tümen
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 8,343
tam yazacaktım en sonda üzdünSizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
tam yazacaktım en sonda üzdünSizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
İradesi olmayan varlıkların kendi kurallarını koyması ne derece mümkün?onlar da hayatta kalmak için kendi kurallarıyla yaşıyor bu bir mucize değil gerekliliktir
atatürk mükemmel melek rteRütbeler nerede paşa?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Mükemmel mi PUAHAHAHAHHA
kıyamet denilir onakusursuz değil güneş elinde sonunda patlayacak bu bile evrenin kusursuz olduğu gerçeğini siler
Hocam size bazı kanallar/yazarlar önermek isterim.Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Sizce napmalıyım? Ayrıca aşırı dindar, yobaz insanlar cevap yazmazsa sevinirim.
Hocam zaten mantıken bir şeylerin patlaması yok olması değişim ve yenilik için olması gereken olduğu için düzensizlik denilemez mesela insanların ölmesi de bir düzene kanıttır aynı anda dünyada en fazla kaç insan yaşayabilir ki ?kusursuz değil güneş elinde sonunda patlayacak bu bile evrenin kusursuz olduğu gerçeğini siler
% 50 50 şimdi Allah yoksa ve müslümansan bir şey olmazArkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Tanrının var olduğunun veya olmadığının kanıtlanamayaacağını düşünüyorum. Fakat diğer yandan içimden Allah'a inanmakta geliyor.
Yanı mantığım Agnostik, içim Müslümanlık diyor. Ayrıca Kur'an dahil hiç bir dini kitabı okumadım fakat az buçuk içinde yazan yazılar hakkında bilgi sahibiyim. Okulda da din dersim(Sünni dersi) baya iyi.
Dostum aşırı dindarlar yazmasın demişsin de bir şeyi en iyi o işin profesörü, ustası anlatır. Onu kulağının ucuyla dinlemiş öğrenmiş öğrenciden dinlersen anlamayı bırak kafan daha da karışır. Bu yüzden ön yargılı olmayı bırakmalısın eğer gerçekten öğrenmek ve anlamak istiyorsan.Arkadaşlar, aile ve çevre tarafından Müslüman olarak yetiştirildim. Fakat son 1-2 yıldır bir sorgulama evresi içindeyim.
Katılıyorum ve hoca dinlemeden önce tefsir ve risale-i nur okumanı tavsiye ederim. Direk meal okuma Arapçadaki kelimelerin bir çok anlamı var yanlış çevirilebiliyor.bu arada internetteki hocaları dinlersen daha fazla dinden uzaklasirsin
Bende eskiden dualarım kabul olmuyor diye düşünürdüm ama her şerrin arkasında bir hayır olduğunu ve herşeyin hayırlısı olsun diye dua etmeye başladımBu aralar aynı şey bende de oluyor sorgulamak çok normal bir şey ama insan bir zaman sonra düşünüyor neden hiç bir duam kabul olmuyor ya da neden en olmadık şey bile başıma geliyor diye düşününce daha da kafam karışıyor çünkü benim ne suçum vardı da beni buluyor ya da ne yaptığımdan dolayı şu son 1-2 aya kadarda hiç böyle düşünmezdim ama en sonunda insanın kafasına tak ediyor diyorum ulan benim bi suçum yoktu ama neden diğer insanlara olmuyor da bana oluyor diye düşünüyorum şansım hiç yoktur hiçbir şey de şans benim yanımda olmaz işte bunları düşündükçe herşeyin şanstan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Bide hala vatanımı diyorAtatürk olmasa vatanı yok
Her hoca dinlenmez zatenBazı hocalar işte 4 karınız olabilir Kuran'da 4 karınız olabileceği yaziyo diyorlar
Kadınlarla erkeklerin miras farkı var
Karın sana (itaat) etmiyorsa dovebilirsin
Gibi cümleler kuran sözde hocalari duyduğumda bu nasıl bir din diye düşünüyorum o hocalarla ben aynı dinde olduğumu dusunmuyorum ben müslümansan onlar değil onlar doğru muslumansa ben değilim (müslümanım sadece düsünce )
Birde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak Arapça Kutsal bir dil değil
İranda ezan farsça meselaBirde başka bir olayda kafam karisiyo Atatürk zamanında Ezanın Türkçe okunduğu uzun bir süre olmuş ezan nedir insanları camiye çağırmak siz ezani kendi dilinizde dinleseniz ne gibi sorun olucak