Neler Yeni

Neden mi "Türkiyeli"?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam bu arkadaşlara boşuna laf anlatmayın
Biz anlatalım, belki anlarlar. Zor gözüküyor gerçi ama, belki bir umut.

Klasik Türkiye halkı zihniyeti bu ülkede bir fikir belirtirseniz saçma sapan konuşurlar anayasa 66. madde kaldırılsa ulusalcılar eylem bile yapmazlar Twitter'da tepki gösterirler anca. :)
Aylar evvel de yine bu konuyu konuşmuştuk, orada da aynı şeyleri demiştim. Bana karşı çıkmıştın. Sıkı bir savunucusu idin bu maddenin. Sürekli hahaha atıyordun bana. Şimdi görüşlerin 180 derece değişmiş anladığım kadarıyla. İyi bari.

Çünkü yanlış zamanda konuşuyorsunuz. konuştuğunuz şeyler siyasete alet oldu ve bunu savunan siyasetçilerde sütten çıkmış ak kaşık olmadıkları için siz bunlara konuştuğunuzda bu tarz ithamlarda bulunulması normal hale geliyor.
Konu siyasi bir konu, başka neye alet olacak? Böyle ithamlarda bulunulması normal değil, tek sebebi de insanların okuyup anlama gibi bir gayesi yok. Ona buna icbaren Türk dedirtme lüksünü kendilerinde görüyorlar. Sen de farklı değilsin ki. Şu cümleyi kuran adamsın neticede:
1689929679635.png

O mesajını ithafen yazıyorum(tek tük hatırlıyorum)
Bana neden düşüncelerime gizliyorsun tarzı bir şey yazmıştınız ben de düşüncelerime yazsam ban yerim demiştim
"Neden düşüncelerini gizliyorsun?"dan kastım savunmadığın bir şeyi söylemendi. Konunun başında "Herkese Türk dedirttireceğim ulan! Bu lüksüm var." diye geziyordun. Konunun sonunda "Ben evrensel düşünüyorum, ırklar pek önemli şeyler değil, tüm dünyadaki insanlara aynı gözle bakmalıyız. Evrimsel olarak aramızda fark yok. Fakat bugün halkın eğitim seviyesi düşük, olur böyle cahilce olaylar." moduna geçtin.

Madem bu ırkı kutsal görüp başkalarına üstten bakmayı normal karşılamıyordun, niçin konunun en başında da bunu belirtmedin? Dediğim şey buydu. Bunun uyarılık bir şeyi de yok. "Ben ırkçılıktan uzağım." dedin diye kimse sana uyarı vermez. Şimdi gelmiş bu konuda yine diyorsun ki "Yanlış zamanda konuşuyorsunuz. Siyasete alet oldu bu cümleler. Ana sorunumuz değil." Evvelki konuda güya bunu desteklemiyorum deyip bitirmiştin diyalogu, şimdi yine desteklemeye geçmişsin ve bizi eleştiriyorsun. :D

Carl-S

80+ Gold
Aylar evvel de yine bu konuyu konuşmuştuk, orada da aynı şeyleri demiştim. Bana karşı çıkmıştın. Sıkı bir savunucusu idin bu maddenin. Herkes Türk olacak diyordun. Sürekli hahaha atıyordun bana. Şimdi görüşlerin 180 derece değişmiş anladığım kadarıyla. İyi bari.
Ne zaman demişim? Savunduğumu hatırlamıyorum. :D

EpicAykut

80+
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
garip bir yorum

Son düzenleme:

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Adem Türk
Alıntıyı görüntüle

Bu olay aynı Yunanistan'da yaşayan Türklerin durumuna benzer. Nasıl Yunanistan'da yaşayan Türklerin kendisine "Yunan" denilmesinden rahatsız oluyorsa (bence haklılar), kozmopolitik olan ülkemizde diğer azınlıklarda kendisine Türk denilmesini istemeyebilir.

Türkiyeli kelimesi sandığınızın aksine etnik bir kimlik değildir. Türkiyeli diye bir ırk yoktur. Türk diye bir ırk vardır. Türkiyeli, Türkiye'de yaşayan ırkı farketmeksizin bütün insanları kapsayan bir terimdir.

Kısaca Türk: Soyu Orta Asya'ya uzanan etnik bir kimlik.
Türkiyeli: Türkiye'de yaşayan Kürt Türk Çerkez Laz'a verilen isim.
devalılar lütfen fikir belirtmeyin

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Şu cümleyi kuran adamsın neticede:
Evet anayasa da yazıyor diye de belirtmişim.
O mesajı eksik atan da sensin
Screenshot_20230721-124754_Chrome.jpg

Herkese Türk dedirttireceğim ulan! Bu lüksüm var." diye geziyordun.
Anayasa göre konuştuğumuz da söyledim.

Konunun sonunda "Ben evrensel düşünüyorum, ırklar pek önemli şeyler değil, tüm dünyadaki insanlara aynı gözle bakmalıyız. Evrimsel olarak aramızda fark yok. Fakat bugün halkın eğitim seviyesi düşük, olur böyle cahilce olaylar."
Bu toplum buna hazır değil.
olur böyle cahilce olaylar yazmadım diye hatırlıyorum.
Diyaloğu ben bitirmedim o mesajdan 2 veya 3 mesaj önce konuşmaya bitirmeye çalışan sendin.

Neden düşüncelerini gizliyorsun?"dan kastım savunmadığın bir şeyi söylemendi
Sana 2 farklı düşüncemin olduğunu ve seninde öyle olması gerektiğini de söyledim
1. Düşüncede bunu destekleyen kişiler partilere baktığımda onların istedikleri şeyin farklı olduğunu düşündüğüm için bunu desteklemem hatta karşı çıkarım çünkü onlar Türklüğe faşistlik olarak görüyor.
2. Düşüncemde insan içinde ayrım olmadığını düşünüyorum bazı mesajlarıma bakarsan da araplara laf edeceğim zaman ırktan bahsetmek kültürden bahsederim.

Helenov

80+
Evet anayasa da yazıyor diye de belirtmişim.
O mesajı eksik atan da sensin
Alıntıyı görüntüle

Anayasa göre konuştuğumuz da söyledim.

Diyaloğu ben bitirmedim o mesajdan 2 veya 3 mesaj önce konuşmaya bitirmeye çalışan sendin.

Sana 2 farklı düşüncemin olduğunu ve seninde öyle olması gerektiğini de söyledim
1. Düşüncede bunu destekleyen kişiler partilere baktığımda onların istedikleri şeyin farklı olduğunu düşündüğüm için bunu desteklemem hatta karşı çıkarım çünkü onlar Türklüğe faşistlik olarak görüyor.
2. Düşüncemde insan içinde ayrım olmadığını düşünüyorum bazı mesajlarıma bakarsan da araplara laf edeceğim zaman ırktan bahsetmek kültürden bahsederim.
Orta Asyada yaşayan Türklerin bundan haberi var mı? Örneğin Kırgızlara sorulduğunda "Türk değiliz" diyorlar.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Orta Asyada yaşayan Türklerin bundan haberi var mı? Örneğin Kırgızlara sorulduğunda "Türk değiliz" diyorlar.
Rus etkisinde uzun süre kaldıkları için
Şimdi bunun altına ee Şimdi sizin yapmak istediğiniz de bu gibi mesaj yazacak arkadaş devlet içinde bu zoraki yok sokakta kimse ben kurdum lazım cerkezim dedi diye de içeri atılmıyor

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yahu sen niye böylesin? Niye bu kadar sathi bakıyorsun olaylara? Niye kelimelere bu kadar takılıyorsun? Senin yazdığın aynı şeyi farklı noktalama işaretleri ile yazsam bile karşı çıkacaksın yazmadım diye. Kast ettiğin şeyi diyorum ben. Konuda aynen şöyle yazmışsın: "Kerem bunun sorun olduğunun farkındayım ırk içinde farklı bir ırk gibi davranan insanlık bunu yüzyıllardır yapıyor benim düşündüğüm gibi toplum belli bir gelişmeye daha ulaşamadı" bu lafların neye delalet ediyor? "Şu anki toplumlar bu seviyede değil, cahilce olaylar yapabilir, daha o gelişmeye ulaşamadı." buna delalet ediyor. Ben de bunu kast ettim. İllaki harfi harfine aynı mı yazmam gerek? Kast ettiğini belirttim sadece.

Bundan sonra herhangi bir konuda sana mesaj yazmayacağım yahut alıntılamayacağım. Buradan duyuruyorum. Herhangi bir anlama gayen yok, sorduğum şeyleri cevaplamıyorsun. Alakasız şeyler yazıyorsun. Bana ne X partisinden. Konu boyunca anayasadaki maddenin saçmalığını konuştuk, sana da bu maddeye dayanıp herkese Türk dedirtme lüksünü kendinde bulduğun mesajının ekran görüntüsünü attım. Savunma olarak "Evet anayasa da yazıyor diye de belirtmişim. Anayasa göre konuştuğumuz da söyledim." diyorsun. Battı balık yan gider misali. Savunman daha da kötü. @BATTLEFIELD görüyorsun, söylediğim gibi bunların nüfusu aşırı fazla. Anayasadaki maddeye dayanıp ırkçılıklarını meşrulaştırıyorlar. Sorsan ırkçı değiller. Özgürlükçü, evrensel adamlar.

Ne zaman demişim? Savunduğumu hatırlamıyorum. :D
Buyrun:
1689935829957.png

1689935890442.png

Ayrıca bu iki konuda 66. maddeyi ve sınırlar içindeki herkese icbari şekilde Türk dedirtmeyi savunanlara beğeni atmışsınız.

Bu kafatasçılarla tartışılmaz. Yani, bak bu mevzu o kadar saçma ki. Şu yüzyılda Türk olmayanlara Türk dedirtmenin meşruiyetini tartışıyoruz. Kafatasçı ırkçılar hariç bunu savunan adam yok doğru düzgün. En seküler, non-teist adamından en muhafazakar, dindar adamına kadar çoğu kişi buna karşı çıkıyor. Ortak noktada buluştuğumuz ender şeylerden biri. Fakat bu ırkçılar hâlâ kendilerince bir şeylere dayanarak kendini Türk olarak görmeyen herkese "Türk'sün ulan! Bunu sana dayatma lüksümüz var!" diyorlar. Hakikaten ilginç. Hadi Orta Asya'da yaşayanlar neyse, yine bir ortak noktamız var. Yahu adamlar Anadolu'da yaşan Kürt, Laz, Arap, Çerkez onlara bile zorlamayı yapıyor. :D

Carl-S

80+ Gold
Buyrun:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Ayrıca bu iki konuda 66. maddeyi ve sınırlar içindeki herkese icbari şekilde Türk dedirtmeyi savunanlara beğeni atmışsınız.
Ben orada savunmadım sadece soru sordum. Bu arada gülme atma nedenim konuyu başka yere çekmeniz. :) Herkes Türk olacak bile dememişim. Beğeni takıldıysan yazık. :)

Top Bottom