal ve savunulabilir sınırlar dahilinde, din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelinde bir anlayışımız olmalı. Anadolu'da doğan, vergisini veren, bölücülük yapmayan herkes nezdimizde birdir. Ben bu "nezdimizdeki birliğin" Türklük olarak dayatılmasından rahatsızım. Türk de ırklardan bir ırktır, niçin böyle kapsayıcı bir fikir/ideoloji haline sokuluyor? Zira Anadolu'da sadece Türkler yaşamıyor. Bu birlik farklı şekillerde ifade edilebilir. Demek istediğim bu yani. Yasaya geçirilebilecek alternatif çok şekil var. İllaki "Türk" olacak diye diretmek mantıksız.

Sen bu "nezdimizdeki birliği" bir ırk ismine atfedince, yani herkese Türk deyince sorun başlıyor. Bu hem hukuki alanda oluyor hem toplumsal alanda. Hukuki alanda olan izahtan vareste. Toplumsal alanda olan ise hukuktaki maddeye yaslanıp Türklüğü herkese dayatmak oluyor. "Paşa paşa diyeceksin ulan!" diyorlar. Kürt kökenli Türk gibi ucube kavramlar çıkıyor ortaya. Halbuki bu nezdimizdeki birliği bir ırk mefhumuna değil de yukarıda verdiğim örneklerdeki gibi genel bir kavrama hamletsek pek çok sorun çözülecek. Kısacası: Sen Kürt, Arap, Laz, Çerkez vs. olduğunu hissediyorsan ve aidiyetin bu millete ise gerisi bizi bağlamaz. Sana Türk dedirtme hakkımız yok. Yahut sen istememene rağmen seni Türk olarak tanımlama hakkımız yok. Hepimizi içeren genel bir kavram kullanmalıyız konu sahibinin dediği gibi.

Aklımda kalan birkaç linki attım sadece. Dediğim gibi çok kere dediğimin zıttını savunanları beğendiğinizi hatırlıyorum. Ve yine hahaha da sadece attığım ekran görüntüsünden ibaret değil. Yine çok kere hatırlıyorum attığınızı. Neyse, geçmiş geçmişte kaldı. Ne olup bittiği umrumda değil. Sadece sordunuz diye örnek attım. Şu an düşündüğünüze bakarım ben, benim gibi düşünüyorsunuz. Bir problem yok...
Sana kolay kolay hahaha atmam da neyse benim düşüncem isteyen istediğini desin insanlar istediği gibi tanımlasın.

Bunu bana mı dediniz anlamadım?

Ben sadece birilerine zorla etnik köken dayatmaya -hangi sebep olursa olsun, neye dayanıyorsanız dayanın- karşı çıkıyorum. Bunun neresi aşırı radikallik oluyor? "Sair milletlere zorla Türk dedirtmeyin." diyorum sadece. Olması gereken bu. Yoksa yanlış mı anladım?
Evet hocam yanlış bir anlama var ben de zaten onu demek istedim yazımın tamamını okudunuz mu yoksa bir anlık dalgınlık mı?
Radikalden kastım herhangi bir meselede siyasi dini ya da toplumsal aşırılık gösteren bireyler yani sizin fikirleriniz burada yazdıklarınız gibi ise radikal olmuyorsunuz.

Evet hocam yanlış bir anlama var ben de zaten onu demek istedim yazımın tamamını okudunuz mu yoksa bir anlık dalgınlık mı?
Radikalden kastım herhangi bir meselede siyasi dini ya da toplumsal aşırılık gösteren bireyler yani sizin fikirleriniz burada yazdıklarınız gibi ise radikal olmuyorsunuz.
Beni alıntılayıp yazınca ortaya konuştuğunuzu en başta anlamadım. Sanki direkt bana yazıyormuşsunuz gibi olmuş. Tekrar okuyunca kastınızı anladım, dalgınlığıma gelmiş. Pardon. = D

Beni alıntılayıp yazınca ortaya konuştuğunuzu en başta anlamadım. Sanki direkt bana yazıyormuşsunuz gibi olmuş. Tekrar okuyunca kastınızı anladım, dalgınlığıma gelmiş. Pardon. = D
Yok hocam sıkıntı değil zaman zaman diğer üyelerle de yazdıklarım anlaşılmıyor ama şunu söyleyeyim sizin bazen yazdıklarınızı okuyorum bu derece kültürel birikim ve akılcı yaklaşım bu foruma fazla geliyor iyi günler dilerim.

Yok hocam sıkıntı değil zaman zaman diğer üyelerle de yazdıklarım anlaşılmıyor ama şunu söyleyeyim sizin bazen yazdıklarınızı okuyorum bu derece kültürel birikim ve akılcı yaklaşım bu foruma fazla geliyor iyi günler dilerim.
Teşekkürler, rica ederim.

Kusura bakmayın ama bu ülkenin sınırları içerisinde olan herkes TÜRKTÜR. Kendini Has Kürt olarak gören varsa gitsin Irak'ın Kuzeyine, Kürtleri pasaportsuz-vizesiz direkt alıyorlar. Aynı şey Çerkez içinde geçerli.
Türkiye'nin Eğitim sisteminden tutun her şeyine kullanıp kendilerini farklı saymak bana saçma geliyor. Türkiye'de misin? Türk sistemi içerisinde mi yaşıyorsun? Anayasal olarak Türk mü sayılıyorsun? Evet, Türksün. Bu kadar basit. "Türkiyeli" diye bir kavram yoktur.

Kürt olup kendini Türk hissedebilirsin. Zaten Kürt-Türk neredeyse aynı şey. Yıllarca aynı topraklarda yaşadık.
Ama Bu ikisinden birisi olup kendini Türk hissetmiyorsan gidebilirsin. Zorla tutan yok.
Lütfen bu cahil orta doğu zihniyetinden çıkın neden bir Kürt kendini türk gibi hissetsin Türkler daha mı üstün veyahut neden bir türk kendini kürt gibi hissetsin dediğiniz şey çok mantıksız bireyi berilleyen ırk veya etnik kökeni değil düşünceleridir.
Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur.
HZ Muhammed (sav)

Son düzenleme:
Amerika gibi göçmenlerle dolu olan bir ülkede desinki Amerika'da bulunan herkes amerikalıdır lütfen bu cahil orta doğu zihniyetinden çıkın neden bir Kürt kendini türk gibi hissetsin Türkler daha mı üstün veyahut neden bir türk kendini kürt gibi hissetsin dediğiniz şey çok mantıksız bireyi berilleyen ırk veya etnik kökeni değil düşünceleridir.
Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur.
HZ Muhammed (sav)
Amerika’dan örnek göstermenize mi güleyim yokla yazınıza mı… Göçmen Ülkesi olarak bilinen Amerika’yı örnek göstermeniz komik. Amerikalı diye bir Irk yoktur zaten :D

Ayrıca ben “Türk; Kürtten veya başka ırklardan üstündür” gibi İrkci ve Fasist bir ifade kullanmadım. Türkiye’de yaşıyorsan Anayasal olarak Türksün demektir. Kendini has Kürt olarak görüp Türklüğünü reddeden varsa gidebilir. Bak iyi oku yazımı, “Türklüğü reddeden” demişim. Anlamak zor olmamalı.

Geri